Sport

Gymsport Leiden

Gymsport Leiden biedt gymmen, turnen, freerunnen, acrogym, ritmische gym, dans, groepsspringen, trampoline springen en gymfit. In Leiderdorp wordt op woensdagmiddag in de gymzaal van de Hoftuyn recreatie turnen gegeven voor meisjes uit groep 3/4/5 (15.00 - 16.00) en groep 6/7/8 (16.00 - 17.00). Via de website www.gymsportleiden.nl zijn 2 gratis proeflessen aan te vragen.

Aanmelden

Anneke van Houten - recreatie@gymsportleiden.nl
Sportverenigingen

Badmintonclub de Spotvogels

Badmintonclub de Spotvogels is een vereniging waar ontspannen sporten in plezierige sfeer voorop staat. We spelen vooral recreatief maar ook de competitiespeler kan bij ons terecht.

Aanmelden

Petra Borreman - bcspotvogels@gmail.com
Sportverenigingen

Badminton bij sv ROAC

sv ROAC is een sportvereniging waar je meerdere sporten kunt beoefenen. Een daarvan is de snelle racketsport BADMINTON.

Er wordt getraind en gespeeld in de Hertogshal te Rijpwetering.

Waar

Oud Adeselaan 40 Rijpwetering

Aanmelden

badminton@svroac.nl
Scouting

Waingunga

Elke week gaan we zeilen in Lelievletten (stalen boten). Je leert de boten gereed te maken en hoe je deze met en zonder zeilen kan besturen. Meestal varen we naar recreatiegbied Vlietland of de Kaag om daar te oefenen met zeilen. Tussendoor stoppen we even om te lunchen en om een spel in of rond het water te doen. Kortom een dag met leren zeilen en andere fun!

De leiding bestaat uit ervaren instructeurs en je vaart met groepjes van ongeveer vijf in een boot. Samen met de instructeurs en ervaren scouters leer je de boot besturen.

Voor grotere afstanden maken we gebruik van onze sleper of onze grote sloep om de boten naar de locatie te slepen.

In de winter kan er niet gezeild worden. Dan is het tijd om de boten weer op te knappen en te zorgen dat alles er weer goed uit komt te zien. Daarnaast is het in de winter tijd om meer te leren over de theorie van het zeilen.

We gaan ook een aantal keer per jaar op kamp. Het zomerkamp is hiervan natuurlijk het hoogtepunt!

Zwemdiploma verplicht!

Wat heb je nodig: (Warme) kleding die tegen een stootje moet kunnen. Zwembroek, handdoek, lunchpakket, reservekleding, waterschoenen of sportschoen, die nat mogen worden. Bij (mogelijke) regen een regenpak. Er zijn zwemvesten aanwezig.

Het is mogelijk dat bepaalde dagen worden verschoven (zowel door de organisatie als door de deelnemers).

Hou je van uitdagingen en van water, kom dan kennismaken met deze waterscouts!

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen via onze website https://www.waingunga.nl/

Waar

Bizetpad 1 Leiden

Aanmelden

Thomas Kerkhove - thomas@waingunga.nl - 0620837331
Balsport

Handballen bij Saturnus Leiden

Saturnus Leiden is een handbalvereniging waar prestatie en gezelligheid hand in hand gaan.

Jeugd

Saturnus Leiden heeft in diverse jeugdcategorieën zowel jongens als meisjes teams. Naast de wedstrijden worden er tal van leuke en leerzame evenementen georganiseerd voor de jeugd zoals spelmiddagen, jeugd clinics, jeugdkamp, de taptoe e.d. Ook zoeken wij nieuwe jeugdleden voor onze groeiende jeugdteams. Meer weten? Lees hier verder!

Senioren

Naast de meer prestatiegerichte senioren selectieteams zijn er zowel bij de dames als de heren teams die minder prestatiegericht handbal spelen. Zowel de dames als de heren spelen zowel de veld- als de zaalcompetitie. Ook worden jaarlijks gezellige clubactiviteiten georganiseerd. Meer weten? Lees hier verder!

Kennismaken

Zowel jeugd als senioren kunnen eerst een aantal proeftrainingen volgen om alvast de sfeer, en ook de ambitie, binnen de club te proeven. Meld je aan om een keertje te geheel vrijblijvend te komen proeftrainen!

Waar

Montgomerystraat 51 Leiden

Aanmelden

Romy Netelbeek - info@saturnus-leiden.nl
Sport

Roeien op Njord

De nadruk in deze cursus ligt op het aanleren van een goede roeihaal. Aspecten die hierbij aan de orde komen zijn balans, aankomen en wegvaren, inzet-uitzet, volgorde in de haal en andere zaken die het roeien tot zo’n mooie watersport maken. Er zal geroeid worden in een 4-persoonsroeiboot met stuurvrouw. Als de mogelijkheid zich voordoet zullen we afsluiten met onderlinge wedstrijdjes.

 

Waar

Morsweg 182 Leiden

Aanmelden

Justine Cuperus - extern@njord.nl - 06-15125686
Sportverenigingen

Leiden Lions Ijshockeyschool

De ijshockey club in Leiden en omgeving!

Waar

Vondellaan 41 Leiden

Aanmelden

ijshockeyschool - ijshockeyschool@leiden-lions.nl
Sportverenigingen

Leiderdorpse Kano Vereniging Rijnland

L.K.V. "Rijnland" is de kanovereniging voor de regio Leiden.

Binnen de vereniging worden de diverse takken van de kanosport enthousiast beoefend.

Wij zijn een kanopolo vereniging met een rijke historie, met meerdere landstitels op onze naam. Er zijn teams actief in alle klasses, van 3de tot en met de hoofd klasse. De club levert spelers aan zowel de nationale dames als herenselecties.

Ook worden er in grote regelmaat georganiseerde tochten gemaakt in de directe omgeving, maar ook wat verder uit de buurt, zoals de Nieuwkoopseplassen. Verder worden er reisjes gemaakt naar België en Duitsland voor het beoefenen van de wildwater kanosport. Wat dichter in de buurt en niet minder spectaculair is het brandingkanoën. Dit wordt in het zomerseizoen wekelijks gedaan.

Ook in de winterperiode ligt het verenigingsleven niet stil. Naast het nodige onderhoud dat aan verschillende kano's en de gebouwen wordt gedaan, wordt er eens in de drie weken in het zwembad eskimoteer-training gegeven. Zolang er geen ijs ligt, gaan de kanopolotrainingen gewoon door en wordt door enkele vlakwatervaarders de kou getrotseerd.

De vereniging is gehuisvest in een drijvend clubgebouw in de Munnikenplas. Ons clubgebouw bestaat uit een ruime bijeenkomstruimte die aan beide zijde wordt geflankeerd door in totaal zes loodsen, waarin de privé en clubkano's zijn opgeslagen. Onder de bijeenkomstruimte zijn twee ruime kleedkamers met douches te vinden. Het geheel wordt omgeven door drijvende steigers en aan de zijden van het gebouw zijn twee permanente kanopolovelden met drijvende doelen gelegen.

Wilt u meer informatie, stuurt u dan een mailtje naar een van de volgende adressen voor nieuwe leden en geinteresseerden:

Waar

Boomgaardlaan 22 Leiderdorp
Koren

Leiderdorps Kamerkoor

Alles over het Leiderdorps Kamerkoor op: https://www.leiderdorpskamerkoor.nl

Aanmelden

Contactpersoon Leiderdorps Kamerkoor - info@leiderdorpskamerkoor.nl
Scouting

Scouting Franciscusgroep Leiden Parcival

Vaak vragen mensen wat we nou eigenlijk op scouting doen, maar dat is nou het leuke aan scouting: we doen bijna elke week iets anders. Scouting is leuk voor alle kinderen, het ene moment zijn we heel druk bezig met bal spellen en andere momenten doen we juist tactische spellen of knutselen we iets. Ook de klassieke scouting activiteiten zo als vuurtjes stoken en knopen leggen komen voorbij. Wel is het sowieso elke week super gezellig. Het enige wat je nodig hebt voor scouting is enthousiasme, een beetje fantasie en zin om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.

De Parcival Welpen is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. 

Iedere week hebben we op zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur een opkomst. 

Waar

J.C. de Rijpstraat 21 Leiden

Aanmelden

Wilco Ester - wilco.b.ester@gmail.com
Sportverenigingen

Taekwondo vereniging Leiden

Gratis maand taekwondo vechtsport jeugd vanaf 6 jaar op woensdag van 18.00 tot 19.00.

Gratis maand taekwondo vechtsport vanaf 12 jaar op maandag en vrijdag van 19.00 t0t 20.00

Pieterskerkgracht 7 Leiden 06-51592100

Aanmelden

Gerard van den Berg - gerard_vandenberg@hotmail.com
Krachtsport

Functional Training bij Y-fit

Functional Training is een Shape workout

een fitnessmethode waarbij de nadruk ligt op het trainen van je lichaam voor dagelijkse activiteiten of sportieve prestaties. Functional training richt zich op complete bewegingen, waarbij meerdere spieren in je lichaam samen moeten werken.

Waar

Admiraal Banckertweg 2 Leiden

Aanmelden

Yvonne van Beelen - yvonne@y-fit.nl - +31641250447
Zoom