Fotoclub Daguerre

bewonersinitiatief
Hobby

Fotoclub Daguerre Leiderdorp is een vereniging van foto- en film hobbyisten voor wie het maken van een foto of video als herinnering alleen niet genoeg is. De leden willen met hun foto's en videos een verhaal dat ieder aanspreekt, vertellen.

De vereniging houdt elke maandag van 20:00 tot 22:00 uur haar clubavond - in verband met Covid-19 - via Zoom. In hele kleine groepjes worden nog foto-excursies georganiseerd. Tijdens deze avonden worden foto's en videos besproken die de leden tevoren hebben ingestuurd via upload. Ook wordt aandacht besteed aan foto- en bewerkingstechnieken. Wil je een clubavond bijwonen? Stuur een email naar de voorzitter: marian.luijendijk@gmail.com.

Hoe ziet een avond bij een fotoclub er nu uit? Tegenwoordig beschikt iedereen, ook niet-leden van fotoclubs, over een digitale camera. Je kunt in de camera je werk al meteen beoordelen en eventueel verwijderen. Lekker snel en makkelijk. Bij Daguerre wordt er veel naar fotografisch werk gekeken, met zijn allen of in werkgroepen die met thema’s werken. Op dit moment doen we dat digitaal, via Zoom op het scherm van de computer, maar soms worden ook afgedrukte foto’s ingestuurd. Er wordt bij de bespreking van de foto's gelet op techniek, compositie, creativiteit en kleur- en lichtgebruik. Vanuit eigen ervaring en voorkeur wordt er commentaar gegeven en dat kan leuke discussies geven. Op de fysieke clubavonden wordt soms ook gefotografeerd met behulp van materialen van de club en er worden met regelmaat (in kleine groepjes) foto-uitstapjes georganiseerd.

Wil je meer zien van het fotowerk van de leden? Kijk dan op de website onder "etalage".

Waar

Van der Marckstraat 19 Leiderdorp

Contact

Maarten Karnekamp
Contactpersoon

Neem contact op met Maarten:

6