Kijk & AfhaalPUNT

Elke week gevarieerd, gezond en creatief koken met een KIEVIT biologisch groenten- of fruitpakket.

Direct van het land naar de klant en keuze uit 12 verschillende pakketten. Bestellen op vrijdag en de andere week vrijdag afhalen.

Waar

Hoofdstraat 164 Leiderdorp

Aanmelden

Marianne en Will van Gessel - 071-589 55 17

Leefstijlstappen wandelgroep

Ben jij bewust bezig met jou leefstijl en zou je graag willen wandelen onderbegeleiding en met anderen?

Dit is jouw (wandel)stok achter de deur om écht stappen vooruit te maken!

Loop mee met deze gezellige wandelgroep, leer alles over wat wandelen voor jouw leefstijl kan betekenen en krijg toegang tot de beste wandel-tips over bijvoorbeeld huidirritatie, kleding en de beste apps.

Er worden afwisselende routes gewandeld op verschillende locaties.

Tijden:

  • Vrijdag van 09.00 tot 10.30 uur en 19.30 tot 21.00 uur
  • Zondag van 09.00 tot 10.30 uur

(sommige data wijken af naar donderdag of zaterdag)

Check de wekelijkse planning voor de vertrek- en verzamelplaatsen.

Bekijk de planning hier 

Meewandelen? Meld je dan aan voor elke wandeling die je mee wil lopen. Iedereen is welkom!

Na aanmelden ontvang je een betaallink voor een strippenkaart voor 5 wandelingen voor €25,- Deze is 8 weken geldig. De eerste wandeling krijg je van ons 

Meld je hier aan

Aanmelden

Carolien Linnemann - carolien@waagcoach.nl - 628428025

BplusC

Naast een bibliotheek bestaat BplusC uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. We bieden binnen- en buitenschools cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar. In de vijf bibliotheeklocaties vind je alles om lekker te lezen. Bibliotheekleden kunnen naast de gewone papieren boeken ook gebruik maken van de landelijke digitale collectie met e-books.

Aanmelden

BplusC - info@bplusc.nl

Flow Yoga Leiderdorp

Gezellige studio voor Yoga & Pilates in Leiderdorp. Kleine groepen in een lichte, goed geventileerde ruimte. Ervaring is niet nodig, je bent van harte welkom!

Waar

Splinterlaan 154 Leiderdorp

Aanmelden

Ciska de Kok - ciskadekok@gmail.com - 629404010

Fotoclub Daguerre

Fotoclub Daguerre Leiderdorp is een vereniging van foto- en film hobbyisten voor wie het maken van een foto of video als herinnering alleen niet genoeg is. De leden willen met hun foto's en videos een verhaal dat ieder aanspreekt, vertellen.

De vereniging houdt elke maandag van 20:00 tot 22:00 uur haar clubavond - in verband met Covid-19 - via Zoom. In hele kleine groepjes worden nog foto-excursies georganiseerd. Tijdens deze avonden worden foto's en videos besproken die de leden tevoren hebben ingestuurd via upload. Ook wordt aandacht besteed aan foto- en bewerkingstechnieken. Wil je een clubavond bijwonen? Stuur een email naar de voorzitter: marian.luijendijk@gmail.com.

Hoe ziet een avond bij een fotoclub er nu uit? Tegenwoordig beschikt iedereen, ook niet-leden van fotoclubs, over een digitale camera. Je kunt in de camera je werk al meteen beoordelen en eventueel verwijderen. Lekker snel en makkelijk. Bij Daguerre wordt er veel naar fotografisch werk gekeken, met zijn allen of in werkgroepen die met thema’s werken. Op dit moment doen we dat digitaal, via Zoom op het scherm van de computer, maar soms worden ook afgedrukte foto’s ingestuurd. Er wordt bij de bespreking van de foto's gelet op techniek, compositie, creativiteit en kleur- en lichtgebruik. Vanuit eigen ervaring en voorkeur wordt er commentaar gegeven en dat kan leuke discussies geven. Op de fysieke clubavonden wordt soms ook gefotografeerd met behulp van materialen van de club en er worden met regelmaat (in kleine groepjes) foto-uitstapjes georganiseerd.

Wil je meer zien van het fotowerk van de leden? Kijk dan op de website onder "etalage".

Waar

Van der Marckstraat 19 Leiderdorp

Aanmelden

Maarten Karnekamp - maarten@karnekamp.com - 06-36544069

Buurtvereniging Op Dreef

Buurtvereniging Op Dreef is een buurtvereniging in de wijk Binnenhof die het beheer over het speeltuintje tussen de Luykendreef en Reviusdreef voert. Zij richten zich op het verbinden van de buurtbewoners met diverse activiteiten als buurt barbecues, spelletjesdagen, klusdagen en borrels. De focus ligt hierbij uiteraard wel op het speeltuintje en de naastgelegen gemeenschappelijke moestuin.

Waar

Luykendreef 10 Leiderdorp

Aanmelden

Frank Versteegen - frank@versteegen.nl

MEC Leiderdorp

Het Milieu Educatief Centrum is een natuurlokaal waar activiteiten georganiseerd worden voor het onderwijs en voor bewoners van de gemeente Leiderdorp. We organiseren lessen, we hebben een kinderclub op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur. Het MEC is ook de uitvalsbasis van andere clubs op gebied van natuur en afvaleducatie, zoals het IVN, de straatjutters en jongerenwerk van Incluzio.

Aanmelden

Bart de Koning - mec@leiderdorp.nl - 629096804

Wild Goose Qigong

Leer wat ontspanning echt betekent. Studeer Traditionele Chinese Qigong bij het Tse Qigong Centrum.

 

Qigong is een eeuwenoude Chinese vorm van gezondheidstraining door middel van bewegingen en meditatie. Het Wild Goose Qigong systeem is een van de meest beroemde systemen die nog bestaat, met een geschiedenis van wel 1800 jaar

Qigong is goed voor:

  • Ontspanning
  • Betere lichaamshouding
  • Meditatie
  • Vrolijkheid
  • Betere Gezondheid

Aanmelden

Wouter van Zon - wouter.van.zon@gmail.com - 31618349627

Volleybalvereniging Leython DC

Volleybalvereniging Leython DC is met ruim 400 leden één van de grootste verenigingen in de regOnlineio West. We bieden zaal- en beachvolleybal voor alle leeftijden en allerlei niveaus. Onze thuishaven is sporthal De Bloemerd in Leiderdorp, met daar vlakbij onze beachvolleybalvelden. Maar ook sporthal De Does is wekelijks in gebruik.

Aanmelden

Secretaris Leython Dc - secretaris@leythondc.nl

Schooltuin Leiderdorp

De Schooltuin Leiderdorp biedt alle leerlingen van de groepen 7/8 van de basisscholen in Leiderdorp een eigen tuintje.

Aanmelden

Schooltuin Leiderdorp - jjsmelt@gmail.com

Clubhuis de Derde Helft

Op 2 en 3 september gaat Clubhuis de Derde Helft weer van start. Op woensdag is dit van 9.00 tot 12.00 uur bij voetbalclub RCL en op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij hockeyvereniging Alecto.

Maandenlang waren de deuren van beide verenigingen gesloten vanwege het coronavirus. Nu de maatregelen weer versoepeld zijn, wil de commissie van Clubhuis de Derde Helft, uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen, graag weer bezoekers van het Clubhuis ontvangen. Met activiteiten als walking hockey en -voetbal, wandelfit, biljarten, sjoelen en tafeltennissen is er een divers aanbod waar bezoekers kosteloos aan mee kunnen doen.

Iedereen in de leeftijd van 55-plus is van harte welkom om één of beide ochtenden langs te komen voor een bakje koffie, een gezellig kletspraatje en/ of deelname aan één van de activiteiten.

Waar

Bloemerd 2 Leiderdorp

Yoga & Pilates Leiderdorp

Yoga & Pilates Leiderdorp heeft een sfeervolle en lichte studio in de Leyhof. In de studio worden diverse lessen aangeboden: Hatha Yoga, Yin Yoga, Power Yoga en Pilates. We werken in kleine groepen van maximaal 8 personen. Hierdoor heb je lekker de ruimte en ben je verzekerd van voldoende aandacht van de docente. In de studio proberen we een plek te creëren waar je uit de hectiek van alledag stapt: de deur gaat dicht, de bel gaat uit, de telefoons gaan weg. Een les bij Yoga & Pilates Leiderdorp is even tijd voor jezelf: om je lijf sterker en soepeler te maken en je hoofd rust te gunnen.

Waar

Buitenhoflaan 64 Leiderdorp

Aanmelden

Lieke Bodde - lieke@resultspersonaltraining.nl - 06-25575870
Zoom