Leython DC MA1 ongeslagen winterkampioen

Sport
22 januari 2024

Het eerste meisjesteam van volleybalclub Leython DC is winterkampioen geworden. In de eerste seizoenshelft, spelend in de Hoofdklasse, heeft de MA1 zelfs ongeslagen de eerste plaats behaald.

De tweede helft van het seizoen speelt het team daarom in de Topklasse, het hoogste regionale niveau bij de jeugd. Een uitdaging, maar met een goede start: de eerste wedstrijd speelden ze zaterdag 13 januari en dat werd meteen een 4-0 overwinning!

Bovendien speelt Leython DC MA1 na twee overwinningen in de bekercompetitie op 24 februari de kwartfinale van de regionale bekercompetitie.

Leython DC op het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap

Naast de prestaties in de competitie hebben de A-meiden onlangs ook goed gepresteerd op het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Op 6 januari stelden ze met hun volleybalspel een plek in de halve finale van het toernooi veilig. Ook het meidenteam dat uitkomt in de B-jeugd wist de halve finale te halen. Op 17 februari worden de halve finales uitgespeeld en hebben beide teams de kans om naar de finale te gaan.

Het jongensteam uit de B-jeugd speelde ook op het toernooi. Zij hebben de halve finale helaas niet gehaald, maar zijn wel een mooie ervaring rijker!

Bron: Leiderdorps Weekblad

Foto: Leython DC facebook

Wie

Jongeren

Contact

Neem contact op met Secretaris:

Secretaris Leython Dc
Contactpersoon
-17