Organisaties in Mijn Leiderdorp

Van RIJN Festival Leiderdorp

Het van RIJN FESTIVAL is een vernieuwend cultureel festival met de rivier de Rijn als inspiratiebron en als decor waarin verschillende kunstvormen zicht presenteren. Een fluïde samenwerken van diverse cultuurpartners en makers uit de Leidse regio.
Show- en Marchingband Tamarco

Show- en Marchingband Tamarco is al ruim 65 jaar dé muziekvereniging van Leiderdorp. Wij repeteren wekelijks in ons eigen clubgebouw, waar ook andere activiteiten plaatsvinden zoals koppelklaverjassen en rommelmarkten. Maar bovenal maken wij muziek en treden wij zo'n 30 keer per jaar op in binnen- en buitenland. Lid worden kan vanaf 5 jaar en wij leiden je op tot muzikant zodat je mee kan met onze optredens. Je ziet en hoort ons dus regelmatig voorbij komen.
Volksuniversiteit Leiderdorp

Er is nog zoveel leuks te leren!Dat is het motto dat de Volksuniversiteit Leiderdorp heeft gekozen. De Stichting Volksuniversiteit Leiderdorp stelt zich ten doel de inwoners van Leiderdorp en naaste omgeving mogelijkheden te bieden zich algemeen te ontwikkelen en te vormen. Zij doet dit door het organiseren van cursussen en andere activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en creatieve ontwikkeling.
Gemengd Koor Appassionato

Gemengd Koor Appassionato bestaat uit ongeveer 30 leden.Wekelijks wordt er op dinsdagavond van 20.00 tot 2200 uur in basisschool ’t Bolwerk geoefend aan een heel gevarieerd repertoire. Van licht - klassiek, naar hedendaags, wereldmuziek, maar ook film- en musicalliederen zitten in het repertoire.Om de week komt een vaste pianiste het koor begeleiden.Dit alles staat onder leiding van Sanneke Hendrich, een jonge dirigente die sinds 2019 bij het koor is. Lees meer...
Leiderdorps Museum

De Stichting Leiderdorps Museum stelt zich als doel: De inwoners van Leiderdorp inzicht te verschaffen in de vroege en recente geschiedenis van de regio en van Leiderdorp in het bijzonder.
Kunstkring Leiderdorp, Leiden en

Kunstkring Leiderdorp, Leiden en OmgevingOntmoeten en ontdekken van kunst en cultuurWij willen dit doel bereiken door het organiseren van: ■ lezingen-voorstellingen op iedere 2e dinsdag vd maand ■ activiteiten, zoals excursies, museum- en galeriebezoek ■ exposities met werk van 'werkende' leden en niet-ledenDaarnaast ondersteunen wij allerlei kunstuitingen en projecten van de Gemeente en andere Leiderdorpse organisaties.• Lidmaatscha Lees meer...