Organisaties in Mijn Leiderdorp

Ontdek onze 109 organisaties en initiatieven

Beweging

Powerwalking Leiderdorp

Wat is Powerwalking?

Het is up-tempo wandelen, conditie verbeteren, afvallen en beter in balans, spierversterkende oefeningen en gezelligheid?

Wil jij ook die wekelijkse stok achter de deur?

Meld je dan nu aan voor een GRATIS proefles Powerwalking.

Lessen zijn op:

maandag 19:30 - 20:30 uur

woensdag 9:00 - 10:00

woensdag 19:30 - 20:30 uur

Aanmelden

Sylvia Heemskerk - sylvia@mbw10.nl - 06-53904026
Sport

3 uur fitness in 20 minuten met BODYTEC

De Bodytec training is gebaseerd op het EMS principe, Electro Musculaire Stimulatie. Tijdens de training worden door middel van elektrische impulsen de spieren in het gehele lichaam gestimuleerd om aan te spannen. Het principe is ontwikkeld uit de revalidatie en fysiotherapie. Wij werken er al ruim 7 jaar mee en hebben dus een enorme ervaring opgedaan in deze jaren.

Voor meer informatie en een proefles ga naar www.bodytecleiderdorp.nlAanmelden

Marcel van der Ploeg - info@bodytecleiderdorp.nl
Beweging

Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp

Kom in beweging door samen met een gast ('je fietsmaatje') regelmatig naar buiten te gaan op onze elektrisch ondersteunde duofietsen.

Zo geniet je samen, kom je samen in beweging, ga je samen de polder in en Leiderdorp en Leiden ontdekken. En, je neemt je maatje mee die anders niet meer zelf naar buiten kan en zo ook geniet en beweegt. Daarmee bestrijdt je eenzaamheid en ontlast je ook mantelzorgers.

Aanmelden

Wim Schellekens - w.schellekens@telfort.nl - 0621154552
Cultuur

Wereldmuziekpodium De X

De X is een multicultureel podium voor wereldmuziek, jazz, cross-over en folk. De optredens zijn meestal in de QBus zaal van het muziekhuis in Leiden.

De X werkt regelmatig samen met andere organisaties, zoals vakgroepen van de universiteit, vluchtelingenorganisaties en kleine platenlabels en participeert in Kunstshot (gericht op scholieren).

Aanmelden

x Vrijwilliger - info@de-x.nl - 06 33 68 55 60
Zingen

Gemengd Koor Appassionato

Elke dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur zingt Gemengd Koor Appassionato een gevarieerd repertoire. Met 2 uitvoeringen in december a.s. zijn we volop bezig met Kerstliederen in verschillende talen. Locatie repetities: Basisschool 't Bolwerk, Klerkenhof 1, Leiderdorp

Zondag 11 december, 14.30 - 16.00 uur KERSTMATINEE

De Eendenkooi, Kooikersplein 1, Zoeterwoude Rijndijk

De toegang is gratis

Aanmelden

Anneke van Schie - anvanschie@gmail.com - 06 44692542
Yoga

Namasté Meditatie

Zin in een avondje ontspannen? Of wil je meer leren over mediteren? Elke woensdag, van 20:30 tot 21:30 geef ik meditatie voor volwassenen in de Yoga-Loft te Leiderdorp.

Ik neem je op toegankelijke wijze mee in de wereld van meditatie. Elke les behandelen we een thema (zoals Loslaten, Vreugde, Liefde of Vergeving) en komen er verschillende meditatietechnieken aan bod. Centraal staat: ontspanning, bewustwording en zijn met wat is. Gun jezelf die me-time en innerlijke rust. Jij bent welkom!

Voor zowel beginners als gevorderden. Trek comfortabele kleding aan waarin je makkelijk kunt bewegen. Er zijn matjes en meditatiekussens aanwezig.

Ik kijk ernaar uit om met jou te mediteren!

Namasté

Aanmelden

Karen van Asten - karen.van.asten@gmail.com - 0624238215
Yoga

Yoga

De Hatha yogalessen worden afwisselend gegeven: dynamisch, statisch, altijd aards en gerelateerd aan je adem. We beginnen met een vaste serie losmaakoefeningen, gevolgd door de volledige adembeweging. Daarna volgen de verschillende àsanas, die stap voor stap duidelijk en met aandacht worden ingesproken, om tenslotte af te sluiten met een eindontspanning en/of meditatie. Hatha yoga: Ha = zon, tha = maan. Dit staat voor balans. Balans zoeken en vinden in jezelf. Als je naar Yoga en meer! komt, neem je de tijd voor jezelf. Je houdt je lichaam soepel door oefeningen te doen en je krijgt de tijd om naar binnen te keren, je patronen en beperkingen rustig en bewust te bekijken, zodat er meer ruimte kan komen in je geest.  Yoga en meer! maakt gebruik van de Momoyoga app, zodat je zelf je les kunt inplannen. 

 

Waar

Zijlbaan 42
Leiderdorp

Aanmelden

Stefanie De Koning - Verschuren - Info@yogaenmeer.nl - 0613377471
Leiderdorp in Verbinding

Gouden Boeken

Breng jouw herinneringen in beeld en maak je eigen levensboek.

Waarom Gouden Boeken?

Ieder leven bestaat uit miljoenen herinneringen. Sommigen zijn groot en meeslepend en anderen zijn volkomen verdwenen, of lijken niet belangrijk. Maar voor iedereen is het een archief met schatten die uniek zijn en alleen door jou kunnen worden opgedoken.

‘Elk leven is het waard om gezien en gehoord te worden’

Hoe ziet de cursus eruit?

In creatieve tekenbijeenkomsten word je begeleid bij het maken van een eigen visueel levensboek. Je krijgt inspirerende opdrachten om je eigen verhalen en gevoelens tot uitdrukking te brengen. Na afloop van de bijeenkomst worden de tekeningen en verhalen met elkaar gedeeld. Je werkt op losse bladzijden, die samen worden gebonden tot je eigen gouden boek. Ervaring met tekenen is niet nodig. Iedereen kan meedoen!

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten: 7 x schrijven en tekenen, en 1x boekbinden.

Bijeenkomsten bij Incluzio Leiderdorp

Dag en tijd: Dinsdagmiddag 14.00-16.30 uur

Data: 27 sept, 4, 11, 18, 25 okt, 1, 9 en 15 nov 2022

Locatie: Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110G, Leiderdorp)

Kosten: € 10 voor 8 bijeenkomsten incl. materialen en kaft.

Meer informatie en aanmelden

Eva Durlacher van stichting Gouden Verhalen verzorgt de bijeenkomsten via Leiderdorp in Verbinding en Incluzio Leiderdorp. Op www.goudenverhalen.nl vindt u meer informatie over Gouden Boeken.

Voor informatie over de cursus neemt u contact op met Giulietta Zanda, Vitaliteitscoach Incluzio Leiderdorp (06-83063760 | gzanda@incluzio.nl). Inschrijven met contante betaling kan bij de balie van Incluzio Leiderdorp in Gebouw Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110G, Leiderdorp), geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.

Gouden Boeken wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Leiderdorp in Verbinding
  • Incluzio Leiderdorp
  • Lang Leve de Kunstfonds
  • Fonds1818

Aanmelden

Giulietta Zanda - gzanda@incluzio.nl
Wonen

Kamers met Aandacht

Kamers met Aandacht matched mensen die interesse hebben in het verhuren van ruimte in huis aan een kwetsbare jongere die dat nodig heeft.

Aanmelden

Suzan Westerhuis - suzan@kamersmetaandacht.nl - 0621638411
Yoga

BeeYouYoga

Workshop Ouder - Kind yoga bij FlowYogaLeiderdorp

Zondag 28 augustus, zaterdag 15 oktober, zaterdag 19 november en zondag 18 december 2022:

- 15.00-16.00: 4 tot 7 jaar

- 16.30-17.30: 2 tot 4 jaar

Yoga samen met je kind, alle aandacht voor elkaar; jij voor je kind, je kind voor jou. Samen bewegen, ontdekken en ontspannen. Yoga samen met je kind verdiept de band tussen jou en je kind.  De verschillende oefeningen, zowel actief als rustig, maken dat de kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontplooien. Yoga is niet prestatiegericht en er wordt nooit haast bij gemaakt.

Spelenderwijs worden nieuwe lichaamshoudingen uitgeprobeerd, worden er ruik-, proef-, voel- en ademoefeningen gedaan, masseer je elkaar en wordt er ontspannen afgesloten. 

Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. Iedereen kan meedoen. Leuk om als (bonus) moeder of vader, opa of oma, tante, oom of oppas te komen ervaren.

De workshop wordt gegeven door Caroline Verburg van BeeYouYoga. Zij is kinderyogadocent en kinderverpleegkundige. Met veel enthousiasme geeft ze lessen waarbij ouder en kind op een plezierige wijze kunnen verbinden.

Voor meer info kijk op Instagram bij yoga_beeyou of kijk op de website van FlowYogaLeiderdorp (flowyogaleiderdorp.nl). Heb je vragen of wil je je aanmelden mail naar: contact@flowyogaleiderdorp.nl 

Aanmelden

BeeYouYoga - carolineverburg@hotmail.nl - 0630517822

Kinderdisco crew

Onze organisatie.

Organiseerd kinderdisco een keer per maand .en evenementen.

Voor en door jongeren

Aanmelden

Jordi Van der kwaak - info@djdejord.nl - 0620503438
Sport

OldskoolFit Personal Training Bootcamp

Het adres in de leidse regio voor personal training bootcamp lessen en small group training. Sinds 2010 een doorgangspercentage van 100%

Aanmelden

Peter-Jan Kops - info@oldskoolfit.nl - 0654608172
Beweging

55+ wandelgroep (lange afstanden)

Zin in een flinke wandeling?

Kom een keer gezellig met ons meewandelen. Wij zijn een 55+ wandelgroep en wandelen 1 x per 4 weken op vrijdag.

De afstand is tussen de 12 en 15 km. We zoeken een mooie wandeling uit op max 1 uur reizen met de trein. Soms rijden we ook met eigen auto.

Onderweg drinken we ergens koffie en rond lunchtijd zoeken we een picknickplek om onze zelf meegenomen broodjes te eten. 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de wandeling. Wel zijn de kosten voor vervoer (trein of meerijden met auto) en koffie voor eigen rekening.

De komende wandeldata zijn: 22 juli, 19 augustus, 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december.

Meer informatie bij Gertie Veloo, g.veloo@ziggo.nl

Aanmelden

Gertie Veloo - g.veloo@ziggo.nl
Fitnesscentra

hart for her Leiderdorp

hart for her is een kleinschalige sportschool alleen voor vrouwen. De formule van hart for her is gebaseerd op het plezier dat bewegen, sport en/of fitness je kan geven. Lekker bewegen in een prettige omgeving, omringd door vrouwen die hetzelfde doel hebben. Onder begeleiding van een trainster, die weet wat jou beweegt.

Bij hart for her doorloop je in 30 minuten een compleet circuit. Je komt binnen wanneer het jou uitkomt en begint onder begeleiding met trainen. Er is aandacht voor spieren, conditie en gewicht. Kortom; aandacht voor je hele lijf. En vergis je niet, in een half uur kun je veel doen! Elke dag een half uur intensief bewegen houdt je gezond. Je voelt je lekkerder en gaat er beter uitzien.

Bij hart for her zeggen we niet voor niets: ik krijg je fit in 30 minuten!

Aanmelden

Jantien van Bostelen - jantien@hartforher.nl - 06-82111182
Balsport

RKVV MEERBURG

Meisjes in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar trainen bij Meerburg door vooral met de bal verschillende voetbalvormen en spelletjes te doen. Tijdens deze lessen leren de kinderen op jonge leeftijd dat de bal rond is en dat is de basis, waar ze de rest van hun voetbalcarrière plezier van hebben.

Bij deze jonge kinderen gaat het om voetbal plezier en niet om tactiek. Deze oefeningen zijn voornamelijk ingericht om te bewegen met de bal zoals dribbelen, drijven en (over) schieten van de bal.

Meisjes in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar leren de speelsters om met elkaar samen te spelen met de bal Ook ligt de focus op het verbeteren van techniek en motoriek. Je bent daarom vooral bezig met de bal met als doel om uiteindelijk een complete voetballer te worden.

Waar

Hans Ecklplein
Zoeterwoude

Aanmelden

Marcel van Dalen - marcelvandalen@vvmeerburg.nl
Markt

Poldermarkt

Poldermarkt (Rommelmarkt/kofferbakverkoop)

Polderpark

Bospolder 11

2353 XZ Leiderdorp

Iedere derde zaterdag van de maand, van mei t/m oktober

Kopers en verkopers opgelet!

Iedere derde zaterdag van de maand van mei t/m november vind je op de parkeerplaats van De Polder in Leiderdorp de beste koopjes bij deze gezellige kofferbakverkoop/rommelmarkt. Naast de verkoop van tweedehands spullen is er ook een mogelijkheid voor lokale ondernemers/boeren om hun waren aan te bieden.

De markt is gratis te bezoeken van 9:00-13:00 uur.

De markt vindt plaats op de parkeerplaats van het voormalige HSL/A4 informatiecentrum in de Bospolder te Leiderdorp. Het voormalige informatiecentrum wordt komend jaar getransformeerd tot De Polder, wat een plek moet worden waar bezoekers het typisch Hollandse polderlandschap kunnen beleven.

De Polder is goed bereikbaar: 10 minuten met de auto vanuit Leiden (afslag 6 Hoogmade) en 20 minuten met de fiets. Ook met boot bereikbaar.

Heb je spullen te verkopen? Het huren van een parkeerplaats kost €15,00. Dit is inclusief koffie/thee/koek. Het is ook mogelijk meerdere plekken naast elkaar te huren. Dit kun je aangeven bij de reservering.

Opbouwen is mogelijk tussen 7:30-8:30 uur. Je krijgt een parkeerplek toegewezen.

Voor meer info en aanmelden kun je mailen naar:

poldermarkt11@gmail.com.

Je kunt ons ook volgen op Facebook en op Instagram om op te hoogte te blijven van het laatste nieuws:

Facebook: poldermarkt

Instagram: poldermarkt

Waar

Bospolder 11
Leiderdorp

Aanmelden

Maaike Schoneveld - maaike.schoneveld@outlook.com
Zorg

Pro-Cura

Pro-Cura is de professionele particuliere thuiszorgorganisatie die borg staat voor juiste en tijdige zorgverlening. Wij zorgen dat u of uw naaste door onze hulp en zorg zelfstandig thuis kunt blijven, want thuis wonen is het prettigst. Wij bieden thuiszorg in de regio Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp. Bij ons krijgt u hulp op maat, afhankelijk van uw situatie. U kiest de zorg die u nodig heeft: van huishoudelijke ondersteuning en wijkverpleging tot 24-uurs en psychiatrische zorg. In de loop der jaren hebben wij ons gespecialiseerd in zorg bij dementie en palliatieve zorg.

Aanmelden

Yolande Schutijser - info@pro-cura.nl - 0715420040
Sport

Bodytecleiderdorp

3 uur fitness in 20 minuten met Bodytec

Aanmelden

Marcel van der Ploeg - info@bodytecleiderdorp.nl
Coaching

Jes Rijnland

Ieder kind recht op ontwikkeling

Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland (JES) werkt vanuit de overtuiging dat kinderen en jongeren gelijke rechten hebben op kansen, in het onderwijs en in de samenleving. JES streeft ernaar deze kansen te vergroten door ondersteunende, aanvullende en verrijkende programma’s voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar én hun ouders aan te bieden. JES verbindt ouders en kinderen ook aan relevante voorzieningen in de wijk. Wij werken intensief samen met lokale organisaties, zoals de peuterspeelzaal, scholen, de bibliotheek en het welzijnswerk.

Aanmelden

Jes Rijnland - info@jesrijnland.nl - 071-420900
Activiteitencentrum

Milieu Educatief Centrum Leiderdorp

Het MEC is een centrum voor Natuur- en DuurzaamheidsEducatie (NDE). Wij willen inwoners informeren, inspireren, motiveren en stimuleren. We helpen graag alle Leiderdorpers op weg naar een duurzame manier van leven met aandacht, waardering en zorg voor de planeet. Wij zijn elke woensdagmiddag open van 14.00 tot 17.00 en organiseren deze dag ook altijd een leuke activiteit voor kinderen in basisschoolleeftijd. Als onze deur open staat kan je altijd even bij ons binnen in het centrum komen kijken.

Voor meer informatie, bezoek onze website.

Waar

Van Diepeningenlaan 110e
Leiderdorp

Aanmelden

Mec Leiderdorp - mec@leiderdorp.nl - 0715412216
Sociaal

[Buddies] voor jongeren met beperking

Ben jij tussen de 16 en 35 jaar, heb jij een fysieke beperking en ben je op zoek naar vriendschap? [Buddies] is een vriendschapsprogramma en brengt je in contact met een leeftijdsgenoot met dezelfde interesses en in de buurt woont.

Aanmelden kan eenvoudig via Ik zoek een vriendschap! - HandicapNL

Na aanmelding neemt [Buddies] contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Aanmelden

service@handicap.nl
Ontmoeten

De Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor inwoners die door hun fysieke beperking niet meer goed mee kunnen doen in de samenleving. Hierdoor is er kans op eenzaamheid. De Zonnebloem zet zich in door deelnemers te bezoeken, mee naar buiten te nemen voor een wandeling of naar winkels, en door activiteiten te organiseren. De Zonnebloem is er voor jong en oud.

Aanmelden

Astrid Coene - michelastrid@casema.nl
Sportverenigingen

Leiderdorpse Reddingsbrigade

De Leiderdorpse Reddingsbrigade (L.D.R.B.) is opgericht in 1972 en heeft als doelstelling het voorkomen van verdrinkingen in de ruimste zin van het woord. Dit bereiken wij door het geven van verschillende opleidingen zoals zwemmend redden, varend redden en het houden van toezicht bij evenementen. De Leiderdorpse reddingsbrigade bewaakt bij evenementen in en om Leiderdorp zoals bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. De Leiderdorpse reddingsbrigade bestaat uit ongeveer 80 leden waarvan circa 20 kaderleden die zich vrijwillig inzetten.

Waar

Amaliaplein 40
Leiderdorp

Aanmelden

Leiderdorpse Reddingsbrigade - info@leiderdorp.reddingsbrigade.nl
Koren

Kamerkoor Con Passione

Kamerkoor Con Passione (opgericht in 1998 / statuten aug. 2005) verzorgt jaarlijks twee eigen concerten en betreedt daarnaast ook andere podia, zoals tijdens Open Monumenten Dagen of een festival. Voor elk concert wordt een geheel nieuw programma ingestudeerd, met oude en moderne muziek, losjes rond een of meerdere thema’s gekozen. Daarbij gaat het koor uitdagingen niet uit de weg, zowel qua moeilijkheidsgraad als (on)bekendheid van de gekozen stukken.

De leden van Kamerkoor Con Passione bereiden zich thuis zelfstandig voor op de repetities aan de hand van een repetitieschema. Dit betekent dat aspirant-leden daar ook toe bereid en in staat moeten zijn.

Gelukkig is het repertoire digitaal beschikbaar, hetgeen hierbij een belangrijke ruggensteun biedt voor de leden. Deze aanpak voorkomt dat er veel repetitietijd besteed moet worden aan ‘noten stampen’ en maakt het mogelijk meerdere concerten per jaar te geven.

Verdere ambities: we willen groeien naar maximaal 20 geoefende zangers en onszelf onderscheiden in repertoirekeuze en podiumpresentatie, we willen gaan samenwerken met andere gezelschappen in de amateurkunst en we willen uitvoeringen verzorgen op regionale podia en bij Leidse evenementen.

REPETITIES...

... van Kamerkoor Con Passione vinden plaats op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in de Kooikapel (Baptistengemeente), Driftstraat 49-A, 2315 CD te Leiden.

Interesse om mee te zingen? Meld je aan of informeer via kkconpassione@gmail.com

Aanmelden

Diana Huitink - dpothoven@ziggo.nl - 0630431437
Sport

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (afgekort VIJL) is al sinds 1885 actief in Leiderdorp. Aanvankelijk was de vereniging gericht op natuurijs en het organiseren van wedstrijden én Molen- en Merentochten áls er ijs lag. Dat gebeurde allemaal rond de landijsbaan die tot 2007 te vinden was op de Mauritssingel. Nadat kunstijs zijn intrede deed, is er ook een actieve ‘kunstijsgroep’ ontstaan met lessen en trainingen voor jeugd en volwassenen in de Leidse IJshal en de Uithof te Den Haag.

Door de verbreding van de snelweg A4 moest alles verplaatsen en is de vereniging op de nieuwe locatie zich ook gaan toeleggen op skeeleren en conditietrainingen. De prachtige accommodatie aan de Boomgaardlaan beschikt over een 400 meter lange skeelerbaan (gecombineerd met een natuurijsbaan), die faam geniet vanwege de regionale en landelijke wedstrijden die daar af en toe worden georganiseerd.

VIJL heeft voor jong en oud alsmede recreanten en wedstijdrijders van alles te bieden:

Natuurijsbaan: als de weersverwachting vriesweer belooft, dan wordt er water op de skeelerbaan gelaten, zodat het ondiepe water snel kan bevriezen. Dan kan het schaatsplezier beginnen onder het genot van een warme chocomel.

Schaatslessen voor volwassenen: vanaf 8 oktober 2022 kunnen volwassen recreanten zaterdags in de Leidse IJshal van 11:30 – 12: 30 uur schaatsles krijgen van ervaren trainers.

Schaatslessen voor de jeugd: kinderen (diverse leeftijdscategorieën) kunnen les krijgen van ervaren trainers in de Leidse IJshal op maandag van 19:00 – 20:00 uur (voor de meer ervaren rijders) of dinsdag van 17:45 – 18:25 uur. Vroege aanmelding in het seizoen is aan te bevelen, want de lessen zijn erg populair en de uren raken snel vol. De lessen beginnen vanaf 4 oktober as.

Schaatswedstrijden voor de jeugd: sommige kinderen blijken heuse schaatstalenten te zijn en stromen via onze lessen en wedstrijden door naar Districts of Gewestelijk (lees: regionaal) niveau.

Skeelertraining voor jeugd en volwassenen: vanaf 13 april zijn er trainingen op de skeelerbaan in Leiderdorp op woensdagen voor jeugd (18:00 – 19:00) en volwassenen (19:30 – 21:00 uur).

Droogtraining voor volwassenen: vanaf 11 april elke maandag van 19:00-20:30 uur op/rond de skeelerbaan.

Kantine-verhuur: voor bijeenkomsten, recepties en vergaderingen. Vraag naar de mogelijkheden bij clubhuis@ijssportleiderdorp.nl.

Vragen over schaats- en skeelerlessen kunnen gezonden worden aan info@ijssportleiderdorp.nl. Verdere informatie is te zien op de website www.ijssportleiderdorp.nl.

Aanmelden

info@ijssportleiderdorp.nl
Sport

Gymsport Leiden

Gymsport Leiden biedt gymmen, turnen, freerunnen, acrogym, ritmische gym, dans, groepsspringen, trampoline springen en gymfit. In Leiderdorp wordt op woensdagmiddag in de gymzaal van de Hoftuyn recreatie turnen gegeven voor kleuters (14.00 - 15.00) meisjes uit groep 3/4/5 (15.00 - 16.00) en groep 6/7/8 (16.00 - 17.00). Via de website www.gymsportleiden.nl zijn 2 gratis proeflessen aan te vragen.

Aanmelden

Anneke van Houten - recreatie@gymsportleiden.nl
Sportverenigingen

Badmintonclub de Spotvogels

Badmintonclub de Spotvogels is een vereniging waar ontspannen sporten in plezierige sfeer voorop staat. We spelen vooral recreatief maar ook de competitiespeler kan bij ons terecht.

Aanmelden

Petra Borreman - bcspotvogels@gmail.com
Sportverenigingen

Badminton bij sv ROAC

sv ROAC is een sportvereniging waar je meerdere sporten kunt beoefenen. Een daarvan is de snelle racketsport BADMINTON.

Er wordt getraind en gespeeld in de Hertogshal te Rijpwetering.

Waar

Oud Adeselaan 40
Rijpwetering

Aanmelden

badminton@svroac.nl
Scouting

Waingunga

Elke week gaan we zeilen in Lelievletten (stalen boten). Je leert de boten gereed te maken en hoe je deze met en zonder zeilen kan besturen. Meestal varen we naar recreatiegbied Vlietland of de Kaag om daar te oefenen met zeilen. Tussendoor stoppen we even om te lunchen en om een spel in of rond het water te doen. Kortom een dag met leren zeilen en andere fun!

De leiding bestaat uit ervaren instructeurs en je vaart met groepjes van ongeveer vijf in een boot. Samen met de instructeurs en ervaren scouters leer je de boot besturen.

Voor grotere afstanden maken we gebruik van onze sleper of onze grote sloep om de boten naar de locatie te slepen.

In de winter kan er niet gezeild worden. Dan is het tijd om de boten weer op te knappen en te zorgen dat alles er weer goed uit komt te zien. Daarnaast is het in de winter tijd om meer te leren over de theorie van het zeilen.

We gaan ook een aantal keer per jaar op kamp. Het zomerkamp is hiervan natuurlijk het hoogtepunt!

Zwemdiploma verplicht!

Wat heb je nodig: (Warme) kleding die tegen een stootje moet kunnen. Zwembroek, handdoek, lunchpakket, reservekleding, waterschoenen of sportschoen, die nat mogen worden. Bij (mogelijke) regen een regenpak. Er zijn zwemvesten aanwezig.

Het is mogelijk dat bepaalde dagen worden verschoven (zowel door de organisatie als door de deelnemers).

Hou je van uitdagingen en van water, kom dan kennismaken met deze waterscouts!

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen via onze website https://www.waingunga.nl/

Waar

Bizetpad 1
Leiden

Aanmelden

Thomas Kerkhove - thomas@waingunga.nl - 0620837331
Balsport

Handballen bij Saturnus Leiden

Saturnus Leiden is een handbalvereniging waar prestatie en gezelligheid hand in hand gaan.

Jeugd

Saturnus Leiden heeft in diverse jeugdcategorieën zowel jongens als meisjes teams. Naast de wedstrijden worden er tal van leuke en leerzame evenementen georganiseerd voor de jeugd zoals spelmiddagen, jeugd clinics, jeugdkamp, de taptoe e.d. Ook zoeken wij nieuwe jeugdleden voor onze groeiende jeugdteams. Meer weten? Lees hier verder!

Senioren

Naast de meer prestatiegerichte senioren selectieteams zijn er zowel bij de dames als de heren teams die minder prestatiegericht handbal spelen. Zowel de dames als de heren spelen zowel de veld- als de zaalcompetitie. Ook worden jaarlijks gezellige clubactiviteiten georganiseerd. Meer weten? Lees hier verder!

Kennismaken

Zowel jeugd als senioren kunnen eerst een aantal proeftrainingen volgen om alvast de sfeer, en ook de ambitie, binnen de club te proeven. Meld je aan om een keertje te geheel vrijblijvend te komen proeftrainen!

Waar

Montgomerystraat 51
Leiden

Aanmelden

Romy Netelbeek - info@saturnus-leiden.nl
Sport

Roeien op Njord

De nadruk in deze cursus ligt op het aanleren van een goede roeihaal. Aspecten die hierbij aan de orde komen zijn balans, aankomen en wegvaren, inzet-uitzet, volgorde in de haal en andere zaken die het roeien tot zo’n mooie watersport maken. Er zal geroeid worden in een 4-persoonsroeiboot met stuurvrouw. Als de mogelijkheid zich voordoet zullen we afsluiten met onderlinge wedstrijdjes.

 

Waar

Morsweg 182
Leiden

Aanmelden

Justine Cuperus - extern@njord.nl - 06-15125686
Sportverenigingen

Leiden Lions Ijshockeyschool

De ijshockey club in Leiden en omgeving!

Waar

Vondellaan 41
Leiden

Aanmelden

ijshockeyschool - ijshockeyschool@leiden-lions.nl
Sportverenigingen

Leiderdorpse Kano Vereniging Rijnland

L.K.V. "Rijnland" is de kanovereniging voor de regio Leiden.

Binnen de vereniging worden de diverse takken van de kanosport enthousiast beoefend.

Wij zijn een kanopolo vereniging met een rijke historie, met meerdere landstitels op onze naam. Er zijn teams actief in alle klasses, van 3de tot en met de hoofd klasse. De club levert spelers aan zowel de nationale dames als herenselecties.

Ook worden er in grote regelmaat georganiseerde tochten gemaakt in de directe omgeving, maar ook wat verder uit de buurt, zoals de Nieuwkoopseplassen. Verder worden er reisjes gemaakt naar België en Duitsland voor het beoefenen van de wildwater kanosport. Wat dichter in de buurt en niet minder spectaculair is het brandingkanoën. Dit wordt in het zomerseizoen wekelijks gedaan.

Ook in de winterperiode ligt het verenigingsleven niet stil. Naast het nodige onderhoud dat aan verschillende kano's en de gebouwen wordt gedaan, wordt er eens in de drie weken in het zwembad eskimoteer-training gegeven. Zolang er geen ijs ligt, gaan de kanopolotrainingen gewoon door en wordt door enkele vlakwatervaarders de kou getrotseerd.

De vereniging is gehuisvest in een drijvend clubgebouw in de Munnikenplas. Ons clubgebouw bestaat uit een ruime bijeenkomstruimte die aan beide zijde wordt geflankeerd door in totaal zes loodsen, waarin de privé en clubkano's zijn opgeslagen. Onder de bijeenkomstruimte zijn twee ruime kleedkamers met douches te vinden. Het geheel wordt omgeven door drijvende steigers en aan de zijden van het gebouw zijn twee permanente kanopolovelden met drijvende doelen gelegen.

Wilt u meer informatie, stuurt u dan een mailtje naar een van de volgende adressen voor nieuwe leden en geinteresseerden:

Waar

Boomgaardlaan 22
Leiderdorp

Aanmelden

secretaris@kanorijnland.nl
Koren

Aanmelden

Contactpersoon Leiderdorps Kamerkoor - info@leiderdorpskamerkoor.nl
Scouting

Scouting Franciscusgroep Leiden Parcival

Vaak vragen mensen wat we nou eigenlijk op scouting doen, maar dat is nou het leuke aan scouting: we doen bijna elke week iets anders. Scouting is leuk voor alle kinderen, het ene moment zijn we heel druk bezig met bal spellen en andere momenten doen we juist tactische spellen of knutselen we iets. Ook de klassieke scouting activiteiten zo als vuurtjes stoken en knopen leggen komen voorbij. Wel is het sowieso elke week super gezellig. Het enige wat je nodig hebt voor scouting is enthousiasme, een beetje fantasie en zin om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.

De Parcival Welpen is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. 

Iedere week hebben we op zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur een opkomst. 

Waar

J.C. de Rijpstraat 21
Leiden

Aanmelden

Wilco Ester - wilco.b.ester@gmail.com
Sportverenigingen

Taekwondo vereniging Leiden

Gratis maand taekwondo vechtsport jeugd vanaf 6 jaar op woensdag van 18.00 tot 19.00.

Gratis maand taekwondo vechtsport vanaf 12 jaar op maandag en vrijdag van 19.00 t0t 20.00

Pieterskerkgracht 7 Leiden 06-51592100

Aanmelden

Gerard van den Berg - gerard_vandenberg@hotmail.com
Krachtsport

Functional Training bij Y-fit

Functional Training is een Shape workout

een fitnessmethode waarbij de nadruk ligt op het trainen van je lichaam voor dagelijkse activiteiten of sportieve prestaties. Functional training richt zich op complete bewegingen, waarbij meerdere spieren in je lichaam samen moeten werken.

Waar

Admiraal Banckertweg 2
Leiden

Aanmelden

Yvonne van Beelen - yvonne@y-fit.nl - +31641250447
Sport

Buikdans bij Y-fit

Buikdans is voor vrouwen van elke leeftijd en elk figuur! Het is sierlijk en vrouwelijk & gezond voor lichaam en geest. Het brengt je “uit je hoofd”en in je lijf & heel veel plezier. Je gebruikt niet alleen je buik en je heupen, je danst met je hele lichaam.

We starten begin september op de woensdag om 20.00 uur bij Sportcentrum Y-fit.

admiraal banckertweg 2b

2315SR LeidenAanmelden

Yvonne van Beelen - yvonne@y-fit.nl - +31641250447
Scouting

Lodewijksgroep

Ben jij graag met leeftijdsgenoten, ben jij graag buiten en houd je van varen? Dan is scouting bij de Lodewijksgroep misschien wel iets voor jou! De Lodewijksgroep is de oudste scouting groep van Leiden. Lodewijksgroep is 100% waterscouting, plezier en avontuur. Onze haven met de vloot, 7 vletten, 1 sleper en 1 praam zijn gevestigd op de Admiraal Banckertweg 19a in Leiden, maar Leiderdorp is maar een klein stukje over de brug.

Vanaf 8 jaar kun je met ons mee het water op om te zeilen, te roeien, te zwemmen en nog veel meer avontuurlijks.

Iedere week komen we bij elkaar om met de boten naar de Kagerplassen te gaan. In de winter kan er niet gezeild worden. Dan is het tijd om de boten weer op te knappen en te zorgen dat alles er weer goed uit komt te zien. Daarnaast is het in de winter tijd om meer te leren over de theorie van het zeilen.

We gaan ook een aantal keer per jaar op kamp. Het zomerkamp is hiervan natuurlijk het hoogtepunt!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer kijken!

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier, mail naar info@lodewijksgroep.net of vul het contactformulier in op onze website: lodewijksgroep.net

Aanmelden

Scouting Lodewijksgroep - info@lodewijksgroep.net
Activiteitencentrum

Wood be Hero Skateshop

Wood be Hero Skateshop is een klassieke skateboardwinkel met een uitgebreid assortiment aan skateboards, hardwere, kleiding accessoires en skatebescherming. Je kunt bij Wood be Hero ook terecht voor skateboardlessen en skateclinics. De lessen worden gegeven in Voorschoten, Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en Sassenheim.

Waar

De Kempenaerstraat 97
Oegstgeest

Aanmelden

Douglas Gordon - info@woodbehero.nl - 0715284033
Sportcentra

Easy Active Leiderdorp

Een fitnesscentrum met een zeer divers aanbod op het gebied van bewegen, voeding en gezondheid.

Aanmelden

Easy Active Receptie - leiderdorp@easyactive.nl - 0715894572
Kerken

PGLeiderdorp

De Protestantse Gemeente is een moderne christelijke gemeenschap die zoekt naar wat geloven in deze tijd betekent. De gemeente kent veel actieve leden die samen van alles organiseren, van gespreksgroepen en meditatieavonden tot debatavonden, boekenmarkten, inzamelingen voor de voedselbank, Kliederkerk voor kinderen en nog veel meer. Jongeren vinden in de jeugdkerk activiteiten die hen aanspreken. In de kerkdiensten zijn we niet bang te experimenteren met nieuwe vormen. De gemeente bestaat uit mensen van alle leeftijden. Iedereen is er welkom.

Waar

Van Poelgeestlaan 2
Leiderdorp

Aanmelden

Marja Meerburg - marja.meerburg@ziggo.nl
Beweging

VanDrielSports

Hardlopen.

Recreatief, prestatief hardlopen, plezier, sociaal en onderling betrokken is een belangrijk kenmerk. Trainen naar een evenement ondersteund met een 4 weken schema behoort tot de mogelijkheden. Vooraf bepalen we samen je trainingsbelasting en haalbare doelen.

De uitvalsbasis van de loopgroep VanDrielRunners is het clubhuis van de schaats en skeelervereniging Boomgaardlaan 18. De trainingen starten op de dinsdag en donderdagavond om 19:30. Als de 400 meter skeelerbaan vrij is biedt de baan ongekende trainings mogelijkheden. Is de baan bezet dan wordt in de omgeving getraind. (Heerlijk Recht, Munnikkenpolder, Essenpark) om maar wat te noemen. Parcourtjes heb ik vooraf uitgemeten. Een training bestaat steevast uit een warming-up, loopscholing, kern-training en cooling-down. Stabiliteit en krachtoefeningen neem ik met regelmaat op in de training, Afwisselend wordt er op zaterdagen getraind al dan niet in de duinen. Train rustig een paar keer mee om sfeer te proeven!

Nordic Waking.

Nordic Walking is overgewaaid uit Zweden vanuit het langlaufen. Ik ben bevoegd om les te geven. Lopen met stokken wordt Nordic Walking ook wel oneerbiedig genoemd. Maar als je loopt met poles is je tempo hoger, e gebruikt meer (schouder) spieren en je verbrand meer calorieën. Ik geef je graag een kennismaking les.

Vanuit de lessen heb ik een groep overgehouden. We wandelen wekelijks op de woensdagochtend in en rond Leiderdorp. Startplaats divers, soms carpoolen en de koffiestop is een must.

Ik was als loop- en conditietrainer 10 jaar verbonden aan Alecto, gaf o.a. de voetballers van VS97 conditietraining. Ik sta altijd open voor een clinic of een opbouw tijdens de zomerstop.

Vitality:

Samen met Bea Roest geven we training aan een Vitality-groep op de dinsdag en vrijdagochtend, aanvang 9:00 uur. Uitvalsbasis is het clubhuis van de scheidsrechtersvereniging COVS aan de Boomgaardlaan. Voor slechts 1 euro per week, krijg je een leuke conditietraining. Doelgroep: senioren. Heb je nooit gesport, geen punt, we houden rekening met je belastbaarheid.

Sportmasseur.

En heb je last van stijven spieren, ik ben erkend sportmasseur MSP.

Aanmelden

Henk van Driel - vandriel.sports@casema.nl - 0638305923
Sport

sportfunkamp.nl

Bij onze sport & fun kampen staan de kinderen en sport centraal. Sportfunkamp.nl richt zich op sport in de ochtend en fun in de middag voor kinderen van Leiderdorp en omstreken van 7 t/m 14 jaar. Onder begeleiding van Mariska Van Zegveld of Rob Versteeg wordt er les gegeven door professionals en enthousiaste medewerkers. Er zijn veel verschillende activiteiten in en rond Leiderdorp wat in principe allemaal op loop- of fietsafstand is.

Uitvalsbasis voor de sportfunkamp.nl is LTC de Munnik in Leiderdorp. Hier komen alle kinderen in de ochtend samen en wordt er in de middag geluncht.

Aanmelden

Mariska van Zegveld - sportfunkamp@gmail.com - 0616566931
Fitness

Power by nature Bootcamp Leiderdorp

Power by nature workouts is al sinds 2016 actief in het geven van outdoor bootcamp.

Door de Corona crisis werk ik voornamelijk nu met groepjes van maximaal 6 personen en duurt een training 30 tot Max 45 minuten.

Persoonlijke aandacht staat bij mij erg centraal en hoog op de lijst.

Enthousiast geworden?

meld je aan en stuur een mail naar powerbyilse@gmail.com

Aanmelden

Ilse Zandvliet - powerbyilse@gmail.com - 0634444355
Dansscholen

DC Dance

DC DANCE IS FOR EVERYBODY.

DC Dance is er voor iedereen.

Bij ons kun en mag jij zijn wie je bent, in al jouw glorie.

DC Dance biedt een veilige omgeving om jouw muzikale kant te ontwikkelen door middel van dans, zang en acteer lessen.

Alle leeftijden volgen les bij DC Dance, Jong en oud, groot en klein, ervaren of onervaren. Iedereen is welkom bij DC Dance, wij zijn dan ook een echte family.

Ons lesaanbod is groots: Van klassiek ballet en modern contemporary tot hip hop en afro. Voor ieder wat wils. We hebben ook een breed aanbod workout-lessen voor volwassenen. O.a. Yoga/pilates en barre workout, clubdance en commercial. Ons aanbod is opgedeeld in de volgende groepen:

1. DC Dance for Little Kids age 1,5-6 years

2. DC Dance for Kids & Teens age 7-15 years

3. DC Dance for students age 16 years and up

4. DC Dance for Adults age 18 years and up

5. DC Dance Academy age 7 and up

Onze enthousiaste, gediplomeerde docenten beschikken over een flinke dosis ervaring en hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de dans- en theaterwereld. Ook is onze centrale ligging in Katwijk en Leiden ideaal!

Join the Family

Aanmelden

Marcia Mulder - marketing@dc-dance.nl
Beweging

Fietsclub 55+ Incluzio

Bij de fietsclub 55+ kunt u in groepsverband fietstochten maken rond Leiderdorp in de afstanden van 20km tot 50km.

Geprinte info ligt bij Incluzio in de Sterrentuin voor u gereed of stuur een bericht naar hans@meeboer.nl dan ontvangt u de info per mail.

Aanmelden

Hans Meeboer - hans@meeboer.nl
Educatie

IVN Leidse regio - Werkgroep Leiderdorp

IVN (Vereniging voor Natuur en Milieueducatie) is een club van enthousiaste mensen. IVN'ers willen de rijkdommen van de natuur en het landschap ontdekken, verrassingen van alle levensvormen uit onze eigen omgeving ervaren en dit graag uitdragen aan anderen. De natuur is een graadmeter voor de kwaliteit van onze leefomgeving, ons milieu. Verarming van de natuur betekent een verarming van ons welzijn.

Aanmelden

Douwe Sikkema - dwskkm@outlook.com
Sportverenigingen

Gym-, Jazz- en Turnvereniging Meerburg

Over ons

Gymnastiek-, Jazz- en Turnvereniging Meerburg Zoeterwoude, een groeiende en zeer enthousiaste vereniging voor jong en oud! Sinds 1924 is Meerburg een begrip in de omgeving. Sinds 2012 verzorgt Meerburg ook lessen in Leiderdorp.

Er worden veel verschillende lessen gegeven bij Meerburg. Vanaf 2½ jaar kan uw kind al beginnen met gym tijdens de ouder/kind gym.

Wij geven gymnastieklessen aan peuters vanaf 2½ jaar en alle basisschoolleeftijden. Vanaf 3½ jaar kan er ook gestart worden met jazzdans. Daarnaast kunnen leden vanaf 5 jaar kiezen voor turnen.

Ook is er freerunning, een gave sport voor jongens en meiden vanaf 7 jaar.

Conditietraining geven wij aan dames vanaf 16 jaar. Dit is zowel op maandagavond als op woensdagochtend mogelijk. Samen conditie opbouwen en behouden met vele verschillende oefeningen, en een stuk gezelligheid.

Website: www.meerburgzoeterwoude.nl

Aanmelden

Marleen Andriesse - info@meerburgzoeterwoude.nl
Buurtinitiatief

Leiderdorp in verbinding

De lokale aanpak tegen eenzaamheid werkt het beste door samenwerking van mensen en organisaties van verschillende disciplines. Hoe breder dit netwerk, hoe meer effect. U kunt daarom ook mee doen met Leiderdorp in verbinding.

Leiderdorp in verbinding heeft zichzelf als doel gesteld om:

-      Bewustwording rondom eenzaamheid te stimuleren;

-      Eenzaamheid bespreekbaar te maken;

-      Eenzaamheid te signaleren;

-      Inwoners te ondersteunen bij eenzaamheid.

 Wilt u meedoen, Stuur dan een mail naar leiderdorp@incluzio.nl.

Voor de activiteiten tijdens Leiderdorp in Verbinding van 29 september t/m 6 oktober klik op Agenda Leiderdorp in Verbinding.

Aanmelden

Robert van Egmond - leiderdorp@incluzio.nl - 071-5413536
Zoom