Nieuws uit Mijn Leiderdorp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sociaal

Geld winnen voor een buurtactiviteit!

Vrijdag 24 juni staat er een Wervelwind machine voor de deur van de Etalage, Winkelhof 14. Tussen 12.00 en 16.00 uur kan iedereen instappen en het een keer proberen.

Stap in en pak zoveel (nep)geld als kan en wie weet win je de hoofdprijs, een bijdrage van €200,- voor een buurtactiviteit.

Ben je aan het eind degene die het meeste geld heeft verzameld, dan zal buurtcoach Robert contact met je opnemen zodat er echt iets georganiseerd kan worden. Meer weten over buurtinitiatieven kijk op www.incluzioleiderdorp.nl/buurtinitiatief

Sport

Nieuwe Meer Bewegen Voor Ouderen Les

Pro-Fit Sports biedt per mei 2022 een extra Meer Bewegen Voor Ouderen les aan in Leiderdorp.

Iedere maandagmiddag wordt dit sport- en beweegprogramma aangeboden in de recreatiezaal van Wooncomplex Van Alphenstaete. De les start om 14.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee met elkaar.

Locatie: Van Alphenplein 8, 2353BX - Leiderdorp

Kom gerust eens langs om vrijblijvend te kijken bij Meer Bewegen Voor Ouderen. Uiteraard kunt u ook altijd gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Neem voor vragen of verdere informatie gerustcontact met ons op;

www.profitsports.nl / info@profitsports.nl

☏ 06-24155467/06-45380372

Het volledige Meer Bewegen Voor Ouderen aanbod van Pro-Fit Sports in Leiderdorp:

 

Maandag 14.00 uur                Wooncomplex Van Alphenstaete

Dinsdag 09.30 uur                   Wooncomplex Huis ter Does

Dinsdag 10.30 uur                   Wooncomplex Huis ter Does

Woensdag 09.30 uur               Wooncomplex Huis ter Does

Donderdag 15.00 uur              Sportzaal Zijlkwartier

Donderdag 16.00 uur              Sportzaal Zijlkwartier

 

Vele zorgverzekeraars vergoeden een aanzienlijk deel van de

Meer Bewegen Voor Ouderen jaarcontributie.

Sport

MO13 voorbereiding seizoen 2022 - 2023

Het seizoen is nog maar net afgelopen maar nu al begint de MO13 aan de voorbereiding van volgend seizoen. 

Sport

Fenja v Dam van Meerburg naar Feyenoord

Van jongs af aan wist Fenja al dat ze wilde voetballen bij een profclub. Dat ze daar als vijfjarige niet meteen naar toe kon begreep ze wel. Dus begon ze in de Champions League van Meerburg. Komende zomer maakt ze de overstap van JO14-1 naar Feyenoord MO16.

De Champions League bij Meerburg was een goede keuze. Jongens en meisjes, goede en minder goede voetballers voetballen hier samen en maken spelenderwijs kennis met voetbal. Vanuit de Champions League werd Fenja door André Berk naar de F4 gehaald. 

Met dank aan André en de latere trainers Robin Vroon, Stefan Elderhorst, Paul Nibbelink en Daan Dikken is ze vanaf dat moment elk jaar beter geworden. Als meisje tussen de jongens was het niet altijd makkelijk, maar de passie voor voetbal en drive van Fenja om zo goed mogelijk te worden zorgden ervoor dat ze dit seizoen aanvoerder is van Meerburg JO14-1. 

Bij het meisjesvoetbal zijn er minder scouts dan bij de jongens en ook minder gebaande wegen tussen amateurverenigingen en de profclubs. Fenja had het geluk dat haar ouders haar altijd naar extra trainingen wilden brengen bij de futures van ADO Den Haag en Ajax. Daarnaast werd ze op haar 10e door de KNVB uitgenodigd om mee te doen in het jeugdplan voor de meest talentvolle meisjes. 

De echte grote stap kwam afgelopen seizoen. Feyenoord startte met een vrouwenteam in de eredivisie en heeft grote ambities voor de lange termijn. Wat betekent dat ze de beste meidenteams in de jeugd willen hebben. Scouts van Feyenoord werden op pad gestuurd en kwamen ook bij Meerburg terecht. Lang is de scout niet bij Meerburg geweest, want na 10 minuten was al duidelijk dat Feyenoord Fenja heel graag wilde hebben. Dit seizoen heeft Fenja één keer per week meegetraind op Varkenoord en vanaf volgend seizoen zal zij gaan spelen in Feyenoord MO16.

Meerburg is natuurlijk ontzettend trots op Fenja en wenst haar veel succes bij Feyenoord. Wij zullen haar blijven volgen. Veel succes!

Sport

Sanne Rotmans gaat naar ADO Den Haag

Na 7 jaar bij Meerburg te hebben gevoetbald, stapt Sanne Rotmans na dit seizoen over van Meerburg JO14-1 naar ADO Den Haag. Ze gaat bij ADO in de MO16 spelen en wil zich daar ontwikkelen tot een hele goede links- of rechtsback.

Sanne is bij Meerburg begonnen in de F8. In haar eerste seizoenen kreeg ze training van Emiel van den Hoed en haar vader. Emiel had al snel gezien dat Sanne een goede voetbalster is en hij stimuleerde haar om in een hoger team te gaan voetballen. De afgelopen drie seizoenen heeft Sanne bij de jongens in selectieteams gespeeld en nu dus in JO14-1. Ze heeft in deze periode veel geleerd van haar trainers Paul Nibbelink en Robin Vroon. Het belangrijkste is dat je altijd met lef moet spelen en dat fouten maken niet erg is maar dat je er wel van moet leren. De eerste seizoenen bij Meerburg waren al leuk, maar de selectie was echt gaaf. Het is superleuk om in een team te spelen met allemaal goede voetballers. Het was extra leuk omdat naast alle jongens ook Fenja van Dam in het team zat.

Vorig seizoen heeft Sanne zich aangemeld voor de Clinics bij ADO Den Haag. Zij is toen uitgekozen om dit seizoen mee te doen met de ADO Futures. En vanuit daar is ze gevraagd om mee te gaan doen aan de selectietrainingen voor ADO Den Haag MO16. Dat wordt het team waarin ze volgend seizoen zal spelen. Het lijkt Sanne erg leuk om in een team te gaan spelen met allemaal meiden die gemotiveerd zijn om elke training beter te worden. Bij ADO trainen ze drie keer per week en het meidenteam gaat bij de jongens in de hoofdklasse spelen. Zo wil Sanne een zo goed mogelijke voetballer worden, maar ze hoopt voornamelijk veel plezier te hebben met alle meiden in het team. Ze heeft er in ieder geval veel zin in en zal met trots de kleuren van ADO Den Haag verdedigen.

Naar ADO Den Haag is een hele mooie stap, maar Sanne heeft het altijd naar haar zin gehad bij Meerburg. Ze vindt het een gezellige vereniging en ze heeft altijd genoten van de trainingen en wedstrijden. Namens Meerburg wensen wij Sanne natuurlijk veel succes. Wij hopen dat ze een mooie periode bij ADO Den Haag zal hebben en dat we haar nog af en toe bij Meerburg zullen zien.

Sport

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt contributie

Wil je kind graag op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen.

Dit fonds wil dat àlle kinderen kunnen sporten of meedoen aan culturele activiteiten. Ook als er thuis geen geld is. Deze organisatie betaalt de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Meer informatie vind je op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Incluzio Leiderdorp is intermediair en kan helpen bij de aanvraag. Kom hiervoor naar het financieel spreekuur op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur in Dwars, Bloemerd 1c.

Sociaal

Opening de Etalage

De Etalage van Gading combineert met inlooppunt tegen eenzaamheid

Donderdag 24 maart tussen 14 en 16 uur is de feestelijke opening van de Etalage van Gading, onderdeel van de Gemiva-SVG groep. Gemiva, Incluzio Leiderdorp en Activite hebben dit keer de handen ineen geslagen, want het is ook een plek waar mensen gewoon even binnen kunnen lopen voor een praatje. Ook is er informatie over activiteiten op gebied van welzijn en zorg in Leiderdorp.

De samenwerking komt voort uit de Coalitie tegen Eenzaamheid Leiderdorp.

Maandag tot en met donderdag is Gading aanwezig, op woensdag is er ook het computer inloopspreekuur van Design@Gading, en op vrijdag bieden Incluzio en Activite activiteiten aan. Er is ook nog ruimte voor inwoners die zelf iets willen organiseren op vrijdag. Neem daarvoor contact op met buurtcoach Robert via rvegmond@incluzio.nl of 0683285822.

Openingstijden: ma t/m vr 10.00 – 16.00 uur, Winkelhof 14 Leiderdorp, buitengalerij, naast Hofplein.

Sociaal

Kletskoppendienst van start

Wij helpen verbinding te maken met iemand in de (directe) omgeving, op basis van opgegeven hobby’s en interesses. Voor meer informatie en om aan te melden, neem contact op met Wouter Heuer via 0620807545 of via wheuer@incluzio.nl

Groen

Een parttime vleeseter

Actieve natuurgidsen van IVN Leidse regio (Wg Leiderdorp) volgen in het Leiderdorps Weekblad het planten- en dierenleven. Om de week schrijven zij in de rubriek 'Leiderdorp Natuurlijk' over hun bevindingen.

Deze week besteedt Edward aandacht een onbeduidend plantje, het Herderstasje, maar waarom...?

https://www.leiderdorpsweekblad.nl/nieuws/algemeen/68012/een-parttime-vleeseter

Gezondheid

Zorg al 20 jaar een begrip in Leiderdorp

Zorgvuldig omgaan met kwaliteit

Zorg-Vuldig wil sinds 2000 het zonnetje in zorgland zijn. Onze organisatie staat voor een probleemoplossende en efficiënte aanpak. Wij werken met vakkundige, bekwame mensen met oog voor detail en hart voor de zaak en mens. We spelen in op de wensen en behoeften van de cliënt. Wanneer nodig en mogelijk leiden we collega's op om onze cliënten nog beter zorg te kunnen bieden. Naast thuiszorg, begeleiding, persoonlijke zorg, verpleging en huishoudelijke zorg leveren we ook kraamzorg.

Vanuit het kantoor in Leiderdorp worden de regio's Zuid Holland Midden & Noord én de Alblasserwaard & randgemeenten, gecoördineerd. 

Onze organisatie is in het bezit van het certificaat borstvoeding (WHO en Unicef) en HKZ gecertificeerd. Bij het vinden van de beste oplossing voor uw zorgsituatie werkt Zorg-Vuldig nauw samen met huisartsen, verloskundigen, wijkverpleegkundigen, ziekenhuizen en andere instanties. 

Ontmoeten

Fietsmaatjes Leiderdorp

Stichting FietsmaatjesLeidenLeiderdorp
Zoom