Fenja v Dam van Meerburg naar Feyenoord

Sport
Sport
22 juni 2022

Van jongs af aan wist Fenja al dat ze wilde voetballen bij een profclub. Dat ze daar als vijfjarige niet meteen naar toe kon begreep ze wel. Dus begon ze in de Champions League van Meerburg. Komende zomer maakt ze de overstap van JO14-1 naar Feyenoord MO16.

De Champions League bij Meerburg was een goede keuze. Jongens en meisjes, goede en minder goede voetballers voetballen hier samen en maken spelenderwijs kennis met voetbal. Vanuit de Champions League werd Fenja door André Berk naar de F4 gehaald. 

Met dank aan André en de latere trainers Robin Vroon, Stefan Elderhorst, Paul Nibbelink en Daan Dikken is ze vanaf dat moment elk jaar beter geworden. Als meisje tussen de jongens was het niet altijd makkelijk, maar de passie voor voetbal en drive van Fenja om zo goed mogelijk te worden zorgden ervoor dat ze dit seizoen aanvoerder is van Meerburg JO14-1. 

Bij het meisjesvoetbal zijn er minder scouts dan bij de jongens en ook minder gebaande wegen tussen amateurverenigingen en de profclubs. Fenja had het geluk dat haar ouders haar altijd naar extra trainingen wilden brengen bij de futures van ADO Den Haag en Ajax. Daarnaast werd ze op haar 10e door de KNVB uitgenodigd om mee te doen in het jeugdplan voor de meest talentvolle meisjes. 

De echte grote stap kwam afgelopen seizoen. Feyenoord startte met een vrouwenteam in de eredivisie en heeft grote ambities voor de lange termijn. Wat betekent dat ze de beste meidenteams in de jeugd willen hebben. Scouts van Feyenoord werden op pad gestuurd en kwamen ook bij Meerburg terecht. Lang is de scout niet bij Meerburg geweest, want na 10 minuten was al duidelijk dat Feyenoord Fenja heel graag wilde hebben. Dit seizoen heeft Fenja één keer per week meegetraind op Varkenoord en vanaf volgend seizoen zal zij gaan spelen in Feyenoord MO16.

Meerburg is natuurlijk ontzettend trots op Fenja en wenst haar veel succes bij Feyenoord. Wij zullen haar blijven volgen. Veel succes!

Wie

Kinderen

Waar

Hans Ecklplein
Zoeterwoude

Contact

Marcel van Dalen
Contactpersoon

Neem contact op met Marcel:

-16