Nieuws uit Mijn Leiderdorp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sociaal

De Max Mobiel rijdt!

Het werven van voldoende vrijwillige chauffeurs kostte meer tijd dan verwacht, maar inmiddels hebben we 3 goede, enthousiaste chauffeurs. De Max Mobiel is een elektrisch milieuvriendelijk autootje met twee zitplaatsen. De Max Mobiel is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten vervoeren binnen de grenzen van Leiderdorp. Om gebruik te maken is geen indicatie nodig.

Een ritje kost één euro (contante betaling). Leiderdorpers kunnen uitsluitend een rit maken op dinsdag en donderdag van 9-17u en vrijdagochtend van 9-12u. Een rit reserveren kan op dinsdag, woensdag en donderdagochtend tussen 10-12u via 06 203 132 33 of via maxmobiel@incluzio.nl.

Sociaal

Workshop kies maak u echte lederen tas

Heeft u ook zin in een gezellige workshop.

Kom dan een keertje meedoen.

Onderstaande tas is er in verschillende kleurtjes die u zelf mag kiezen en gaat maken tijdens onze workshop kies en maak je eigen unieke echte lederen tas zonder naaimachine.

30 maart 13.00u aanschuifmiddag

31 maart 19.30u aanschuifavond

14 april 19.30u aanschuifavond

21april 19.00u aanschuifavond

Iedereen is welkom . Alleen of samen.

Liever op een andere datum overdag of avond laat het me weten en we gaan samen kijken naar een geschikte datum.

Locatie Leiderdorp

Kosten 50€

Afmeting 20-15-5cm

Lieve lente groet

Sociaal

Workshop kies en maak je lederen tas

Heeft u ook zin in een gezellige workshop.

Kom dan een keertje meedoen.

Onderstaande tas is er in verschillende kleurtjes en printen die u zelf mag kiezen en gaat maken tijdens onze workshop kies en maak je eigen unieke echte lederen tas zonder naaimachine.

Locatie leiderdorp

Duur 2a3uur

Kosten 50euro

Inclusief koffie/thee, frisdrank en wat lekker

Gezondheid

Conditie en Spierkracht verbeteren

✅ Uptempo wandelen

✅ Spierversterkende oefeningen

✅ Conditie verbeteren

Sport

Start taekwon-do en Hapkido

Nieuwsbericht aangemaakt bij aanvang van het nieuwe jaar. Vele mensen hebben voornemens. Ons uitgangspunt is doen, wanneer het u/jouw uit komt. Maak kennis met Koreaanse sport Taekwon-do en Hapkido wanneer het je uit komt. dus Niet alleen waneer je goede voornemens hebt ook later in het jaar ben je welkom .

zaal ; zijlkwartier

vr 19:00-20:00 en za 14:00-15:00

kom 4x kosteloos mee doen

Gezondheid

Samen Vitaal Fit gratis cursus voor 65+

Staat 'MEER BEWEGEN' in uw top 3 met goede voornemens en bent u ouder dan 65 jaar? Meldt u dan aan voor SAMEN VITAAL FIT en start 2023 met 12 sportieve trainingen en aandacht voor gezond eten.

Het programma bestaat uit 12 wekelijkse trainingen en 3 themabijeenkomsten over gezond eten.

Info 12 wekelijkse trainingen:

 • trainers Pro-Fit Sports
 • start maandag 9 januari 2023
 • tijd 11.00-12.00 uur (inclusief 15 min. voorlichting over gezond eten)
 • locatie Clubhuis Hockeyclub Alecto (binnen) Bloemerd 8, Leiderdorp)

Info 3 themabijeenkomsten:

 • sprekers Pro-Fit Sports
 • data woensdag 18/01, 08/02 & 08/03 2023
 • tijd 14.00-15.00 uur
 • locatie Sterrentuin (lokaal 2.2.) Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp

AANMELDEN:

Receptie Incluzio Leiderdorp

Geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Gezondheid

Gratis valpreventie training

Valpreventie

Op 19 oktober start opnieuw een valpreventie training onder leiding van Fysiopraktijk De Ommedijk.

Kosten: GRATIS

Locatie: Clubhuis voetbal vereniging RCL, Bloemerd 2, Leiderdorp

Dag & lestijd: woensdagochtend 09.30-10.30 uur

Lesdagen: 19 oktober t/m 14 december 2022 (26 oktober géén les).

Aanmelden: mail of bel vitaliteitscoach Joyce - jthissen@incluzio.nl / 06-83144982. 

Sociaal

Bewegen als verbinding bij EasyActive

Tijdens de themaweek Leiderdorp in Verbinding 2022 (Week tegen Eenzaamheid) van 29 Sept. t/m 6 Okt. 2022 biedt EasyActive Leiderdorp gratis sportlessen aan exclusief voor de onderstaande activiteiten;

 • Fit Circuit
 • 50Plus sportlessen
 • Pilates/Ground control.

Locatie: EasyActive Leiderdorp, Bloemerd 1B, Leiderdorp.

Aanmelden via tel.nr. 071 5894572

Cultuur

Nieuw: cursus Gouden Boeken

Persoonlijk, intiem en uniek!

Breng jouw herinneringen in beeld en maak je eigen levensboek.

Waarom Gouden Boeken?

Ieder leven bestaat uit miljoenen herinneringen. Sommigen zijn groot en meeslepend en anderen zijn volkomen verdwenen, of lijken niet belangrijk. Maar voor iedereen is het een archief met schatten die uniek zijn en alleen door jou kunnen worden opgedoken.

‘Elk leven is het waard om gezien en gehoord te worden’

Hoe ziet de cursus eruit?

In creatieve tekenbijeenkomsten word je begeleid bij het maken van een eigen visueel levensboek. Je krijgt inspirerende opdrachten om je eigen verhalen en gevoelens tot uitdrukking te brengen. Na afloop van de bijeenkomst worden de tekeningen en verhalen met elkaar gedeeld. Je werkt op losse bladzijden, die samen worden gebonden tot je eigen gouden boek. Ervaring met tekenen is niet nodig. Iedereen kan meedoen!

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten: 7 x schrijven en tekenen, en 1x boekbinden.

Bijeenkomsten bij Incluzio Leiderdorp

Dag en tijd: dinsdagmiddag 14.00-16.30 uur

Data: 27 sept, 4, 11, 18, 25 okt, 1,8 en 15 nov 2022

Locatie: Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110G, Leiderdorp)

Kosten: € 10 voor 8 bijeenkomsten incl. materialen en kaft

Meer informatie en aanmelden

Eva Durlacher van stichting Gouden Verhalen verzorgt de bijeenkomsten via Leiderdorp in Verbinding en Incluzio Leiderdorp. Op www.goudenverhalen.nl vindt u meer informatie over Gouden Boeken. Voor informatie over de cursus neemt u contact op met Giulietta Zanda, Vitaliteitscoach Incluzio Leiderdorp (06-83063760 | gzanda@incluzio.nl). Inschrijven met contante betaling kan bij de balie van Incluzio Leiderdorp in Gebouw Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110G, Leiderdorp), geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.

Deze Gouden Boeken cursus wordt mede mogelijk gemaakt door;

Fonds1818, Lang Leve Kunst Fonds, Leiderdorp in Verbinding & Incluzio Leiderdorp

Sociaal

Vriendenfeesten zijn terug

Na twee coronajaren kunnen de Vrienden van het Oude Dorp eindelijk weer de jaarlijkse Vriendenfeesten organiseren. De Vriendenfeesten Leiderdorp 2022 vinden plaats in het eerste weekend na de zomervakantie, van vrijdagavond 26 augustus 19.00 uur tot zondag 28 augustus 19.00 uur.

Plaats van actie is het grote grasveld in park De Houtkamp. Daar wordt een grote feesttent neergezet met daaromheen foodtrucks.

Programma

Het feestweekend trapt af met de pubquiz op vrijdagavond 26 augustus (19.00 – 01.00 uur). Inschrijven kan via www.vriendenfeesten.nl. Zaterdagmiddag 27 augustus (14.00 – 17.00 uur) is er het Klootschietfestijn, waarbij teams met zo weinig mogelijk worpen een verzwaard houten balletje een parcours door het park laten afleggen. Zaterdagavond gaan de voetjes van de vloer met de Dance Classics Party voor 20-plussers (20.00 – 01.00 uur). De Dj’s van de Koets-O-Theek, zorgen samen met Captain Midnight XL voor een hele avond supermuziek en brengen de sfeer van toen terug. De afsluiter op zondagmiddag (14.00 – 19.00 uur) is voor Unity NL on Tour. Heerlijke hits van eigen bodem die iedereen kan meezingen.

Alle Leiderdorpers – en regiogenoten – zijn welkom, de toegang is gratis.

Tekst: Leiderdorpsweekblad.

Sociaal

Zomercursus: met plezier naar school.

'Plezier op school' is een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De cursus is bedoeld voor kinderen die geplaagd en gepest worden, andere problemen ervaren in de omgang met leeftijdsgenoten of angstig zijn om naar de middelbare school te gaan.

Data: 18 & 19 augustus, 09.30-15.00 uur.

Aanmelden via https://rivierduinen.nl/agenda/plezier-op-school/

Sociaal

Clubhuis de Derde Helft gaat door!

Clubhuis de Derde Helft gaat ook in de zomer door met haar activiteiten

LEIDERDORP - Clubhuis de Derde Helft doet dit jaar niet aan een zomerstop. Ook in de zomervakantie kunnen 55+'ers meedoen aan bijvoorbeeld walking hockey, walking football of het balkonbewegen.

Naast ouderen in beweging krijgen heeft Clubhuis de Derde Helft ook een sociaal aspect. Door mee te doen aan de activiteiten komen de deelnemers in contact met elkaar en leren zo nieuwe mensen kennen. Om die reden en om de deelnemers wat vastigheid te bieden, is besloten om ook in de zomer door te gaan.

Ook het balkonbewegen gaat in de zomervakantie door. Balkonbewegen werd tijdens de coronapandemie in het leven geroepen om ouderen toch in beweging te houden terwijl zij op hun balkon staan. Nu komen de deelnemers van hun balkon af en gebeurd het balkonbewegen op de straat.

Het balkonbewegen vindt iedere woensdag plaats op vier locaties, maar dankzij een gift is er ruimte om een extra locatie toe te voegen. Deze gift van €1.170,- kwam uit het fonds dat is ontstaan nadat in 2019 de Leiderdorpse Stichting Pluspunt is opgeheven. Clubhuis de Derde Helft is nu op zoek naar een nieuwe locatie met instructeur. Deze kunnen worden opgegeven via clubhuisdederdehelft@gmail.com.

Sociaal

Leesclub voor blinden en slechtzienden.

LEIDEN - Leesclub Literatuur voor blinden en slechtzienden in Leiden heeft ruimte voor nieuwe leden. De groep komt op maandagmiddag om 14:00 uur bij elkaar in Bibliotheek BplusC, Nieuwstraat 4 in Leiden.

In het komend seizoen lezen de literatuurliefhebbers de volgende boeken: Leven in verbeelding. Hella Haasse 1918 -2011 van Aleid Truijens, Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells, De pelikaan van Martin Michael Driessen, Aleksandra van Lisa Weeda, Wij zijn licht van Gerda Blees, Portret van een man van Jens Christian Grøndahl, Viktor van Judith Fanto. De besprekingen gaan aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek meerwaarde geven.

De boeken zijn gekozen uit door deskundigen opgestelde boekenlijsten van de landelijke leesclub-organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer informatie. Is je belangstelling gewekt en wil je meer weten? Daarvoor kun je terecht bij de contactpersoon, Maria Boelhouwer, via e-mail maria.boelhouwer@senia.nl of telefonisch 071 3412 941.

Lidmaatschap van Passend Lezen is gewenst.

Sociaal

Nieuw: nieuwsbrief voor inwoners

Benieuwd het laatste nieuws, leuke weetjes en de activiteiten van Incluzio? Lees het in onze nieuwsbrief speciaal voor bewoners: https://mailchi.mp/.../nieuws-van-incluzio-leiderdorp...

Wilt u de nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrief Bewoners (list-manage.com).

Sociaal

Bridgen als je geheugenproblemen hebt.

We zijn gestart! Jawel, bridgen voor mensen die niet meer bij de bridgeclub kunnen/willen spelen, omdat het te snel gaat of omdat het te lang duurt of omdat ze af en toe wat meer tijd nodig hebben.

Bij Pro-Cura zijn we gestart met 1 tafel, we kunnen met maximaal 2 tafels spelen (4 of 8 personen).

Er is een professionele speler bij, hij zal de tafels begeleiden.

De kaarten liggen klaar. Voor koffie/thee wordt € 1 gevraagd.

Het is de bedoeling dat we wekelijks spelen.

Tijdstip: elke woensdag van 10 tot 12 uur.

Locatie: Pro-Cura Dijkgravenlaan 17, 2352 RN Leiderdorp

Aanmelden bij: Yolande Schutijser: yschutijser@pro-cura.nl.

Afmelden, graag 1 dag van tevoren, dit kun je doen bij Pro-Cura, tel.nr. 071-5420040 of per mail: yschutijser@pro-cura.nl.

Zelf regelen: vervoer

Even vakantie

Sempre Avanti is op dit moment in "zomerslaap". Maar per 1 september hervatten wij onze repetities. Ligt je muziekinstrument te versloffen en wil je er eigenlijk wel weer eens wat mij doen? Altijd al graag willen zingen? Kom eens binnenlopen om de sfeer te proeven.

Sport

Nieuwe Meer Bewegen Voor Ouderen Les

Pro-Fit Sports biedt per mei 2022 een extra Meer Bewegen Voor Ouderen les aan in Leiderdorp.

Iedere maandagmiddag wordt dit sport- en beweegprogramma aangeboden in de recreatiezaal van Wooncomplex Van Alphenstaete. De les start om 14.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee met elkaar.

Locatie: Van Alphenplein 8, 2353BX - Leiderdorp

Kom gerust eens langs om vrijblijvend te kijken bij Meer Bewegen Voor Ouderen. Uiteraard kunt u ook altijd gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Neem voor vragen of verdere informatie gerustcontact met ons op;

www.profitsports.nl / info@profitsports.nl

☏ 06-24155467/06-45380372

Het volledige Meer Bewegen Voor Ouderen aanbod van Pro-Fit Sports in Leiderdorp:

 

Maandag 14.00 uur                Wooncomplex Van Alphenstaete

Dinsdag 09.30 uur                   Wooncomplex Huis ter Does

Dinsdag 10.30 uur                   Wooncomplex Huis ter Does

Woensdag 09.30 uur               Wooncomplex Huis ter Does

Donderdag 15.00 uur              Sportzaal Zijlkwartier

Donderdag 16.00 uur              Sportzaal Zijlkwartier

 

Vele zorgverzekeraars vergoeden een aanzienlijk deel van de

Meer Bewegen Voor Ouderen jaarcontributie.

Sport

MO13 voorbereiding seizoen 2022 - 2023

Het seizoen is nog maar net afgelopen maar nu al begint de MO13 aan de voorbereiding van volgend seizoen. 

Sport

Fenja v Dam van Meerburg naar Feyenoord

Van jongs af aan wist Fenja al dat ze wilde voetballen bij een profclub. Dat ze daar als vijfjarige niet meteen naar toe kon begreep ze wel. Dus begon ze in de Champions League van Meerburg. Komende zomer maakt ze de overstap van JO14-1 naar Feyenoord MO16.

De Champions League bij Meerburg was een goede keuze. Jongens en meisjes, goede en minder goede voetballers voetballen hier samen en maken spelenderwijs kennis met voetbal. Vanuit de Champions League werd Fenja door André Berk naar de F4 gehaald. 

Met dank aan André en de latere trainers Robin Vroon, Stefan Elderhorst, Paul Nibbelink en Daan Dikken is ze vanaf dat moment elk jaar beter geworden. Als meisje tussen de jongens was het niet altijd makkelijk, maar de passie voor voetbal en drive van Fenja om zo goed mogelijk te worden zorgden ervoor dat ze dit seizoen aanvoerder is van Meerburg JO14-1. 

Bij het meisjesvoetbal zijn er minder scouts dan bij de jongens en ook minder gebaande wegen tussen amateurverenigingen en de profclubs. Fenja had het geluk dat haar ouders haar altijd naar extra trainingen wilden brengen bij de futures van ADO Den Haag en Ajax. Daarnaast werd ze op haar 10e door de KNVB uitgenodigd om mee te doen in het jeugdplan voor de meest talentvolle meisjes. 

De echte grote stap kwam afgelopen seizoen. Feyenoord startte met een vrouwenteam in de eredivisie en heeft grote ambities voor de lange termijn. Wat betekent dat ze de beste meidenteams in de jeugd willen hebben. Scouts van Feyenoord werden op pad gestuurd en kwamen ook bij Meerburg terecht. Lang is de scout niet bij Meerburg geweest, want na 10 minuten was al duidelijk dat Feyenoord Fenja heel graag wilde hebben. Dit seizoen heeft Fenja één keer per week meegetraind op Varkenoord en vanaf volgend seizoen zal zij gaan spelen in Feyenoord MO16.

Meerburg is natuurlijk ontzettend trots op Fenja en wenst haar veel succes bij Feyenoord. Wij zullen haar blijven volgen. Veel succes!

Sport

Sanne Rotmans gaat naar ADO Den Haag

Na 7 jaar bij Meerburg te hebben gevoetbald, stapt Sanne Rotmans na dit seizoen over van Meerburg JO14-1 naar ADO Den Haag. Ze gaat bij ADO in de MO16 spelen en wil zich daar ontwikkelen tot een hele goede links- of rechtsback.

Sanne is bij Meerburg begonnen in de F8. In haar eerste seizoenen kreeg ze training van Emiel van den Hoed en haar vader. Emiel had al snel gezien dat Sanne een goede voetbalster is en hij stimuleerde haar om in een hoger team te gaan voetballen. De afgelopen drie seizoenen heeft Sanne bij de jongens in selectieteams gespeeld en nu dus in JO14-1. Ze heeft in deze periode veel geleerd van haar trainers Paul Nibbelink en Robin Vroon. Het belangrijkste is dat je altijd met lef moet spelen en dat fouten maken niet erg is maar dat je er wel van moet leren. De eerste seizoenen bij Meerburg waren al leuk, maar de selectie was echt gaaf. Het is superleuk om in een team te spelen met allemaal goede voetballers. Het was extra leuk omdat naast alle jongens ook Fenja van Dam in het team zat.

Vorig seizoen heeft Sanne zich aangemeld voor de Clinics bij ADO Den Haag. Zij is toen uitgekozen om dit seizoen mee te doen met de ADO Futures. En vanuit daar is ze gevraagd om mee te gaan doen aan de selectietrainingen voor ADO Den Haag MO16. Dat wordt het team waarin ze volgend seizoen zal spelen. Het lijkt Sanne erg leuk om in een team te gaan spelen met allemaal meiden die gemotiveerd zijn om elke training beter te worden. Bij ADO trainen ze drie keer per week en het meidenteam gaat bij de jongens in de hoofdklasse spelen. Zo wil Sanne een zo goed mogelijke voetballer worden, maar ze hoopt voornamelijk veel plezier te hebben met alle meiden in het team. Ze heeft er in ieder geval veel zin in en zal met trots de kleuren van ADO Den Haag verdedigen.

Naar ADO Den Haag is een hele mooie stap, maar Sanne heeft het altijd naar haar zin gehad bij Meerburg. Ze vindt het een gezellige vereniging en ze heeft altijd genoten van de trainingen en wedstrijden. Namens Meerburg wensen wij Sanne natuurlijk veel succes. Wij hopen dat ze een mooie periode bij ADO Den Haag zal hebben en dat we haar nog af en toe bij Meerburg zullen zien.

Sport

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt contributie

Wil je kind graag op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen.

Dit fonds wil dat àlle kinderen kunnen sporten of meedoen aan culturele activiteiten. Ook als er thuis geen geld is. Deze organisatie betaalt de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Meer informatie vind je op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Incluzio Leiderdorp is intermediair en kan helpen bij de aanvraag. Kom hiervoor naar het financieel spreekuur op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur in Dwars, Bloemerd 1c.

Sociaal

Opening de Etalage

De Etalage van Gading combineert met inlooppunt tegen eenzaamheid

Donderdag 24 maart tussen 14 en 16 uur is de feestelijke opening van de Etalage van Gading, onderdeel van de Gemiva-SVG groep. Gemiva, Incluzio Leiderdorp en Activite hebben dit keer de handen ineen geslagen, want het is ook een plek waar mensen gewoon even binnen kunnen lopen voor een praatje. Ook is er informatie over activiteiten op gebied van welzijn en zorg in Leiderdorp.

De samenwerking komt voort uit de Coalitie tegen Eenzaamheid Leiderdorp.

Maandag tot en met donderdag is Gading aanwezig, op woensdag is er ook het computer inloopspreekuur van Design@Gading, en op vrijdag bieden Incluzio en Activite activiteiten aan. Er is ook nog ruimte voor inwoners die zelf iets willen organiseren op vrijdag. Neem daarvoor contact op met buurtcoach Robert via rvegmond@incluzio.nl of 0683285822.

Openingstijden: ma t/m vr 10.00 – 16.00 uur, Winkelhof 14 Leiderdorp, buitengalerij, naast Hofplein.

Sociaal

Kletskoppendienst van start

Wij helpen verbinding te maken met iemand in de (directe) omgeving, op basis van opgegeven hobby’s en interesses. Voor meer informatie en om aan te melden, neem contact op met Wouter Heuer via 0620807545 of via wheuer@incluzio.nl

Groen

Een parttime vleeseter

Actieve natuurgidsen van IVN Leidse regio (Wg Leiderdorp) volgen in het Leiderdorps Weekblad het planten- en dierenleven. Om de week schrijven zij in de rubriek 'Leiderdorp Natuurlijk' over hun bevindingen.

Deze week besteedt Edward aandacht een onbeduidend plantje, het Herderstasje, maar waarom...?

https://www.leiderdorpsweekblad.nl/nieuws/algemeen/68012/een-parttime-vleeseter

Gezondheid

Zorg al 20 jaar een begrip in Leiderdorp

Zorgvuldig omgaan met kwaliteit

Zorg-Vuldig wil sinds 2000 het zonnetje in zorgland zijn. Onze organisatie staat voor een probleemoplossende en efficiënte aanpak. Wij werken met vakkundige, bekwame mensen met oog voor detail en hart voor de zaak en mens. We spelen in op de wensen en behoeften van de cliënt. Wanneer nodig en mogelijk leiden we collega's op om onze cliënten nog beter zorg te kunnen bieden. Naast thuiszorg, begeleiding, persoonlijke zorg, verpleging en huishoudelijke zorg leveren we ook kraamzorg.

Vanuit het kantoor in Leiderdorp worden de regio's Zuid Holland Midden & Noord én de Alblasserwaard & randgemeenten, gecoördineerd. 

Onze organisatie is in het bezit van het certificaat borstvoeding (WHO en Unicef) en HKZ gecertificeerd. Bij het vinden van de beste oplossing voor uw zorgsituatie werkt Zorg-Vuldig nauw samen met huisartsen, verloskundigen, wijkverpleegkundigen, ziekenhuizen en andere instanties. 

Ontmoeten

Fietsmaatjes Leiderdorp

Stichting FietsmaatjesLeidenLeiderdorp
Zoom