Nieuws uit Mijn Leiderdorp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sociaal

Vriendenfeesten zijn terug

Na twee coronajaren kunnen de Vrienden van het Oude Dorp eindelijk weer de jaarlijkse Vriendenfeesten organiseren. De Vriendenfeesten Leiderdorp 2022 vinden plaats in het eerste weekend na de zomervakantie, van vrijdagavond 26 augustus 19.00 uur tot zondag 28 augustus 19.00 uur.

Plaats van actie is het grote grasveld in park De Houtkamp. Daar wordt een grote feesttent neergezet met daaromheen foodtrucks.

Programma

Het feestweekend trapt af met de pubquiz op vrijdagavond 26 augustus (19.00 – 01.00 uur). Inschrijven kan via www.vriendenfeesten.nl. Zaterdagmiddag 27 augustus (14.00 – 17.00 uur) is er het Klootschietfestijn, waarbij teams met zo weinig mogelijk worpen een verzwaard houten balletje een parcours door het park laten afleggen. Zaterdagavond gaan de voetjes van de vloer met de Dance Classics Party voor 20-plussers (20.00 – 01.00 uur). De Dj’s van de Koets-O-Theek, zorgen samen met Captain Midnight XL voor een hele avond supermuziek en brengen de sfeer van toen terug. De afsluiter op zondagmiddag (14.00 – 19.00 uur) is voor Unity NL on Tour. Heerlijke hits van eigen bodem die iedereen kan meezingen.

Alle Leiderdorpers – en regiogenoten – zijn welkom, de toegang is gratis.

Tekst: Leiderdorpsweekblad.

Sociaal

Clubhuis de Derde Helft gaat door!

Clubhuis de Derde Helft gaat ook in de zomer door met haar activiteiten

LEIDERDORP - Clubhuis de Derde Helft doet dit jaar niet aan een zomerstop. Ook in de zomervakantie kunnen 55+'ers meedoen aan bijvoorbeeld walking hockey, walking football of het balkonbewegen.

Naast ouderen in beweging krijgen heeft Clubhuis de Derde Helft ook een sociaal aspect. Door mee te doen aan de activiteiten komen de deelnemers in contact met elkaar en leren zo nieuwe mensen kennen. Om die reden en om de deelnemers wat vastigheid te bieden, is besloten om ook in de zomer door te gaan.

Ook het balkonbewegen gaat in de zomervakantie door. Balkonbewegen werd tijdens de coronapandemie in het leven geroepen om ouderen toch in beweging te houden terwijl zij op hun balkon staan. Nu komen de deelnemers van hun balkon af en gebeurd het balkonbewegen op de straat.

Het balkonbewegen vindt iedere woensdag plaats op vier locaties, maar dankzij een gift is er ruimte om een extra locatie toe te voegen. Deze gift van €1.170,- kwam uit het fonds dat is ontstaan nadat in 2019 de Leiderdorpse Stichting Pluspunt is opgeheven. Clubhuis de Derde Helft is nu op zoek naar een nieuwe locatie met instructeur. Deze kunnen worden opgegeven via clubhuisdederdehelft@gmail.com.

Sociaal

Leesclub voor blinden en slechtzienden.

LEIDEN - Leesclub Literatuur voor blinden en slechtzienden in Leiden heeft ruimte voor nieuwe leden. De groep komt op maandagmiddag om 14:00 uur bij elkaar in Bibliotheek BplusC, Nieuwstraat 4 in Leiden.

In het komend seizoen lezen de literatuurliefhebbers de volgende boeken: Leven in verbeelding. Hella Haasse 1918 -2011 van Aleid Truijens, Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells, De pelikaan van Martin Michael Driessen, Aleksandra van Lisa Weeda, Wij zijn licht van Gerda Blees, Portret van een man van Jens Christian Grøndahl, Viktor van Judith Fanto. De besprekingen gaan aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek meerwaarde geven.

De boeken zijn gekozen uit door deskundigen opgestelde boekenlijsten van de landelijke leesclub-organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer informatie. Is je belangstelling gewekt en wil je meer weten? Daarvoor kun je terecht bij de contactpersoon, Maria Boelhouwer, via e-mail maria.boelhouwer@senia.nl of telefonisch 071 3412 941.

Lidmaatschap van Passend Lezen is gewenst.

Sociaal

Nieuw: nieuwsbrief voor inwoners

Benieuwd het laatste nieuws, leuke weetjes en de activiteiten van Incluzio? Lees het in onze nieuwsbrief speciaal voor bewoners: https://mailchi.mp/.../nieuws-van-incluzio-leiderdorp...

Wilt u de nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrief Bewoners (list-manage.com).

Sociaal

Bridgen als je geheugenproblemen hebt.

We zijn gestart! Jawel, bridgen voor mensen die niet meer bij de bridgeclub kunnen/willen spelen, omdat het te snel gaat of omdat het te lang duurt of omdat ze af en toe wat meer tijd nodig hebben.

Bij Pro-Cura zijn we gestart met 1 tafel, we kunnen met maximaal 2 tafels spelen (4 of 8 personen).

Er is een professionele speler bij, hij zal de tafels begeleiden.

De kaarten liggen klaar. Voor koffie/thee wordt € 1 gevraagd.

Het is de bedoeling dat we wekelijks spelen.

Tijdstip: elke woensdag van 10 tot 12 uur.

Locatie: Pro-Cura Dijkgravenlaan 17, 2352 RN Leiderdorp

Aanmelden bij: Yolande Schutijser: yschutijser@pro-cura.nl.

Afmelden, graag 1 dag van tevoren, dit kun je doen bij Pro-Cura, tel.nr. 071-5420040 of per mail: yschutijser@pro-cura.nl.

Zelf regelen: vervoer

Sociaal

Opening de Etalage

De Etalage van Gading combineert met inlooppunt tegen eenzaamheid

Donderdag 24 maart tussen 14 en 16 uur is de feestelijke opening van de Etalage van Gading, onderdeel van de Gemiva-SVG groep. Gemiva, Incluzio Leiderdorp en Activite hebben dit keer de handen ineen geslagen, want het is ook een plek waar mensen gewoon even binnen kunnen lopen voor een praatje. Ook is er informatie over activiteiten op gebied van welzijn en zorg in Leiderdorp.

De samenwerking komt voort uit de Coalitie tegen Eenzaamheid Leiderdorp.

Maandag tot en met donderdag is Gading aanwezig, op woensdag is er ook het computer inloopspreekuur van Design@Gading, en op vrijdag bieden Incluzio en Activite activiteiten aan. Er is ook nog ruimte voor inwoners die zelf iets willen organiseren op vrijdag. Neem daarvoor contact op met buurtcoach Robert via rvegmond@incluzio.nl of 0683285822.

Openingstijden: ma t/m vr 10.00 – 16.00 uur, Winkelhof 14 Leiderdorp, buitengalerij, naast Hofplein.

Sociaal

Kletskoppendienst van start

Wij helpen verbinding te maken met iemand in de (directe) omgeving, op basis van opgegeven hobby’s en interesses. Voor meer informatie en om aan te melden, neem contact op met Wouter Heuer via 0620807545 of via wheuer@incluzio.nl

Groen

Een parttime vleeseter

Actieve natuurgidsen van IVN Leidse regio (Wg Leiderdorp) volgen in het Leiderdorps Weekblad het planten- en dierenleven. Om de week schrijven zij in de rubriek 'Leiderdorp Natuurlijk' over hun bevindingen.

Deze week besteedt Edward aandacht een onbeduidend plantje, het Herderstasje, maar waarom...?

https://www.leiderdorpsweekblad.nl/nieuws/algemeen/68012/een-parttime-vleeseter

Gezondheid

Zorg al 20 jaar een begrip in Leiderdorp

Zorgvuldig omgaan met kwaliteit

Zorg-Vuldig wil sinds 2000 het zonnetje in zorgland zijn. Onze organisatie staat voor een probleemoplossende en efficiënte aanpak. Wij werken met vakkundige, bekwame mensen met oog voor detail en hart voor de zaak en mens. We spelen in op de wensen en behoeften van de cliënt. Wanneer nodig en mogelijk leiden we collega's op om onze cliënten nog beter zorg te kunnen bieden. Naast thuiszorg, begeleiding, persoonlijke zorg, verpleging en huishoudelijke zorg leveren we ook kraamzorg.

Vanuit het kantoor in Leiderdorp worden de regio's Zuid Holland Midden & Noord én de Alblasserwaard & randgemeenten, gecoördineerd. 

Onze organisatie is in het bezit van het certificaat borstvoeding (WHO en Unicef) en HKZ gecertificeerd. Bij het vinden van de beste oplossing voor uw zorgsituatie werkt Zorg-Vuldig nauw samen met huisartsen, verloskundigen, wijkverpleegkundigen, ziekenhuizen en andere instanties. 

Zoom