Waar is Bennie Bang?

07-07-2021

Cultuur

Wie

Kinderen
Volwassenen
Senioren

Waar is Bennie Bang? “Vrijheid is net als de kunsten een overwinning op de angst.”

 Fields of Wonder initieert, organiseert en geeft vorm aan een doorlopend community art project waarvan alle activiteiten het komende jaar onder het van RIJN Festival zullen vallen. Vanuit het thema Waar is Bennie Bang? proberen we individuele én collectieve angsten vangen. Samen met bewoners van Leiderdorp en regio zoeken we in alle hoeken en gaten van de samenleving naar waar de angst zich schuilhoudt.

Het van RIJN Festival Leiderdorp heet zo vanwege de rivier de Rijn die door onze regio stroomt, als een slagader waarlangs de cultuur zich heeft ontwikkeld en zich steeds blijft ontwikkelen. Wij vloeien met onze projecten samen met die verbindende stroom en geven makers en organisaties een podium en kans tot samenwerking.

Daarnaast is het water soms ook onpeilbaar en beangstigend. Net zoals onze emoties dat kunnen zijn… De angst om overspoeld te worden door het stijgende water, als gevolg van de klimaatverandering. Of de angst die velen ervaren ten gevolge van de coronacrisis.

In Waar is Bennie Bang? onderzoeken we samen met de deelnemers hoe we onze angsten kunnen vangen en beheersbaar kunnen maken. Gezamenlijk ontwikkelen we een hedendaags ritueel waarmee we onze vrijheid kunnen blijven vieren.

Om deelnemers en publiek te bereiken gaan we de samenwerking aan met Incluzio, Sol, BuZz en Yes Rijnland; vier maatschappelijke organisaties met elk hun eigen netwerk en expertise. Zij werken op wijk- en buurtniveau en richten zich op thema’s als ‘samen meedoen’, ‘basiskracht’ en ‘samen denken, doen en leren’.

Zo hebben we bijvoorbeeld ook de tekening van Bennie Bang die kinderen kunnen afmaken. Door Bennie Bang een gezicht te geven kunnen ze hun angsten onder ogen zien en bezweren. Ook organiseren we Atelierdagen waarbij u welkom bent om op vrijwillige basis mee te werken aan onze producties.

 Fields of Wonder probeert zoveel mogelijk mensen uit Leiderdorp te raken en te enthousiasmeren. Iedereen die wil kan betrokken worden bij onze projecten. Als inspiratiebron, als mede-maker, in de organisatie of in de realisatie. Zo kun je een stukje van jezelf in het Leidse cultuuraanbod terugzien en wordt cultuur een tastbaar onderdeel van jouw dagelijks leven. En hoe meer projecten we kunnen doen, met meer mensen, hoe bruisender het culturele klimaat wordt! Voor iedereen

Contact

geert van der velden
Contactpersoon

Neem contact op met geert:

2