Organisaties in Mijn Leiderdorp

Ontdek onze 98 organisaties en initiatieven

Beweging

55+ wandelgroep (lange afstanden)

Zin in een flinke wandeling?

Kom een keer gezellig met ons meewandelen. Wij zijn een 55+ wandelgroep en wandelen 1 x per 4 weken op vrijdag.

De afstand is tussen de 12 en 15 km. We zoeken een mooie wandeling uit op max 1 uur reizen met de trein. Soms rijden we ook met eigen auto.

Onderweg drinken we ergens koffie en rond lunchtijd zoeken we een picknickplek om onze zelf meegenomen broodjes te eten. 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de wandeling. Wel zijn de kosten voor vervoer (trein of meerijden met auto) en koffie voor eigen rekening.

De komende wandeldata zijn: 22 juli, 19 augustus, 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december.

Meer informatie bij Gertie Veloo, g.veloo@ziggo.nl

Aanmelden

Gertie Veloo - g.veloo@ziggo.nl
Fitnesscentra

hart for her Leiderdorp

hart for her is een kleinschalige sportschool alleen voor vrouwen. De formule van hart for her is gebaseerd op het plezier dat bewegen, sport en/of fitness je kan geven. Lekker bewegen in een prettige omgeving, omringd door vrouwen die hetzelfde doel hebben. Onder begeleiding van een trainster, die weet wat jou beweegt.

Bij hart for her doorloop je in 30 minuten een compleet circuit. Je komt binnen wanneer het jou uitkomt en begint onder begeleiding met trainen. Er is aandacht voor spieren, conditie en gewicht. Kortom; aandacht voor je hele lijf. En vergis je niet, in een half uur kun je veel doen! Elke dag een half uur intensief bewegen houdt je gezond. Je voelt je lekkerder en gaat er beter uitzien.

Bij hart for her zeggen we niet voor niets: ik krijg je fit in 30 minuten!

Aanmelden

Jantien van Bostelen - jantien@hartforher.nl - 06-82111182
Balsport

RKVV MEERBURG

Meisjes in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar trainen bij Meerburg door vooral met de bal verschillende voetbalvormen en spelletjes te doen. Tijdens deze lessen leren de kinderen op jonge leeftijd dat de bal rond is en dat is de basis, waar ze de rest van hun voetbalcarrière plezier van hebben.

Bij deze jonge kinderen gaat het om voetbal plezier en niet om tactiek. Deze oefeningen zijn voornamelijk ingericht om te bewegen met de bal zoals dribbelen, drijven en (over) schieten van de bal.

Meisjes in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar leren de speelsters om met elkaar samen te spelen met de bal Ook ligt de focus op het verbeteren van techniek en motoriek. Je bent daarom vooral bezig met de bal met als doel om uiteindelijk een complete voetballer te worden.

Waar

Hans Ecklplein
Zoeterwoude

Aanmelden

Marcel van Dalen - marcelvandalen@vvmeerburg.nl
Markt

Poldermarkt

Poldermarkt (Rommelmarkt/kofferbakverkoop)

Polderpark

Bospolder 11

2353 XZ Leiderdorp

Iedere derde zaterdag van de maand, van mei t/m oktober

Kopers en verkopers opgelet!

Iedere derde zaterdag van de maand van mei t/m november vind je op de parkeerplaats van De Polder in Leiderdorp de beste koopjes bij deze gezellige kofferbakverkoop/rommelmarkt. Naast de verkoop van tweedehands spullen is er ook een mogelijkheid voor lokale ondernemers/boeren om hun waren aan te bieden.

De markt is gratis te bezoeken van 9:00-13:00 uur.

De markt vindt plaats op de parkeerplaats van het voormalige HSL/A4 informatiecentrum in de Bospolder te Leiderdorp. Het voormalige informatiecentrum wordt komend jaar getransformeerd tot De Polder, wat een plek moet worden waar bezoekers het typisch Hollandse polderlandschap kunnen beleven.

De Polder is goed bereikbaar: 10 minuten met de auto vanuit Leiden (afslag 6 Hoogmade) en 20 minuten met de fiets. Ook met boot bereikbaar.

Heb je spullen te verkopen? Het huren van een parkeerplaats kost €15,00. Dit is inclusief koffie/thee/koek. Het is ook mogelijk meerdere plekken naast elkaar te huren. Dit kun je aangeven bij de reservering.

Opbouwen is mogelijk tussen 7:30-8:30 uur. Je krijgt een parkeerplek toegewezen.

Voor meer info en aanmelden kun je mailen naar:

poldermarkt11@gmail.com.

Je kunt ons ook volgen op Facebook en op Instagram om op te hoogte te blijven van het laatste nieuws:

Facebook: poldermarkt

Instagram: poldermarkt

Waar

Bospolder 11
Leiderdorp

Aanmelden

Maaike Schoneveld - maaike.schoneveld@outlook.com
Zorg

Pro-Cura

Pro-Cura is de professionele particuliere thuiszorgorganisatie die borg staat voor juiste en tijdige zorgverlening. Wij zorgen dat u of uw naaste door onze hulp en zorg zelfstandig thuis kunt blijven, want thuis wonen is het prettigst. Wij bieden thuiszorg in de regio Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp. Bij ons krijgt u hulp op maat, afhankelijk van uw situatie. U kiest de zorg die u nodig heeft: van huishoudelijke ondersteuning en wijkverpleging tot 24-uurs en psychiatrische zorg. In de loop der jaren hebben wij ons gespecialiseerd in zorg bij dementie en palliatieve zorg.

Aanmelden

Yolande Schutijser - info@pro-cura.nl - 0715420040
Sport

Bodytecleiderdorp

3 uur fitness in 20 minuten met Bodytec

Aanmelden

Marcel van der Ploeg - info@bodytecleiderdorp.nl
Coaching

Jes Rijnland

Ieder kind recht op ontwikkeling

Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland (JES) werkt vanuit de overtuiging dat kinderen en jongeren gelijke rechten hebben op kansen, in het onderwijs en in de samenleving. JES streeft ernaar deze kansen te vergroten door ondersteunende, aanvullende en verrijkende programma’s voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar én hun ouders aan te bieden. JES verbindt ouders en kinderen ook aan relevante voorzieningen in de wijk. Wij werken intensief samen met lokale organisaties, zoals de peuterspeelzaal, scholen, de bibliotheek en het welzijnswerk.

Aanmelden

Jes Rijnland - info@jesrijnland.nl - 071-420900
Activiteitencentrum

Milieu Educatief Centrum Leiderdorp

www.mecleiderdorp.nl

Aanmelden

Mec Leiderdorp - 071-5412216
Sociaal

[Buddies] voor jongeren met beperking

Ben jij tussen de 16 en 35 jaar, heb jij een fysieke beperking en ben je op zoek naar vriendschap? [Buddies] is een vriendschapsprogramma en brengt je in contact met een leeftijdsgenoot met dezelfde interesses en in de buurt woont.

Aanmelden kan eenvoudig via Ik zoek een vriendschap! - HandicapNL

Na aanmelding neemt [Buddies] contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Aanmelden

service@handicap.nl
Ontmoeten

De Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor inwoners die door hun fysieke beperking niet meer goed mee kunnen doen in de samenleving. Hierdoor is er kans op eenzaamheid. De Zonnebloem zet zich in door deelnemers te bezoeken, mee naar buiten te nemen voor een wandeling of naar winkels, en door activiteiten te organiseren. De Zonnebloem is er voor jong en oud.

Aanmelden

Astrid Coene - michelastrid@casema.nl
Sportverenigingen

Leiderdorpse Reddingsbrigade

De Leiderdorpse Reddingsbrigade (L.D.R.B.) is opgericht in 1972 en heeft als doelstelling het voorkomen van verdrinkingen in de ruimste zin van het woord. Dit bereiken wij door het geven van verschillende opleidingen zoals zwemmend redden, varend redden en het houden van toezicht bij evenementen. De Leiderdorpse reddingsbrigade bewaakt bij evenementen in en om Leiderdorp zoals bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. De Leiderdorpse reddingsbrigade bestaat uit ongeveer 80 leden waarvan circa 20 kaderleden die zich vrijwillig inzetten.

Waar

Amaliaplein 40
Leiderdorp

Aanmelden

Leiderdorpse Reddingsbrigade - info@leiderdorp.reddingsbrigade.nl
Cultuur

Cultuurcoach Leiderdorp

De Cultuurcoach zet zich in om culturele instellingen te verbinden met andere partijen, zoals de gemeente en zorg- en welzijn. Het doel is om alle inwoners van Leiderdorp te bereiken en te betrekken bij het kunst- en cultuuraanbod. Heb je een leuk cultureel idee of een vraag? Mail de Cultuurcoach, zij gaat graag met je in gesprek.

Waar

Van Diepeningenlaan 110
Leiderdorp

Aanmelden

Anne-Pauline van der A - cultuurcoachleiderdorp@gmail.com
Zingen

Gemengd Koor Appassionato

Wekelijks wordt er op dinsdagavond van 20.00 tot 2200 uur in basisschool ’t Bolwerk geoefend aan een heel gevarieerd repertoire. Van licht - klassiek, naar hedendaags, wereldmuziek, maar ook film- en musicalliederen zijn in het repertoire aanwezig.

Dit alles staat onder leiding van Sanneke Hendrich, een jonge dirigente die sinds 2019 bij het koor is gekomen. Om de week komt een vaste pianist het koor begeleiden. Het koor streeft ernaar om drie- of vierstemmig te zingen.

Met onze, de door de dirigent verzorgde, muzikale/digitale ondersteuning kan men thuis de meeste liederen al grotendeels eigen maken.

Wil je meer informatie, deze is wellicht te vinden op onze website www.appassionato.nl of wil je komen kijken/luisteren stuur dan een berichtje naar info@appassionato.nl

NB

De geplande open koorrepetities waren onlangs door enthousiaste belangstellenden bezocht. De media en activiteiten met o.a. flyers ophangen heeft zijn doel niet gemist. Na de zomervakantie, vanaf 6 september 2022, gaan de repetities vervolgd worden.

Aanmelden

Anneke van Schie - anvanschie@gmail.com
Koren

Kamerkoor Con Passione

Kamerkoor Con Passione (opgericht in 1998 / statuten aug. 2005) verzorgt jaarlijks twee eigen concerten en betreedt daarnaast ook andere podia, zoals tijdens Open Monumenten Dagen of een festival. Voor elk concert wordt een geheel nieuw programma ingestudeerd, met oude en moderne muziek, losjes rond een of meerdere thema’s gekozen. Daarbij gaat het koor uitdagingen niet uit de weg, zowel qua moeilijkheidsgraad als (on)bekendheid van de gekozen stukken.

De leden van Kamerkoor Con Passione bereiden zich thuis zelfstandig voor op de repetities aan de hand van een repetitieschema. Dit betekent dat aspirant-leden daar ook toe bereid en in staat moeten zijn.

Gelukkig is het repertoire digitaal beschikbaar, hetgeen hierbij een belangrijke ruggensteun biedt voor de leden. Deze aanpak voorkomt dat er veel repetitietijd besteed moet worden aan ‘noten stampen’ en maakt het mogelijk meerdere concerten per jaar te geven.

Verdere ambities: we willen groeien naar maximaal 20 geoefende zangers en onszelf onderscheiden in repertoirekeuze en podiumpresentatie, we willen gaan samenwerken met andere gezelschappen in de amateurkunst en we willen uitvoeringen verzorgen op regionale podia en bij Leidse evenementen.

REPETITIES...

... van Kamerkoor Con Passione vinden plaats op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in de Kooikapel (Baptistengemeente), Driftstraat 49-A, 2315 CD te Leiden.

Interesse om mee te zingen? Meld je aan of informeer via kkconpassione@gmail.com

Aanmelden

Diana Huitink - dpothoven@ziggo.nl - 0630431437
Sport

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (afgekort VIJL) is al sinds 1885 actief in Leiderdorp. Aanvankelijk was de vereniging gericht op natuurijs en het organiseren van wedstrijden én Molen- en Merentochten áls er ijs lag. Dat gebeurde allemaal rond de landijsbaan die tot 2007 te vinden was op de Mauritssingel. Nadat kunstijs zijn intrede deed, is er ook een actieve ‘kunstijsgroep’ ontstaan met lessen en trainingen voor jeugd en volwassenen in de Leidse IJshal en de Uithof te Den Haag.

Door de verbreding van de snelweg A4 moest alles verplaatsen en is de vereniging op de nieuwe locatie zich ook gaan toeleggen op skeeleren en conditietrainingen. De prachtige accommodatie aan de Boomgaardlaan beschikt over een 400 meter lange skeelerbaan (gecombineerd met een natuurijsbaan), die faam geniet vanwege de regionale en landelijke wedstrijden die daar af en toe worden georganiseerd.

VIJL heeft voor jong en oud alsmede recreanten en wedstijdrijders van alles te bieden:

Natuurijsbaan: als de weersverwachting vriesweer belooft, dan wordt er water op de skeelerbaan gelaten, zodat het ondiepe water snel kan bevriezen. Dan kan het schaatsplezier beginnen onder het genot van een warme chocomel.

Schaatslessen voor volwassenen: volwassen recreanten kunnen zaterdags in de Leidse IJshal van 11:30 – 12: 30 uur schaatsles krijgen van ervaren trainers.

Schaatslessen voor kinderen: kinderen (diverse leeftijdscategorieën) kunnen les krijgen van ervaren trainers in de Leidse IJshal op maandag van 19:00 – 20:00 uur of dinsdag van 17:45 – 18:25 uur. Vroege aanmelding in het seizoen is aan te bevelen, want de lessen zijn erg populair en de uren raken snel vol.

Schaatswedstrijden voor kinderen: sommige kinderen blijken heuse schaatstalenten te zijn en stromen via onze lessen en wedstrijden door naar Districts of Gewestelijk (lees: regionaal) niveau.

Skeelertraining voor jeugd en volwassenen: vanaf 13 april zijn er trainingen op de skeelerbaan in Leiderdorp op woensdagen voor jeugd (18:00 – 19:00) en volwassenen (19:30 – 21:00 uur).

Droogtraining voor volwassenen: vanaf 11 april elke maandag van 19:00-20:30 uur op/rond de skeelerbaan.

Kantine-verhuur : voor bijeenkomsten, recepties en vergaderingen. Vraag naar de mogelijkheden bij clubhuis@ijssportleiderdorp.nl.

Verdere informatie is te zien op de website www.ijssportleiderdorp.nl.

Waar

Boomgaardlaan 18
Leiderdorp

Aanmelden

info@ijssportleiderdorp.nl
Sport

Gymsport Leiden

Gymsport Leiden biedt gymmen, turnen, freerunnen, acrogym, ritmische gym, dans, groepsspringen, trampoline springen en gymfit. In Leiderdorp wordt op woensdagmiddag in de gymzaal van de Hoftuyn recreatie turnen gegeven voor meisjes uit groep 3/4/5 (15.00 - 16.00) en groep 6/7/8 (16.00 - 17.00). Via de website www.gymsportleiden.nl zijn 2 gratis proeflessen aan te vragen.

Aanmelden

Anneke van Houten - recreatie@gymsportleiden.nl
Sportverenigingen

Badmintonclub de Spotvogels

Badmintonclub de Spotvogels is een vereniging waar ontspannen sporten in plezierige sfeer voorop staat. We spelen vooral recreatief maar ook de competitiespeler kan bij ons terecht.

Aanmelden

Petra Borreman - bcspotvogels@gmail.com
Sportverenigingen

Badminton bij sv ROAC

sv ROAC is een sportvereniging waar je meerdere sporten kunt beoefenen. Een daarvan is de snelle racketsport BADMINTON.

Er wordt getraind en gespeeld in de Hertogshal te Rijpwetering.

Waar

Oud Adeselaan 40
Rijpwetering

Aanmelden

badminton@svroac.nl
Scouting

Waingunga

Elke week gaan we zeilen in Lelievletten (stalen boten). Je leert de boten gereed te maken en hoe je deze met en zonder zeilen kan besturen. Meestal varen we naar recreatiegbied Vlietland of de Kaag om daar te oefenen met zeilen. Tussendoor stoppen we even om te lunchen en om een spel in of rond het water te doen. Kortom een dag met leren zeilen en andere fun!

De leiding bestaat uit ervaren instructeurs en je vaart met groepjes van ongeveer vijf in een boot. Samen met de instructeurs en ervaren scouters leer je de boot besturen.

Voor grotere afstanden maken we gebruik van onze sleper of onze grote sloep om de boten naar de locatie te slepen.

In de winter kan er niet gezeild worden. Dan is het tijd om de boten weer op te knappen en te zorgen dat alles er weer goed uit komt te zien. Daarnaast is het in de winter tijd om meer te leren over de theorie van het zeilen.

We gaan ook een aantal keer per jaar op kamp. Het zomerkamp is hiervan natuurlijk het hoogtepunt!

Zwemdiploma verplicht!

Wat heb je nodig: (Warme) kleding die tegen een stootje moet kunnen. Zwembroek, handdoek, lunchpakket, reservekleding, waterschoenen of sportschoen, die nat mogen worden. Bij (mogelijke) regen een regenpak. Er zijn zwemvesten aanwezig.

Het is mogelijk dat bepaalde dagen worden verschoven (zowel door de organisatie als door de deelnemers).

Hou je van uitdagingen en van water, kom dan kennismaken met deze waterscouts!

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen via onze website https://www.waingunga.nl/

Waar

Bizetpad 1
Leiden

Aanmelden

Thomas Kerkhove - thomas@waingunga.nl - 0620837331
Balsport

Handballen bij Saturnus Leiden

Saturnus Leiden is een handbalvereniging waar prestatie en gezelligheid hand in hand gaan.

Jeugd

Saturnus Leiden heeft in diverse jeugdcategorieën zowel jongens als meisjes teams. Naast de wedstrijden worden er tal van leuke en leerzame evenementen georganiseerd voor de jeugd zoals spelmiddagen, jeugd clinics, jeugdkamp, de taptoe e.d. Ook zoeken wij nieuwe jeugdleden voor onze groeiende jeugdteams. Meer weten? Lees hier verder!

Senioren

Naast de meer prestatiegerichte senioren selectieteams zijn er zowel bij de dames als de heren teams die minder prestatiegericht handbal spelen. Zowel de dames als de heren spelen zowel de veld- als de zaalcompetitie. Ook worden jaarlijks gezellige clubactiviteiten georganiseerd. Meer weten? Lees hier verder!

Kennismaken

Zowel jeugd als senioren kunnen eerst een aantal proeftrainingen volgen om alvast de sfeer, en ook de ambitie, binnen de club te proeven. Meld je aan om een keertje te geheel vrijblijvend te komen proeftrainen!

Waar

Montgomerystraat 51
Leiden

Aanmelden

Romy Netelbeek - info@saturnus-leiden.nl
Sport

Roeien op Njord

De nadruk in deze cursus ligt op het aanleren van een goede roeihaal. Aspecten die hierbij aan de orde komen zijn balans, aankomen en wegvaren, inzet-uitzet, volgorde in de haal en andere zaken die het roeien tot zo’n mooie watersport maken. Er zal geroeid worden in een 4-persoonsroeiboot met stuurvrouw. Als de mogelijkheid zich voordoet zullen we afsluiten met onderlinge wedstrijdjes.

 

Waar

Morsweg 182
Leiden

Aanmelden

Justine Cuperus - extern@njord.nl - 06-15125686
Sportverenigingen

Leiden Lions Ijshockeyschool

De ijshockey club in Leiden en omgeving!

Waar

Vondellaan 41
Leiden

Aanmelden

ijshockeyschool - ijshockeyschool@leiden-lions.nl
Sportverenigingen

Leiderdorpse Kano Vereniging Rijnland

L.K.V. "Rijnland" is de kanovereniging voor de regio Leiden.

Binnen de vereniging worden de diverse takken van de kanosport enthousiast beoefend.

Wij zijn een kanopolo vereniging met een rijke historie, met meerdere landstitels op onze naam. Er zijn teams actief in alle klasses, van 3de tot en met de hoofd klasse. De club levert spelers aan zowel de nationale dames als herenselecties.

Ook worden er in grote regelmaat georganiseerde tochten gemaakt in de directe omgeving, maar ook wat verder uit de buurt, zoals de Nieuwkoopseplassen. Verder worden er reisjes gemaakt naar België en Duitsland voor het beoefenen van de wildwater kanosport. Wat dichter in de buurt en niet minder spectaculair is het brandingkanoën. Dit wordt in het zomerseizoen wekelijks gedaan.

Ook in de winterperiode ligt het verenigingsleven niet stil. Naast het nodige onderhoud dat aan verschillende kano's en de gebouwen wordt gedaan, wordt er eens in de drie weken in het zwembad eskimoteer-training gegeven. Zolang er geen ijs ligt, gaan de kanopolotrainingen gewoon door en wordt door enkele vlakwatervaarders de kou getrotseerd.

De vereniging is gehuisvest in een drijvend clubgebouw in de Munnikenplas. Ons clubgebouw bestaat uit een ruime bijeenkomstruimte die aan beide zijde wordt geflankeerd door in totaal zes loodsen, waarin de privé en clubkano's zijn opgeslagen. Onder de bijeenkomstruimte zijn twee ruime kleedkamers met douches te vinden. Het geheel wordt omgeven door drijvende steigers en aan de zijden van het gebouw zijn twee permanente kanopolovelden met drijvende doelen gelegen.

Wilt u meer informatie, stuurt u dan een mailtje naar een van de volgende adressen voor nieuwe leden en geinteresseerden:

Waar

Boomgaardlaan 22
Leiderdorp

Aanmelden

secretaris@kanorijnland.nl
Koren

Aanmelden

Contactpersoon Leiderdorps Kamerkoor - info@leiderdorpskamerkoor.nl
Scouting

Scouting Franciscusgroep Leiden Parcival

Vaak vragen mensen wat we nou eigenlijk op scouting doen, maar dat is nou het leuke aan scouting: we doen bijna elke week iets anders. Scouting is leuk voor alle kinderen, het ene moment zijn we heel druk bezig met bal spellen en andere momenten doen we juist tactische spellen of knutselen we iets. Ook de klassieke scouting activiteiten zo als vuurtjes stoken en knopen leggen komen voorbij. Wel is het sowieso elke week super gezellig. Het enige wat je nodig hebt voor scouting is enthousiasme, een beetje fantasie en zin om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.

De Parcival Welpen is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. 

Iedere week hebben we op zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur een opkomst. 

Waar

J.C. de Rijpstraat 21
Leiden

Aanmelden

Wilco Ester - wilco.b.ester@gmail.com
Sportverenigingen

Taekwondo vereniging Leiden

Gratis maand taekwondo vechtsport jeugd vanaf 6 jaar op woensdag van 18.00 tot 19.00.

Gratis maand taekwondo vechtsport vanaf 12 jaar op maandag en vrijdag van 19.00 t0t 20.00

Pieterskerkgracht 7 Leiden 06-51592100

Aanmelden

Gerard van den Berg - gerard_vandenberg@hotmail.com
Krachtsport

Functional Training bij Y-fit

Functional Training is een Shape workout

een fitnessmethode waarbij de nadruk ligt op het trainen van je lichaam voor dagelijkse activiteiten of sportieve prestaties. Functional training richt zich op complete bewegingen, waarbij meerdere spieren in je lichaam samen moeten werken.

Waar

Admiraal Banckertweg 2
Leiden

Aanmelden

Yvonne van Beelen - yvonne@y-fit.nl - +31641250447
Sport

Buikdans bij Y-fit

Buikdans is voor vrouwen van elke leeftijd en elk figuur! Het is sierlijk en vrouwelijk & gezond voor lichaam en geest. Het brengt je “uit je hoofd”en in je lijf & heel veel plezier. Je gebruikt niet alleen je buik en je heupen, je danst met je hele lichaam.

We starten begin september op de woensdag om 20.00 uur bij Sportcentrum Y-fit.

admiraal banckertweg 2b

2315SR LeidenAanmelden

Yvonne van Beelen - yvonne@y-fit.nl - +31641250447
Scouting

Lodewijksgroep

Ben jij graag met leeftijdsgenoten, ben jij graag buiten en houd je van varen? Dan is scouting bij de Lodewijksgroep misschien wel iets voor jou! De Lodewijksgroep is de oudste scouting groep van Leiden. Lodewijksgroep is 100% waterscouting, plezier en avontuur. Onze haven met de vloot, 7 vletten, 1 sleper en 1 praam zijn gevestigd op de Admiraal Banckertweg 19a in Leiden, maar Leiderdorp is maar een klein stukje over de brug.

Vanaf 8 jaar kun je met ons mee het water op om te zeilen, te roeien, te zwemmen en nog veel meer avontuurlijks.

Iedere week komen we bij elkaar om met de boten naar de Kagerplassen te gaan. In de winter kan er niet gezeild worden. Dan is het tijd om de boten weer op te knappen en te zorgen dat alles er weer goed uit komt te zien. Daarnaast is het in de winter tijd om meer te leren over de theorie van het zeilen.

We gaan ook een aantal keer per jaar op kamp. Het zomerkamp is hiervan natuurlijk het hoogtepunt!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer kijken!

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier, mail naar info@lodewijksgroep.net of vul het contactformulier in op onze website: lodewijksgroep.net

Aanmelden

Scouting Lodewijksgroep - info@lodewijksgroep.net
Activiteitencentrum

Wood be Hero Skateshop

Wood be Hero Skateshop is een klassieke skateboardwinkel met een uitgebreid assortiment aan skateboards, hardwere, kleiding accessoires en skatebescherming. Je kunt bij Wood be Hero ook terecht voor skateboardlessen en skateclinics. De lessen worden gegeven in Voorschoten, Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en Sassenheim.

Waar

De Kempenaerstraat 97
Oegstgeest

Aanmelden

Douglas Gordon - info@woodbehero.nl - 0715284033
Sportcentra

Easy Active Leiderdorp

Een fitnesscentrum met een zeer divers aanbod op het gebied van bewegen, voeding en gezondheid.

Aanmelden

Easy Active Receptie - leiderdorp@easyactive.nl - 0715894572
Kerken

PGLeiderdorp

De Protestantse Gemeente is een moderne christelijke gemeenschap die zoekt naar wat geloven in deze tijd betekent. De gemeente kent veel actieve leden die samen van alles organiseren, van gespreksgroepen en meditatieavonden tot debatavonden, boekenmarkten, inzamelingen voor de voedselbank, Kliederkerk voor kinderen en nog veel meer. Jongeren vinden in de jeugdkerk activiteiten die hen aanspreken. In de kerkdiensten zijn we niet bang te experimenteren met nieuwe vormen. De gemeente bestaat uit mensen van alle leeftijden. Iedereen is er welkom.

Waar

Van Poelgeestlaan 2
Leiderdorp
Beweging

VanDrielSports

Hardlopen.

Recreatief, prestatief hardlopen, plezier, sociaal en onderling betrokken is een belangrijk kenmerk. Trainen naar een evenement ondersteund met een 4 weken schema behoort tot de mogelijkheden. Vooraf bepalen we samen je trainingsbelasting en haalbare doelen.

De uitvalsbasis van de loopgroep VanDrielRunners is het clubhuis van de schaats en skeelervereniging Boomgaardlaan 18. De trainingen starten op de dinsdag en donderdagavond om 19:30. Als de 400 meter skeelerbaan vrij is biedt de baan ongekende trainings mogelijkheden. Is de baan bezet dan wordt in de omgeving getraind. (Heerlijk Recht, Munnikkenpolder, Essenpark) om maar wat te noemen. Parcourtjes heb ik vooraf uitgemeten. Een training bestaat steevast uit een warming-up, loopscholing, kern-training en cooling-down. Stabiliteit en krachtoefeningen neem ik met regelmaat op in de training, Afwisselend wordt er op zaterdagen getraind al dan niet in de duinen. Train rustig een paar keer mee om sfeer te proeven!

Nordic Waking.

Nordic Walking is overgewaaid uit Zweden vanuit het langlaufen. Ik ben bevoegd om les te geven. Lopen met stokken wordt Nordic Walking ook wel oneerbiedig genoemd. Maar als je loopt met poles is je tempo hoger, e gebruikt meer (schouder) spieren en je verbrand meer calorieën. Ik geef je graag een kennismaking les.

Vanuit de lessen heb ik een groep overgehouden. We wandelen wekelijks op de woensdagochtend in en rond Leiderdorp. Startplaats divers, soms carpoolen en de koffiestop is een must.

Ik was als loop- en conditietrainer 10 jaar verbonden aan Alecto, gaf o.a. de voetballers van VS97 conditietraining. Ik sta altijd open voor een clinic of een opbouw tijdens de zomerstop.

Vitality:

Samen met Bea Roest geven we training aan een Vitality-groep op de dinsdag en vrijdagochtend, aanvang 9:00 uur. Uitvalsbasis is het clubhuis van de scheidsrechtersvereniging COVS aan de Boomgaardlaan. Voor slechts 1 euro per week, krijg je een leuke conditietraining. Doelgroep: senioren. Heb je nooit gesport, geen punt, we houden rekening met je belastbaarheid.

Sportmasseur.

En heb je last van stijven spieren, ik ben erkend sportmasseur MSP.

Aanmelden

Henk van Driel - vandriel.sports@casema.nl - 0638305923
Sport

sportfunkamp.nl

Bij onze sport & fun kampen staan de kinderen en sport centraal. Sportfunkamp.nl richt zich op sport in de ochtend en fun in de middag voor kinderen van Leiderdorp en omstreken van 7 t/m 14 jaar. Onder begeleiding van Mariska Van Zegveld of Rob Versteeg wordt er les gegeven door professionals en enthousiaste medewerkers. Er zijn veel verschillende activiteiten in en rond Leiderdorp wat in principe allemaal op loop- of fietsafstand is.

Uitvalsbasis voor de sportfunkamp.nl is LTC de Munnik in Leiderdorp. Hier komen alle kinderen in de ochtend samen en wordt er in de middag geluncht.

Aanmelden

Mariska van Zegveld - sportfunkamp@gmail.com - 0616566931
Fitness

Power by nature Bootcamp Leiderdorp

Power by nature workouts is al sinds 2016 actief in het geven van outdoor bootcamp.

Door de Corona crisis werk ik voornamelijk nu met groepjes van maximaal 6 personen en duurt een training 30 tot Max 45 minuten.

Persoonlijke aandacht staat bij mij erg centraal en hoog op de lijst.

Enthousiast geworden?

meld je aan en stuur een mail naar powerbyilse@gmail.com

Aanmelden

Ilse Zandvliet - powerbyilse@gmail.com - 0634444355
Dansscholen

DC Dance

DC DANCE IS FOR EVERYBODY.

DC Dance is er voor iedereen.

Bij ons kun en mag jij zijn wie je bent, in al jouw glorie.

DC Dance biedt een veilige omgeving om jouw muzikale kant te ontwikkelen door middel van dans, zang en acteer lessen.

Alle leeftijden volgen les bij DC Dance, Jong en oud, groot en klein, ervaren of onervaren. Iedereen is welkom bij DC Dance, wij zijn dan ook een echte family.

Ons lesaanbod is groots: Van klassiek ballet en modern contemporary tot hip hop en afro. Voor ieder wat wils. We hebben ook een breed aanbod workout-lessen voor volwassenen. O.a. Yoga/pilates en barre workout, clubdance en commercial. Ons aanbod is opgedeeld in de volgende groepen:

1. DC Dance for Little Kids age 1,5-6 years

2. DC Dance for Kids & Teens age 7-15 years

3. DC Dance for students age 16 years and up

4. DC Dance for Adults age 18 years and up

5. DC Dance Academy age 7 and up

Onze enthousiaste, gediplomeerde docenten beschikken over een flinke dosis ervaring en hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de dans- en theaterwereld. Ook is onze centrale ligging in Katwijk en Leiden ideaal!

Join the Family

Aanmelden

Marcia Mulder - marketing@dc-dance.nl
Beweging

Fietsclub 55+ Incluzio

Bij de fietsclub 55+ kunt u in groepsverband fietstochten maken rond Leiderdorp in de afstanden van 20km tot 50km.

Geprinte info ligt bij Incluzio in de Sterrentuin voor u gereed of stuur een bericht naar hans@meeboer.nl dan ontvangt u de info per mail.

Aanmelden

Hans Meeboer - hans@meeboer.nl
Educatie

IVN Leidse regio - Werkgroep Leiderdorp

IVN (Vereniging voor Natuur en Milieueducatie) is een club van enthousiaste mensen. IVN'ers willen de rijkdommen van de natuur en het landschap ontdekken, verrassingen van alle levensvormen uit onze eigen omgeving ervaren en dit graag uitdragen aan anderen. De natuur is een graadmeter voor de kwaliteit van onze leefomgeving, ons milieu. Verarming van de natuur betekent een verarming van ons welzijn.

Aanmelden

Douwe Sikkema - dwskkm@outlook.com
Sportverenigingen

Gym-, Jazz- en Turnvereniging Meerburg

Over ons

Gymnastiek-, Jazz- en Turnvereniging Meerburg Zoeterwoude, een groeiende en zeer enthousiaste vereniging voor jong en oud! Sinds 1924 is Meerburg een begrip in de omgeving. Sinds 2012 verzorgt Meerburg ook lessen in Leiderdorp.

Er worden veel verschillende lessen gegeven bij Meerburg. Vanaf 2½ jaar kan uw kind al beginnen met gym tijdens de ouder/kind gym.

Wij geven gymnastieklessen aan peuters vanaf 2½ jaar en alle basisschoolleeftijden. Vanaf 3½ jaar kan er ook gestart worden met jazzdans. Daarnaast kunnen leden vanaf 5 jaar kiezen voor turnen.

Ook is er freerunning, een gave sport voor jongens en meiden vanaf 7 jaar.

Conditietraining geven wij aan dames vanaf 16 jaar. Dit is zowel op maandagavond als op woensdagochtend mogelijk. Samen conditie opbouwen en behouden met vele verschillende oefeningen, en een stuk gezelligheid.

Website: www.meerburgzoeterwoude.nl

Aanmelden

Marleen Andriesse - info@meerburgzoeterwoude.nl
Buurtinitiatief

Coalitie tegen eenzaamheid Leiderdorp

De lokale aanpak tegen eenzaamheid werkt het beste door samenwerking van mensen en organisaties van verschillende disciplines. Hoe breder dit netwerk, hoe meer effect. U kunt daarom ook mee doen met de Coalitie tegen eenzaamheid Leiderdorp.

De Coalitie tegen eenzaamheid Leiderdorp heeft zichzelf als doel gesteld om:

-      Bewustwording rondom eenzaamheid te stimuleren;

-      Eenzaamheid bespreekbaar te maken;

-      Eenzaamheid te signaleren;

-      Inwoners te ondersteunen bij eenzaamheid.

 Wilt u meedoen, Stuur dan een mail naar leiderdorp@incluzio.nl.

Aanmelden

Robert van Egmond - leiderdorp@incluzio.nl - 071-5413536
-

Stichting Nadja

Stichting Nadja biedt vrijetijdsbesteding voor jongeren met (meervoudige) beperkingen in Leiderdorp en omgeving op de woensdagmiddag. Ook organiseren we soosavonden op de zaterdagavond.

Op www.stichtingnadja.nl onder Spelmiddagen en Soosavonden is het programma en wat stichting Nadja nog meer doet, te vinden.

Aanmelden

Anne van Zwieten - annevz@xs4all.nl - +31655831967
Sport

TENNIS

Maak kennis met tennis

Buiten sporten, binnen sporten, wedstrijden spelen met vrienden of in competitieverband, veel uitdaging en gezelligheid. Dat is wat het tenniscomplex van De Munnik biedt.

De Munnik is een levendige tennisvereniging in Leiderdorp. Hier gaan plezier en tennis op alle niveaus samen, voor alle leeftijden. Zomer en winter. Buiten liggen twaalf all-weatherbanen, waarop het hele jaar gespeeld kan worden. En vind je het buiten te koud of is het weer te onstuimig dan kun je binnen spelen in de tennishal. 

Om in de hal te kunnen spelen hoef je geen lid te zijn van de vereniging. Je kunt met familie, vrienden en kennissen de hal huren voor een familie/vriendentoernooi of gewoon een uurtje komen tennissen. 

Wil je ook de beginselen van de tennissport onder de knie krijgen of je spel verbeteren, dan kun je gebruik maken van de lessen van Tennisschool Nossik Versteeg.

Meer informatie en aanmelden. 

Kijk op de websites www.ltcdemunnik.nl en www.tennishaldemunnik.nl of neem contact op met Karin van Heijningen secretaris@ltcdemunnik.nl of Joke Engering secretaris@tennishaldemunnik.nl. Voor de tennisschool kun je contact opnemen met Rob Versteeg tennisschoolnossikversteeg.nl

Waar

Hoogmadeseweg 41
Leiderdorp
Creatief

Fairhups

Marieke van Leeuwen bundelt haar kennis als pedagoog en moeder met creativiteit om haar passie rondom ecovriendelijk leven uit te dragen. Met haar positieve insteek voor de toekomst weet zij kinderen te raken. Zij worden gemotiveerd na te denken over vraagstukken in de samenleving die niet altijd aan de orde komen. Als opvoeder kun je ook terecht op de website www.fairhups.nl waar Marieke o.a. schrijft over haar ervaringen en ideeën rondom ecovriendelijk opvoeden.

Aanmelden

marieke van leeuwen - info@fairhups.nl - 0634030087
Sport

Buiten sporten met LA Training

Fit worden en blijven? Meld je aan voor een training bij LA Training. De trainingen zijn geschikt voor verschillende leeftijden en niveaus!

De trainingen zijn niet ingewikkeld, er zit altijd variatie in. Elke keer kan de groep weer iets anders verwachten. En vind je een oefening te ingewikkeld of kun je deze niet uitvoeren in verband met een blessure? Dan krijg je een andere oefening. Je hoeft niet stil te staan of te wachten.

De trainingen vinden buiten plaats, bij echt harde regen op een overdekt plekje. Er wordt gebruik gemaakt van materialen (elastieken, kettlebells, dumbbells, etc.), maar er zijn ook oefeningen met het eigen gewicht als weerstand (push-ups, dips, etc) en met de dingen in de openbare ruimte (fietsnietjes, randen van bloemenbakken, etc). Er wordt gewerkt aan de verbetering of het op peil houden van de conditie (kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie van de spieren) van het lichaam. En er staat altijd een muziekje aan op de achtergrond. Dat sport toch veel lekkerder!

Aanmelden

Linda van Kooperen - latraining@yahoo.com
Ontspanningssport

Pilates door Vanders Activities

In het Gezondheidscentrum van het Alrijne Ziekenhuis (bij fysiotherapie Goudeket) en in Dansstudio Tribes balletstudio in de Merenwijk kun je Pilateslessen volgen in kleine vaste groepen.

Pilates is geschikt voor jou als je vaak last hebt van je rug, stijf bent, naast sporten ook behoefte hebt aan ontspanning, je wat strakker in je vel wilt zitten. Op mijn webpagina www.vanders.nl staat omschreven wat Pilates je oplevert en kun je ook het lesrooster en de kosten vinden.

Aanmelden

Geertje van der Stempel - info@vanders.nl - 31614361421
Musiceren

Show- en Marchingband Tamarco

Show- en Marchingband Tamarco is al ruim 65 jaar dé muziekvereniging van Leiderdorp. Wij repeteren wekelijks in ons eigen clubgebouw, waar ook andere activiteiten plaatsvinden zoals koppelklaverjassen en rommelmarkten. Maar bovenal maken wij muziek en treden wij zo'n 30 keer per jaar op in binnen- en buitenland. Lid worden kan vanaf 5 jaar en wij leiden je op tot muzikant zodat je mee kan met onze optredens. Je ziet en hoort ons dus regelmatig voorbij komen.

Waar

Van der Marckstraat 19
Leiderdorp

Aanmelden

Niels van der Fits - niels@tamarco.nl - 638131910
Advies

Kraamzorg en Thuiszorg

Zorg-Vuldig is een erkende, niet gesubsidieerde, onafhankelijke zorgorganisatie. Vanuit het kantoor in Leiderdorp worden de regio's Zuid Holland Midden & Noord én de Alblasserwaard & randgemeenten, gecoördineerd. Zorg-Vuldig biedt Kraamzorg, Thuiszorg, Begeleiding en Advisering.

Waar

Statendaalder 39
Leiderdorp

Aanmelden

Marja Sinteur - m.sinteur@zorg-vuldig.nl - 715424075
Zingen

Seniorenpopkoor

Young@Heart is een seniorenpopkoor in Leiderdorp, voor vrouwen en mannen die jong van hart zijn, én die jong van hart willen blijven. Van zingen blijf je jong, ongeacht hoe oud je bent.

Waar

Brederode
Leiderdorp

Aanmelden

Annemiek de Groot - seniorenpopkoor.youngatheart@gmail.com - 654994660
Duur/conditiesport

Loopgroep Leiderdorp

Elke dinsdagavond om stipt zeven uur vertrekken ze vanaf de Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk te Leiderdorp. En anderhalf uur later zijn ze, moe maar voldaan, daar weer terug.

De Loopgroep Leiderdorp bestaat uit mannen en vrouwen die lol hebben in hardlopen. Er zijn enkele fanatieke lopers bij, die zo nu en dan ook een wedstrijdje lopen. Maar ook recreanten die meedoen om hun conditie op peil en hun gewicht een beetje in toom te houden.

Ervaren trainers

Gezelligheid en veiligheid zijn twee belangrijke trefwoorden voor de lopers die in leeftijd variëren van midden 20 tot 55-plus. De looptraining op dinsdag wordt gegeven door twee ervaren fysiotherapeuten – Maarten de Fockert en Ingrid van Vliet – die bovendien ook nog eens verschillende diploma’s voor looptrainer op zak hebben.

Looptechniek

Een training is hier dus nooit saai wat rondjes lopen. Er wordt veel aan loopscholing en intervaltraining gedaan. En d’r is veel aandacht voor looptechniek. Een belangrijke regel is ook dat de groep altijd bij elkaar blijft. Op een drukke avond, dat wil zeggen met 25 of meer lopers, wordt de groep soms in tweeën gesplitst, maar geen enkele loper wordt aan zijn of haar lot overgelaten. De loopgroep heeft dan ook een fantastisch motto: ‘We jagen elkaar niet op, we stimuleren elkaar wel.’

Makkelijk aansluiten

Een lage instapdrempel en weinig verplichtingen zijn ook kenmerkend. Je hoeft beslist geen getrainde atleet te zijn om aan te sluiten. Iedereen die minimaal 10 minuten op een rustig tempo kan inlopen is geschikt om de training op eigen nivo te volgen. Verder is het vooral vrijheid, blijheid. Geen langlopend lidmaatschap, maar simpel een kleine bijdrage per training. En ook geen tijdrovend gedoe als bardiensten of corvee. Sommigen drinken na de training op dinsdag nog even een kopje thee en daarna gaat ieder weer lekker huiswaarts om te douchen.

Tradities

De loopgroep bestaat bijna 30jaar (en er zijn nog steeds lopers van het eerste uur bij!) en heeft enkele bescheiden tradities opgebouwd. In december is er de Kerstloop, een wedstrijd over 5 en 10 km met als hoofdprijzen bij zowel de mannen als de vrouwen een kerststol. In het voorjaar een zwemloop, waarbj gekozen kan worden om te zwemmen (500m) én te lopen (5km) of samen met een maatje ieder een afstand voor zijn/haar rekening te nemen. De laatste training vóór de zomervakantie wordt afgewerkt op het strand bij Katwijk. En op de eerste bijeenkomst ná de zomervakantie wordt er traditioneel niet gerend, maar met z’n allen lekker gegeten en gedronken.

Belangstelling?

Meld je aan via telefoonnummer 071-5417069 of kom op dinsdagavond*) even voor 19.00 uur naar de Praktijk voor Fysiotherapie aan de Ommedijk 186, 2353 GP Leiderdorp voor een vrijblijvende kennismakingstraining.

Waar

Ommedijk 186
Leiderdorp

Aanmelden

Maarten de Fockert - mdefockert@fysiotherapieommedijk.nl - 623165475
Cultuur

Van RIJN Festival Leiderdorp

Het van RIJN FESTIVAL is een vernieuwend cultureel festival met de rivier de Rijn als inspiratiebron en als decor waarin verschillende kunstvormen zicht presenteren. Een fluïde samenwerken van diverse cultuurpartners en makers uit de Leidse regio.

Waar

Santhorst 59
Leiderdorp

Aanmelden

geert van der velden - veldenvanverwondering@gmail.com - 31648347180
Zoom