Angel Daleman naar huis met drie gouden

Cultuur
30 januari 2024

De Leiderdorpse schaatssensatie Angel Daleman keert terug naar huis van de Winter Youth Olympic Games Gangwon 2024 met drie gouden medailles en één bronzen medaille. Ze heeft een ongelooflijke prestatie geleverd op de Gangneung Oval en moest daarom een beetje extra ruimte vinden in haar bagage voor de medailles.

Daleman won alle individuele gouden medailles die werden aangeboden - de 500m, 1500m en de Mass Start. Ze miste alleen goud in de Mixed Relay toen haar teamgenoot Sem Spruit op de laatste etappe werd ingehaald nadat Daleman als eerste was overgedragen. De 16-jarige hoopt dat haar prestaties op de YOG haar de mogelijkheid zullen geven om deel uit te maken van het Nederlandse team op de Olympische Winterspelen Milano-Cortina in 2026.

Maar voordat dat gebeurt, gaat Daleman volgende maand op jacht naar medailles op de Junior World Championships. In plaats van terug te keren naar Europa, is ze al onderweg naar Japan om zich voor te bereiden. Als ze net zo domineert als in Gangwon, zal Daleman veel goud moeten aangeven bij de douane wanneer ze eindelijk terugkeert naar Nederland.

Bron: Leiderdorps Weekblad

Foto: Bob Martin for OIS/IOC

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met :

Contactpersoon
-17