Leiderdorpse Kano Vereniging Rijnland

non-profit organisatie
Sportverenigingen
Beweging
Sport

L.K.V. "Rijnland" is de kanovereniging voor de regio Leiden.

Binnen de vereniging worden de diverse takken van de kanosport enthousiast beoefend.

Wij zijn een kanopolo vereniging met een rijke historie, met meerdere landstitels op onze naam. Er zijn teams actief in alle klasses, van 3de tot en met de hoofd klasse. De club levert spelers aan zowel de nationale dames als herenselecties.

Ook worden er in grote regelmaat georganiseerde tochten gemaakt in de directe omgeving, maar ook wat verder uit de buurt, zoals de Nieuwkoopseplassen. Verder worden er reisjes gemaakt naar België en Duitsland voor het beoefenen van de wildwater kanosport. Wat dichter in de buurt en niet minder spectaculair is het brandingkanoën. Dit wordt in het zomerseizoen wekelijks gedaan.

Ook in de winterperiode ligt het verenigingsleven niet stil. Naast het nodige onderhoud dat aan verschillende kano's en de gebouwen wordt gedaan, wordt er eens in de drie weken in het zwembad eskimoteer-training gegeven. Zolang er geen ijs ligt, gaan de kanopolotrainingen gewoon door en wordt door enkele vlakwatervaarders de kou getrotseerd.

De vereniging is gehuisvest in een drijvend clubgebouw in de Munnikenplas. Ons clubgebouw bestaat uit een ruime bijeenkomstruimte die aan beide zijde wordt geflankeerd door in totaal zes loodsen, waarin de privé en clubkano's zijn opgeslagen. Onder de bijeenkomstruimte zijn twee ruime kleedkamers met douches te vinden. Het geheel wordt omgeven door drijvende steigers en aan de zijden van het gebouw zijn twee permanente kanopolovelden met drijvende doelen gelegen.

Wilt u meer informatie, stuurt u dan een mailtje naar een van de volgende adressen voor nieuwe leden en geinteresseerden:

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Boomgaardlaan 22 Leiderdorp

Meer informatie