Vereniging IJssport Leiderdorp

non-profit organisatie
Sport
Sportverenigingen
Schaatsen en/of Skeeleren

De Vereniging IJssport Leiderdorp (afgekort VIJL) is al sinds 1885 actief in Leiderdorp. Aanvankelijk was de vereniging gericht op natuurijs en het organiseren van wedstrijden én Molen- en Merentochten áls er ijs lag. Dat gebeurde allemaal rond de landijsbaan die tot 2007 te vinden was op de Mauritssingel. Nadat kunstijs zijn intrede deed, is er ook een actieve ‘kunstijsgroep’ ontstaan met lessen en trainingen voor jeugd en volwassenen in de Leidse IJshal en de Uithof te Den Haag.

Door de verbreding van de snelweg A4 moest alles verplaatsen en is de vereniging op de nieuwe locatie zich ook gaan toeleggen op skeeleren en conditietrainingen. De prachtige accommodatie aan de Boomgaardlaan beschikt over een 400 meter lange skeelerbaan (gecombineerd met een natuurijsbaan), die faam geniet vanwege de regionale en landelijke wedstrijden die daar af en toe worden georganiseerd.

VIJL heeft voor jong en oud alsmede recreanten en wedstijdrijders van alles te bieden:

Natuurijsbaan: als de weersverwachting vriesweer belooft, dan wordt er water op de skeelerbaan gelaten, zodat het ondiepe water snel kan bevriezen. Dan kan het schaatsplezier beginnen onder het genot van een warme chocomel.

Schaatslessen voor volwassenen: vanaf 8 oktober 2022 kunnen volwassen recreanten zaterdags in de Leidse IJshal van 11:30 – 12: 30 uur schaatsles krijgen van ervaren trainers.

Schaatslessen voor de jeugd: kinderen (diverse leeftijdscategorieën) kunnen les krijgen van ervaren trainers in de Leidse IJshal op maandag van 19:00 – 20:00 uur (voor de meer ervaren rijders) of dinsdag van 17:45 – 18:25 uur. Vroege aanmelding in het seizoen is aan te bevelen, want de lessen zijn erg populair en de uren raken snel vol. De lessen beginnen vanaf 4 oktober as.

Schaatswedstrijden voor de jeugd: sommige kinderen blijken heuse schaatstalenten te zijn en stromen via onze lessen en wedstrijden door naar Districts of Gewestelijk (lees: regionaal) niveau.

Skeelertraining voor jeugd en volwassenen: vanaf 13 april zijn er trainingen op de skeelerbaan in Leiderdorp op woensdagen voor jeugd (18:00 – 19:00) en volwassenen (19:30 – 21:00 uur).

Droogtraining voor volwassenen: vanaf 11 april elke maandag van 19:00-20:30 uur op/rond de skeelerbaan.

Kantine-verhuur: voor bijeenkomsten, recepties en vergaderingen. Vraag naar de mogelijkheden bij clubhuis@ijssportleiderdorp.nl.

Vragen over schaats- en skeelerlessen kunnen gezonden worden aan info@ijssportleiderdorp.nl. Verdere informatie is te zien op de website www.ijssportleiderdorp.nl.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen

Contact

Contactpersoon

Neem contact op met :

-7