Gevraagd
Helpen

Max Mobiel zoekt vrijwilligers

Vanaf september rijdt de Max Mobiel in Leiderdorp, voor dit project worden nu vrijwilligers gezocht. De tweepersoonsauto is bedoeld om mensen met een mobiliteitsbeperking van- en naar het winkelcentrum te rijden, de auto wordt ook ingezet voor andere ritjes binnen Leiderdorp. In het autootje is ook ruimte voor een rollator of rolstoel. De ritten worden voor een euro aangeboden.

Inwoners uit de regio die het leuk vinden om ritjes te verzorgen kunnen zich aanmelden via atelgen@incluzio.nl, of kijken op www.winkelhof-leiderdorp.nl/max-mobiel. Max Mobiel Leiderdorp zoekt ook nog bestuursleden. De Max Mobiel is een samenwerking tussen Winkelhof en Incluzio.

Aangeboden
Helpen

Gratis cursus omgaan met borderline

GGZ Rivierduinen geeft een gratis cursus over het omgaan met borderline. Dit is omdat mensen het vaak lastig vinden om om te gaan met mensen met borderline. 

De cursus is dus ook bedoeld voor familie en/of naasten van mensen met gediagnosticeerde borderline, of trekken van borderline. De cursus start dinsdag 27 september in Leiden op locatie Rijnveste van GGZ Rivierduinen, aan de Sandifortdreef 19. In totaal zijn er 7 bijeenkomsten van 15:30 tot 17:30. Voor aanmelden en/of meer informatie ga je naar de website van GGZ.

Gevraagd
Helpen

Weggeefwinkel zamelt keukenspullen in

De Leiderdorpse Weggeefwinkel voor Oekraïense vluchtelingen zamelt nu ook serviesgoed, pannen, keukengerei, beddengoed, handdoeken en keukentextiel in. Daar is behoefte aan omdat mensen die nu nog bij gastgezinnen verblijven later deze zomer verhuizen naar een eigen onderkomen.

Aan de Simon Smitweg in Leiderdorp is sinds half mei een Weggeefwinkel met ontmoetingsruimte en speelkamer geopend voor vluchtelingen uit Oekraïne. De coördinatie is in handen van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. In de winkel is dankzij veel gulle gevers een ruime sortering kinder- en dameskleding te vinden. Hiervoor is de inname tijdelijk gestopt. Ook de speelgoedkast is goed gevuld met spelletjes, knuffels, blokken en puzzels en voor de kleintjes zijn er fietsjes.

Maar er zijn wel andere spullen nodig die de Oekraïeners goed kunnen gebruiken als ze binnenkort een eigen onderkomen krijgen. Het gaat dan om artikelen als borden en bestek, pannen en ander keukengerei, lakens en dekbedhoezen, handdoeken en theedoeken. Al deze zaken kunnen op dinsdag- en donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur ingeleverd worden bij de Weggeefwinkel. De ingang is aan de kant van de oprit naar de milieustraat. Witgoed, bedden en meubilair zijn ook welkom en kunnen door de gemeente opgehaald worden. Neem voor informatie of aanmeldingen contact op via leiderdorphelptvluchtelingen@gmail.com.

Artikel Leiderdorps Weekblad - Corrie v.d. Laan

Aangeboden

Zin in een flinke wandeling?

Zin in een flinke wandeling?

Kom een keer gezellig met ons meewandelen. Wij zijn een 55+ wandelgroep en wandelen 1 x per 4 weken op vrijdag.

De afstand is tussen de 12 en 15 km. We zoeken een mooie wandeling uit op max 1 uur reizen met de trein. Soms rijden we ook met eigen auto.

Onderweg drinken we ergens koffie en rond lunchtijd zoeken we een picknickplek om onze zelf meegenomen broodjes te eten. 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de wandeling. Wel zijn de kosten voor vervoer (trein of meerijden met auto) en koffie voor eigen rekening.

De komende wandeldata zijn: 22 juli, 19 augustus, 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december.

Meer informatie bij Gertie Veloo, g.veloo@ziggo.nl

Gevraagd
Helpen

Gecertificeerde- ervaren voetbaltrainers

We zijn op zoek naar gecertificeerde of ervaren voetbaltrainers voor jongens en meiden elftallen

Gevraagd
Helpen

Fietsmaatjes gezocht!

Fietsmaatjes zoekt vrijwilligers: samen met je gast op de fiets naar buiten

In Leiderdorp heeft Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp nu meer dan 10 gasten op de wachtlijst staan. Zij willen heel graag regelmatig met de eigen vrijwilliger naar buiten op onze elektrisch ondersteunde duofietsen.

Het is nu prachtig weer om als vrijwilliger en gast samen als fietsmaatjes op de fiets de polder in te gaan, samen ergens aan te leggen voor een kop koffie of thee en lekker in beweging te zijn.

Wij vinden deze wachtlijst veel te lang: daarom aarzel niet en geef je op. Na (veiligheid)instructie op de duofiets krijg je een gast aangeboden om daar elke 1-2 weken mee te gaan fietsen.

Alle info vind je op onze website: www.FMLLd.nl

Opgeven kan via Email: contact@FietsmaatjesLeidenLeiderdorp.nl

Als je vragen hebt bel mij gerust: Wim Schellekens, 06 21154552

Gevraagd
Meedoen

Assistent-turnleiding gezocht!

Elke woensdag avond (18.00-20.00 uur) traint er een enthousiaste selectie turngroep (20 turnsters) bij ons in Zoeterwoude Rijndijk.

Vind jij het leuk om ons hierbij te helpen?

Stuur een email naar: info@meerburgzoeterwoude.nl voor meer informatie.

Ik hoop snel wat van jou te horen!!!

Gevraagd
Meedoen

Fietscoördinator gezocht

U gaat samen met andere coördinatoren fietstochten uitzetten en begeleiden. De groep fietst 2 keer per maand 20-30 km op de maandag, en wisselend 30-40 km of 50 km op dinsdag of donderdag, starttijd is 10 uur. Er wordt op elektrische en gewone fietsen gereden. Interesse? Meld je dan aan via Hans Meeboer, hans@meeboer.nl

Zoom