Meer deelnemers voor de Bloemerdcross

Sport
6 februari 2024

Op zondag 4/2 ging de tweede editie van de Bloemerdcross in Leiderdorp van start met tweehonderd deelnemers, wat een verdubbeling is ten opzichte van vorig jaar. Wethouder Herman Romeijn gaf het startschot bij voetbalclub RCL.

De Bloemerdcross is een crossloop in sportpark de Bloemerd in Leiderdorp, met een parcours van drie kilometer. Deelnemers hebben de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel rondes ze lopen, met een maximum van drie rondes. Het parcours is grotendeels onverhard.

Leiderdorpse verenigingen die verbonden zijn met het Leiderdorps Sportakkoord organiseerden de Bloemerdcross. Het doel van dit Sportakkoord is om zoveel mogelijk Leiderdorpers met plezier te laten sporten en bewegen. Wethouder Romeijn is verheugd te zien dat het Sportakkoord vruchten afwerpt en benadrukt het enthousiasme van de deelnemers. "De bedoeling is dat mensen meer gaan bewegen. Hier zijn heel veel mensen enthousiast vandaag om juist dat te gaan doen," aldus de wethouder. Hij waardeert ook het feit dat er groepen deelnemers zijn, zoals een groep jongeren van RCL die samen met hun ouders meededen aan de Bloemerdcross.

De organisatoren van de Bloemerdcross zijn verheugd over de positieve ontvangst in het dorp en beschouwen het als een nieuwe jaarlijks terugkerende traditie.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Bloemerdcross:

Bloemerdcross Leiderdorp
Contactpersoon
-14