Prikbord van Mijn Leiderdorp

Ontdek de 6 oproepen van je buren

Gevraagd
Tweedehands

'Groene Piet' zamelt speelgoed in

'Groene Piet' is op zoek naar speelgoed!

Groene Piet zamelt tot en met 14 december overgebleven speelgoed in. Heb jij een extra cadeautje over van Sinterklaas, heeft Piet per ongeluk een dubbel cadeau gegeven of heb je nog ander ongebruikt speelgoed? Groene Piet maakt hier graag andere kinderen blij mee! Hij zamelt dit jaar speelgoed in voor de kinderen van Oekraïense vluchtelingen.

Groene piet.. wie is dat?

Groene Piet wil graag dat er zo min mogelijk speelgoed in de prullenbak wordt gegooid. Goed speelgoed, daar kan een ander kind nog wel mee spelen! Daarom blijft Groene Piet ook na pakjesavond nog even in Nederland. Met al het speelgoed dat er over is kunnen namelijk nog veel kinderen blij gemaakt worden.

Wil jij mee doen?

In het atrium van de Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110) staat, naast het MEC en tegenover de bibliotheek, een grote groene cadeaukist. Hierin kan je een stuk speelgoed achterlaten. Op 15 december worden alle ingezamelde cadeaus uit deze kist uitgedeeld aan de kinderen van Oekraïense vluchtelingen.

Groene Piet krijgt het liefst speelgoed..

  • .. voor kinderen in basisschoolleeftijd.
  • .. dat over is van de feestdagen. Bijvoorbeeld iets dat je dubbel hebt gekregen. Oeps, foutje van de Sint! Een nieuw gekocht cadeautje mag uiteraard ook.
  • .. dat het nog goed doet. (niet kapot dus!)
  • .. dat schoon is.
  • .. dat nog in de originele verpakking zit. (indien nog aanwezig)

Activiteitenmiddag woensdag 7 december

Rondom de inzamelactie organiseert Groene Piet ook een leuke middagactiviteit in het MEC. Kijk hiervoor op onze website.

Aangeboden
Idee

Wereldmuziek in de X

Zaterdag 10 december 2022 20:30 uur

VANESSA KOURTESI REBETIKO QUARTET

smartelijke rebetika uit Griekenland

Voor meer informatie zie: https://www.de-x.nl/agenda

Gevraagd
Helpen

Max Mobiel zoekt vrijwilligers

Vanaf september rijdt de Max Mobiel in Leiderdorp, voor dit project worden nu vrijwilligers gezocht. De tweepersoonsauto is bedoeld om mensen met een mobiliteitsbeperking van- en naar het winkelcentrum te rijden, de auto wordt ook ingezet voor andere ritjes binnen Leiderdorp. In het autootje is ook ruimte voor een rollator of rolstoel. De ritten worden voor een euro aangeboden.

Inwoners uit de regio die het leuk vinden om ritjes te verzorgen kunnen zich aanmelden via atelgen@incluzio.nl, of kijken op www.winkelhof-leiderdorp.nl/max-mobiel. Max Mobiel Leiderdorp zoekt ook nog bestuursleden. De Max Mobiel is een samenwerking tussen Winkelhof en Incluzio.

Gevraagd
Helpen

Weggeefwinkel zamelt keukenspullen in

De Leiderdorpse Weggeefwinkel voor Oekraïense vluchtelingen zamelt nu ook serviesgoed, pannen, keukengerei, beddengoed, handdoeken en keukentextiel in. Daar is behoefte aan omdat mensen die nu nog bij gastgezinnen verblijven later deze zomer verhuizen naar een eigen onderkomen.

Aan de Simon Smitweg in Leiderdorp is sinds half mei een Weggeefwinkel met ontmoetingsruimte en speelkamer geopend voor vluchtelingen uit Oekraïne. De coördinatie is in handen van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. In de winkel is dankzij veel gulle gevers een ruime sortering kinder- en dameskleding te vinden. Hiervoor is de inname tijdelijk gestopt. Ook de speelgoedkast is goed gevuld met spelletjes, knuffels, blokken en puzzels en voor de kleintjes zijn er fietsjes.

Maar er zijn wel andere spullen nodig die de Oekraïeners goed kunnen gebruiken als ze binnenkort een eigen onderkomen krijgen. Het gaat dan om artikelen als borden en bestek, pannen en ander keukengerei, lakens en dekbedhoezen, handdoeken en theedoeken. Al deze zaken kunnen op dinsdag- en donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur ingeleverd worden bij de Weggeefwinkel. De ingang is aan de kant van de oprit naar de milieustraat. Witgoed, bedden en meubilair zijn ook welkom en kunnen door de gemeente opgehaald worden. Neem voor informatie of aanmeldingen contact op via leiderdorphelptvluchtelingen@gmail.com.

Artikel Leiderdorps Weekblad - Corrie v.d. Laan

Aangeboden

Zin in een flinke wandeling?

Zin in een flinke wandeling?

Kom een keer gezellig met ons meewandelen. Wij zijn een 55+ wandelgroep en wandelen 1 x per 4 weken op vrijdag.

De afstand is tussen de 12 en 15 km. We zoeken een mooie wandeling uit op max 1 uur reizen met de trein. Soms rijden we ook met eigen auto.

Onderweg drinken we ergens koffie en rond lunchtijd zoeken we een picknickplek om onze zelf meegenomen broodjes te eten. 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de wandeling. Wel zijn de kosten voor vervoer (trein of meerijden met auto) en koffie voor eigen rekening.

De komende wandeldata zijn: 22 juli, 19 augustus, 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december.

Meer informatie bij Gertie Veloo, g.veloo@ziggo.nl

Gevraagd
Helpen

Gecertificeerde- ervaren voetbaltrainers

We zijn op zoek naar gecertificeerde of ervaren voetbaltrainers voor jongens en meiden elftallen

Zoom