Sportverenigingen

Leiderdorpse Reddingsbrigade

De Leiderdorpse Reddingsbrigade (L.D.R.B.) is opgericht in 1972 en heeft als doelstelling het voorkomen van verdrinkingen in de ruimste zin van het woord. Dit bereiken wij door het geven van verschillende opleidingen zoals zwemmend redden, varend redden en het houden van toezicht bij evenementen. De Leiderdorpse reddingsbrigade bewaakt bij evenementen in en om Leiderdorp zoals bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. De Leiderdorpse reddingsbrigade bestaat uit ongeveer 80 leden waarvan circa 20 kaderleden die zich vrijwillig inzetten.

Waar

Amaliaplein 40 Leiderdorp

Aanmelden

Leiderdorpse Reddingsbrigade - info@leiderdorp.reddingsbrigade.nl
Cultuur

Cultuurcoach Leiderdorp

De Cultuurcoach zet zich in om het culturele veld in Leiderdorp zichtbaar te maken en cultuuraanbieders te verbinden met zorg- en welzijnsinstellingen. Het doel is om alle inwoners van Leiderdorp te bereiken en te betrekken bij het kunst- en cultuuraanbod. Heb je een leuk cultureel idee of een vraag? Mail de Cultuurcoach, zij gaat graag met je in gesprek!

Waar

Van Diepeningenlaan 110 Leiderdorp

Aanmelden

Anne-Pauline van der A - cultuurcoachleiderdorp@gmail.com
Zingen

Gemengd Koor Appassionato

Wekelijks wordt er op dinsdagavond van 20.00 tot 2200 uur in basisschool ’t Bolwerk geoefend aan een heel gevarieerd repertoire. Van licht - klassiek, naar hedendaags, wereldmuziek, maar ook film- en musicalliederen zitten in het repertoire.

Dit alles staat onder leiding van Sanneke Hendrich, een jonge dirigente die sinds 2019 bij het koor is. Om de week komt een vaste pianiste het koor begeleiden. Het koor streeft ernaar om drie- of vierstemmig te zingen.

Uiteraard houdt het koor zich strikt aan de RIVM-regels, waarbij ook zoom cessies tot de mogelijkheden behoren.

Met onze, de door de dirigent verzorgde, muzikale/digitale ondersteuning kan men thuis de meeste liederen al grotendeels eigen maken.

Wil je meer informatie, deze is wellicht te vinden op onze website www.appassionato.nl of wil je komen kijken/luisteren stuur dan een berichtje naar info@appassionato.nl

Aanmelden

Anneke van Schie - anvanschie@gmail.com
Koren

Kamerkoor Con Passione

Kamerkoor Con Passione (opgericht in 1998 / statuten aug. 2005) verzorgt jaarlijks twee eigen concerten en betreedt daarnaast ook andere podia, zoals tijdens Open Monumenten Dagen of een festival. Voor elk concert wordt een geheel nieuw programma ingestudeerd, met oude en moderne muziek, losjes rond een of meerdere thema’s gekozen. Daarbij gaat het koor uitdagingen niet uit de weg, zowel qua moeilijkheidsgraad als (on)bekendheid van de gekozen stukken.

De leden van Kamerkoor Con Passione bereiden zich thuis zelfstandig voor op de repetities aan de hand van een repetitieschema. Dit betekent dat aspirant-leden daar ook toe bereid en in staat moeten zijn.

Gelukkig is het repertoire digitaal beschikbaar, hetgeen hierbij een belangrijke ruggensteun biedt voor de leden. Deze aanpak voorkomt dat er veel repetitietijd besteed moet worden aan ‘noten stampen’ en maakt het mogelijk meerdere concerten per jaar te geven.

Verdere ambities: we willen groeien naar maximaal 20 geoefende zangers en onszelf onderscheiden in repertoirekeuze en podiumpresentatie, we willen gaan samenwerken met andere gezelschappen in de amateurkunst en we willen uitvoeringen verzorgen op regionale podia en bij Leidse evenementen.

REPETITIES...

... van Kamerkoor Con Passione vinden plaats op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in de Kooikapel (Baptistengemeente), Driftstraat 49-A, 2315 CD te Leiden.

Interesse om mee te zingen? Meld je aan of informeer via kkconpassione@gmail.com

Aanmelden

Diana Huitink - dpothoven@ziggo.nl - 0630431437
Sport

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (afgekort VIJL) is al sinds 1885 actief in Leiderdorp. Aanvankelijk was de vereniging gericht op natuurijs en het organiseren van wedstrijden én Molen- en Merentochten áls er ijs lag. Dat gebeurde allemaal rond de landijsbaan die tot 2007 te vinden was op de Mauritssingel. Nadat kunstijs zijn intrede deed, is er ook een actieve ‘kunstijsgroep’ ontstaan met lessen en trainingen voor jeugd en volwassenen in de Leidse IJshal en de Uithof te Den Haag.

Door de verbreding van de snelweg A4 moest alles verplaatsen en is de vereniging op de nieuwe locatie zich ook gaan toeleggen op skeeleren en conditietrainingen. De prachtige accommodatie aan de Boomgaardlaan beschikt over een 400 meter lange skeelerbaan (gecombineerd met een natuurijsbaan), die faam geniet vanwege de regionale en landelijke wedstrijden die daar af en toe worden georganiseerd.

VIJL heeft voor jong en oud alsmede recreanten en wedstijdrijders van alles te bieden:

Natuurijsbaan: als de weersverwachting vriesweer belooft, dan wordt er water op de skeelerbaan gelaten, zodat het ondiepe water snel kan bevriezen. Dan kan het schaatsplezier beginnen onder het genot van een warme chocomel.

Schaatslessen voor volwassenen: volwassen recreanten kunnen zaterdags in de Leidse IJshal van 11:30 – 12: 30 uur schaatsles krijgen van ervaren trainers.

Schaatslessen voor kinderen: kinderen (diverse leeftijdscategorieën) kunnen les krijgen van ervaren trainers in de Leidse IJshal op maandag van 19:00 – 20:00 uur of dinsdag van 17:45 – 18:25 uur. Vroege aanmelding in het seizoen is aan te bevelen, want de lessen zijn erg populair en de uren raken snel vol.

Schaatswedstrijden voor kinderen: sommige kinderen blijken heuse schaatstalenten te zijn en stromen via onze lessen en wedstrijden door naar Districts of Gewestelijk (lees: regionaal) niveau.

Skeelertraining voor jeugd en volwassenen: vanaf april zijn er trainingen op de skeelerbaan in Leiderdorp op woensdagen voor jeugd (18:00 – 19:00) en volwassenen (19:30 – 21:00 uur).

Kantine-verhuur : voor bijeenkomsten, recepties en vergaderingen. Vraag naar de mogelijkheden.

Verdere informatie is te verkrijgen via info@ijssportleiderdorp.nl

Waar

Boomgaardlaan 18 Leiderdorp
Sport

Gymsport Leiden

Gymsport Leiden biedt gymmen, turnen, freerunnen, acrogym, ritmische gym, dans, groepsspringen, trampoline springen en gymfit. In Leiderdorp wordt op woensdagmiddag in de gymzaal van de Hoftuyn recreatie turnen gegeven voor meisjes uit groep 3/4/5 (15.00 - 16.00) en groep 6/7/8 (16.00 - 17.00). Via de website www.gymsportleiden.nl zijn 2 gratis proeflessen aan te vragen.

Aanmelden

Anneke van Houten - recreatie@gymsportleiden.nl
Sportverenigingen

Badmintonclub de Spotvogels

Badmintonclub de Spotvogels is een vereniging waar ontspannen sporten in plezierige sfeer voorop staat. We spelen vooral recreatief maar ook de competitiespeler kan bij ons terecht.

Aanmelden

Petra Borreman - bcspotvogels@gmail.com
Sportverenigingen

Badminton bij sv ROAC

sv ROAC is een sportvereniging waar je meerdere sporten kunt beoefenen. Een daarvan is de snelle racketsport BADMINTON.

Er wordt getraind en gespeeld in de Hertogshal te Rijpwetering.

Waar

Oud Adeselaan 40 Rijpwetering

Aanmelden

badminton@svroac.nl
Scouting

Waingunga

Elke week gaan we zeilen in Lelievletten (stalen boten). Je leert de boten gereed te maken en hoe je deze met en zonder zeilen kan besturen. Meestal varen we naar recreatiegbied Vlietland of de Kaag om daar te oefenen met zeilen. Tussendoor stoppen we even om te lunchen en om een spel in of rond het water te doen. Kortom een dag met leren zeilen en andere fun!

De leiding bestaat uit ervaren instructeurs en je vaart met groepjes van ongeveer vijf in een boot. Samen met de instructeurs en ervaren scouters leer je de boot besturen.

Voor grotere afstanden maken we gebruik van onze sleper of onze grote sloep om de boten naar de locatie te slepen.

In de winter kan er niet gezeild worden. Dan is het tijd om de boten weer op te knappen en te zorgen dat alles er weer goed uit komt te zien. Daarnaast is het in de winter tijd om meer te leren over de theorie van het zeilen.

We gaan ook een aantal keer per jaar op kamp. Het zomerkamp is hiervan natuurlijk het hoogtepunt!

Zwemdiploma verplicht!

Wat heb je nodig: (Warme) kleding die tegen een stootje moet kunnen. Zwembroek, handdoek, lunchpakket, reservekleding, waterschoenen of sportschoen, die nat mogen worden. Bij (mogelijke) regen een regenpak. Er zijn zwemvesten aanwezig.

Het is mogelijk dat bepaalde dagen worden verschoven (zowel door de organisatie als door de deelnemers).

Hou je van uitdagingen en van water, kom dan kennismaken met deze waterscouts!

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen via onze website https://www.waingunga.nl/

Waar

Bizetpad 1 Leiden

Aanmelden

Thomas Kerkhove - thomas@waingunga.nl - 0620837331
Balsport

Handballen bij Saturnus Leiden

Saturnus Leiden is een handbalvereniging waar prestatie en gezelligheid hand in hand gaan.

Jeugd

Saturnus Leiden heeft in diverse jeugdcategorieën zowel jongens als meisjes teams. Naast de wedstrijden worden er tal van leuke en leerzame evenementen georganiseerd voor de jeugd zoals spelmiddagen, jeugd clinics, jeugdkamp, de taptoe e.d. Ook zoeken wij nieuwe jeugdleden voor onze groeiende jeugdteams. Meer weten? Lees hier verder!

Senioren

Naast de meer prestatiegerichte senioren selectieteams zijn er zowel bij de dames als de heren teams die minder prestatiegericht handbal spelen. Zowel de dames als de heren spelen zowel de veld- als de zaalcompetitie. Ook worden jaarlijks gezellige clubactiviteiten georganiseerd. Meer weten? Lees hier verder!

Kennismaken

Zowel jeugd als senioren kunnen eerst een aantal proeftrainingen volgen om alvast de sfeer, en ook de ambitie, binnen de club te proeven. Meld je aan om een keertje te geheel vrijblijvend te komen proeftrainen!

Waar

Montgomerystraat 51 Leiden

Aanmelden

Romy Netelbeek - info@saturnus-leiden.nl
Sport

Roeien op Njord

De nadruk in deze cursus ligt op het aanleren van een goede roeihaal. Aspecten die hierbij aan de orde komen zijn balans, aankomen en wegvaren, inzet-uitzet, volgorde in de haal en andere zaken die het roeien tot zo’n mooie watersport maken. Er zal geroeid worden in een 4-persoonsroeiboot met stuurvrouw. Als de mogelijkheid zich voordoet zullen we afsluiten met onderlinge wedstrijdjes.

 

Waar

Morsweg 182 Leiden

Aanmelden

Justine Cuperus - extern@njord.nl - 06-15125686
Sportverenigingen

Leiden Lions Ijshockeyschool

De ijshockey club in Leiden en omgeving!

Waar

Vondellaan 41 Leiden

Aanmelden

ijshockeyschool - ijshockeyschool@leiden-lions.nl
Zoom