Sport kennismaking van Mijn Leiderdorp

Ontdek welke sport bij jou past

Sport

Ninjutsu de vechtkunst van de NINJA

Sport kennismaking in het ninjutsu verdedigingskunst van de Ninja

Je bent welkom om kosteloos 4x mee te doen met het Ninjutsu en kennis te maken

het vind plaats in de gymzaal Zijlkwartier van der Marckstraat 19 leiderdorp

de Les is op vrijdag van 20:45-21:45.

www.shurikendojo.nl

Sport

Taekwon-do en Hapkido

Sport kennismaking in de Koreaanse verdedigingssporten TAEKWON-DO en HAPKIDO

U bent welkom om 4x kostenloos kennis met ons te maken in gymzaal zijlkwartier

vr. 19:00-20:00 en za. 14:00-15:00

meer informatie over de sporten vind u op de website:

www.taekwon-doDojang.nl

www.hosinHapkidoTaem.nl

Fitness

Buiten sporten met LA Training

www.latraining.nl voor groepslessen buiten, (medische) personal en small group training, maar ook voor (therapeutische) massages, voedingsadvies, begeleiding bij afvallen, orthomoleculaire therapie darm- en andere klachten.

Fit worden en blijven? Meld je aan voor een training bij LA Training. De trainingen zijn geschikt voor verschillende leeftijden en niveaus!

De trainingen zijn niet ingewikkeld, er zit altijd variatie in. Je kunt het vergelijken met een bootcamp, maar het is net even anders. Elke keer kan de groep weer iets anders verwachten. En vind je een oefening te ingewikkeld of kun je deze niet uitvoeren in verband met een blessure? Dan krijg je een andere oefening. Je hoeft niet stil te staan of te wachten.

De trainingen (een soort bootcamp) vinden buiten plaats, bij echt harde regen op een overdekt plekje. Er wordt gebruik gemaakt van materialen (elastieken, kettlebells, dumbbells, etc.), maar er zijn ook oefeningen met het eigen gewicht als weerstand (push-ups, dips, etc) en met de dingen in de openbare ruimte (fietsnietjes, randen van bloemenbakken, etc). Er wordt gewerkt aan de verbetering of het op peil houden van de conditie (kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie van de spieren) van het lichaam. En er staat altijd een muziekje aan op de achtergrond. Dat sport toch veel lekkerder!

Tijden groepstrainingen

 • Maandag: 19.00 – 20.00 uur
 • Maandag: 20.00 – 21.00 uur
 • Woensdag: 9.00 – 10.00 uur
 • Woensdag: 20.00 – 21.00 uur (let op: alleen in de even weken)
 • Vrijdag: 10.00 – 11.00 uur
 • Vrijdag: 19.30 – 20.30 uur (een small group waar in principe iedereen bij mag aanhaken, bij minder dan 5 personen geldt het small group tarief, vanaf 5 personen geldt de strippenkaart)
Beweging

Powerwalking Leiderdorp

Wat is Powerwalking? Uptempo wandelen, Conditie verbeteren, Afvallen & Beter in Balans, Spierversterkende oefeningen, Gezelligheid

✅Wil jij op een leuke en effectieve manier aan je conditie werken?

✅Spreekt het je aan om heerlijk bezig te zijn in de buitenlucht?

✅Wil jij ook die wekelijkse stok achter de deur?

TREK DIE SPORTSCHOENEN AAN EN GA MEE?

Sport

September=Actiemaand! Sport gratis mee..

Kom je de maand september bij ons meesporten?

Je kunt met verschillende sporten kennismaken.

We geven:

 • Conditietraining voor dames
 • Nijntje gymnastiek
 • Gymnastiek
 • Freerun
 • Freerun voor kinderen met een beperking
 • Mini dance
 • Jazz dance
 • Turnen

Yoga

Ouder-Kind Yoga

Workshop Ouder - Kind yoga bij FlowYogaLeiderdorp

Zondag 28 augustus, zaterdag 15 oktober, zaterdag 19 november en zondag 18 december 2022:

- 15.00-16.00: 4 tot 7 jaar

- 16.30-17.30: 2 tot 4 jaar

Yoga samen met je kind, alle aandacht voor elkaar; jij voor je kind, je kind voor jou. Samen bewegen, ontdekken en ontspannen. Yoga samen met je kind verdiept de band tussen jou en je kind.  De verschillende oefeningen, zowel actief als rustig, maken dat de kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontplooien. Yoga is niet prestatiegericht en er wordt nooit haast bij gemaakt.

Spelenderwijs worden nieuwe lichaamshoudingen uitgeprobeerd, worden er ruik-, proef-, voel- en ademoefeningen gedaan, masseer je elkaar en wordt er ontspannen afgesloten. 

Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. Iedereen kan meedoen. Leuk om als (bonus) moeder of vader, opa of oma, tante, oom of oppas te komen ervaren.

De workshop wordt gegeven door Caroline Verburg van BeeYouYoga. Zij is kinderyogadocent en kinderverpleegkundige. Met veel enthousiasme geeft ze lessen waarbij ouder en kind op een plezierige wijze kunnen verbinden.

Voor meer info kijk op Instagram bij yoga_beeyou of kijk op de website van FlowYogaLeiderdorp (flowyogaleiderdorp.nl). Heb je vragen of wil je je aanmelden mail naar: contact@flowyogaleiderdorp.nl 

Prijs

€15,00
Sport

Fietsclub 55+

Bij de fietsclub 55+ kunt u in groepsverband fietstochten maken rond Leiderdorp in de afstanden van 20km tot 50km.

Geprinte info over het fietsen ligt bij Incluzio in de Sterrentuin voor u gereed of stuur een bericht naar hans@meeboer.nl dan ontvangt u de info per mail.

Sport

Start to Walk (gratis)

Start to Walk biedt Leiderdorpers de kans om hun conditie (weer) op te bouwen door sportief te gaan wandelen! De cursus staat onder leiding van Wandelcoach Ron Marcus van RonMarcusSports. Tijdens de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan het verbeteren van looptechniek, ademhaling en loophouding. Deelnemers aan deze cursus zullen merken dat het tempo en conditie toeneemt. Ook geschikt voor sporters die na een blessure weer willen opstarten.

Kosten: gratis

Wanneer: Elke woensdag, aanvang 09.30 uur

Aanmelding: niet nodig

Locatie: Clubhuis de Derde Helft - RCL - Bloemerd 1c - Leiderdorp.

Sport

Zin in een flinke wandeling?

Kom een keer gezellig met ons meewandelen. Wij zijn een 55+ wandelgroep en wandelen 1 x per 4 weken op vrijdag.

De afstand is tussen de 12 en 15 km. We zoeken een mooie wandeling uit op max 1 uur reizen met de trein. Soms rijden we ook met eigen auto.

Onderweg drinken we ergens koffie en rond lunchtijd zoeken we een picknickplek om onze zelf meegenomen broodjes te eten. 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de wandeling. Wel zijn de kosten voor vervoer (trein of meerijden met auto) en koffie voor eigen rekening.

De komende wandeldata zijn: 22 juli, 19 augustus, 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december.

Meer informatie bij Gertie Veloo, g.veloo@ziggo.nl

Sport

Proefles MBvO voor senioren

Meer Bewegen Voor Ouderen is een sport- en beweegprogramma dat bedoeld is voor senioren die op wekelijkse basis in groepsverband willen sporten, in een gezellige omgeving en onder professionele begeleiding. De lessen zijn uiteraard ook zeer geschikt voor mensen met beperkingen in bewegelijkheid en/of met gewrichtsklachten. De lessen zijn ook te volgen en uit te voeren vanaf een stoel of met behulp van een rollator. Alle lessen worden aangepast aan de groep. Hierdoor krijgt iedere sportles een andere invulling, waarbij iedereen kan sporten op zijn of haar eigen niveau. Zo zijn de maandag, dinsdag en de woensdag groepen bij uitstek geschikt voor mensen met beperkingen in mobiliteit en flexibiliteit en bij gewrichtsklachten. Deze lessen zijn ook zittend deel te nemen, een stoel of rollator kan gebruikt worden als hulpmiddel. De donderdaggroepen die sporten in het Zijlkwartier zijn geschikt voor mensen die wat intensiever en fanatieker willen bewegen. Deze lessen eindigen altijd met een wedstrijdvorm waarin de deelnemers het op een leuke en sportieve manier tegen elkaar opnemen in bijvoorbeeld een basketbal of volleybalduel.

Meer Bewegen Voor Ouderen is door verschillende zorgverzekeraars erkend als een officieel programma. Dit betekent dat de deelnemers hun factuur van de jaarlijkse contributiebijdrage kunnen indienen bij hun zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden soms tot 75% van dit bedrag. 

De jaarlijkse contributiebijdrage voor het programma Meer Bewegen Voor Ouderen bedraagt 192 euro per deelnemer.

Heeft u vragen of wilt u een gratis en vrijblijvend een proefles aanvragen voor het programma Meer Bewegen Voor Ouderen? Neem contact met ons op via info@profitsports.nl of bel via 06-24155467 / 06-45380372.

Overzicht van de verschillende lessen en de daarbij behorende locaties:

Maandag 14.00 uur – 14.45 uur

Wooncomplex Van Alphenstaete

Van Alphenplein 8

2353BX Leiderdorp

Dinsdag 09.30 uur – 10.15 uur

Wooncomplex Huis Ter Does

Klaprooskamp 1

2353HA Leiderdorp

Dinsdag 10.30-11.15 uur

Wooncomplex Huis Ter Does

Klaprooskamp 1

2353HA Leiderdorp

Woensdag 09.30 uur – 10.15 uur

Wooncomplex Huis Ter Does

Klaprooskamp 1

2353HA Leiderdorp

Donderdag 15.00 uur – 16.00 uur

Sportzaal Zijlkwartier

Van der Marckstraat 19

2352RA Leiderdorp

Donderdag 16.00 uur – 17.00 uur

Sportzaal Zijlkwartier

Van der Marckstraat 19

2352RA Leiderdorp

Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar een gezellig kopje koffie of thee te drinken.

Fitness

Fit circuit

Een les op fitness toestellen waarbij u het hele lichaam traint. Zeer geschikt voor ouderen (mannen en vrouwen) en alle fitheids niveaus. Het is zeer divers. Alle spieren komen aan bod. Na afloop is er altijd tijd voor een gezamenlijk kopje koffie.

Beweging

Clubhuis de Derde Helft (gratis )

Clubhuis de Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en heeft als doel om van sportkantines een gezellige ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.

In Leiderdorp hebben voetbalvereniging RCL, hockeyclub Alecto en welzijnsorganisatie Incluzio de handen ineen geslagen en eind 2019 Clubhuis de Derde Helft opgericht.

Alles kan en mag en er is voor ieder wat wils. Sport- en spel- en beweegactiviteiten maar ook (creatieve) workshops en themabijeenkomsten behoren tot de mogelijkheden.

In en buiten de beide sportkantines, dat is de opzet.

Er is geen bovengrens qua leeftijd. Iedereen rond de leeftijd van 55 jaar is welkom, maar ook tachtigers of nog ouder. Met of zonder beperking, wel of niet mobiel: alle 55+’ers uit de regio zijn welkom!

Activiteiten

Woensdagochtend 09.00-12.00 uur locatie Voetbalclub RCL, Bloemerd 2, Leiderdorp.

09.00-12.00 uur: dammen, schaken, jeu de boules, biljarten, schaken, sjoelen, koffie, inloop

09.30-10.30 uur: start to walk (wandeling max 3 km)

09.30-10.30 uur: walking voetbal

Donderdagochtend 09.00-12.00 uur locatie Hockeyclub Alecto, Bloemerd 8, Leiderdorp.

09.00-12.00 uur: dammen, schaken, jeu de boules, biljarten, schaken, sjoelen, koffie, inloop

09.30-10.00 uur: warming-up o.l.v. fysiotherapeut

09.30-12.00 uur: walking tennis

10.00-11.00 uur: walking hockey

10.00-11.00 uur: walking korfbal

Regelmatig worden mini-cursussen en trainingen georganiseerd o.a. dans en valpreventie.

Alle activiteiten worden in 2022 GRATIS aangeboden.

Een kopje koffie of thee kost 1 euro (contant betalen is niet mogelijk).

Meer weten: check Wie zijn Wij – Clubhuis de derde Helft of bekijk een van vele leuke items in het nieuws (zie In de media – Clubhuis de derde Helft)

Beweging

Vitality Club Leiderdorp

Waar

 • Clubhuis, Boomgaardlaan 20 2351 CR Leiderdorp

Wanneer

 • Elke dinsdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur

Wat

 • Samen bewegen in de buitenlucht
 • Voor een euro per week, ongeacht het aantal maal dat u aanwezig bent

Aanmelden en contact

Check: (1) Vitality Club Leiderdorp van start - YouTube

Ontspanningssport

Gratis proefles Pilates

Groepslessen Pilates in vaste kleine groepen op maandagavond, dinsdagavond of woensdagochtend. Privéles is ook mogelijk. Voor meer informatie zie www.vanders.nl

Sport

Meidenvoetbal bij RKVV Meerburg

Het is belangrijk om als RKVV Meerburg te laten zien waar we voor staan. Intern voor de eigen leden maar ook extern voor de buurt, gemeente en sponsoren. Een veilige sportomgeving voor meiden en vrouwen in de regio

Plezier is de basis van alles. Wie bij RKVV Meerburg voetbalt wil het natuurlijk graag naar de zin hebben. Daarin verschillen jongens en meiden niet. Neem het jeugdvoetbal, de basis van onze sport. Gemengd voetbal zien wij daarin als het vertrekpunt voor alle kinderen. Op dit moment voetbalt in de leeftijdscategorieën Onder 8 tot en met Onder 12 ongeveer 25 procent van de meiden in een gemengde ‘jeugd-competitie’. De andere 75% speelt in een volledige meidencompetitie. Ons streven is dat gemengd voetbal het startpunt voor álle kinderen is.

Door jongens en meiden samen te laten spelen, ontwikkelen ze zich sneller, vinden ze een betere plek in het team en hebben ze meer plezier. Als ze de leeftijd van 13 jaar bereiken dan nemen we ze op in het meiden en vrouwenvoetbal binnen de vereniging. Ben je echt talentvol en speel je bij de jongens in een selectie elftal dan blijf je met jongens voetballen.

Tot het moment dat je met meiden wil gaan voetballen of dat je gescout wordt door een eredivisie vereniging of de KNVB. Vanaf de jongste jeugd wordt gestart met gemengd voetbal, want dit is voor kinderen, trainers en ouders heel normaal. Met als bijkomend voordeel dat het de integratie van meiden en vrouwen in het gehele voetballandschap van de verenging bevordert.

En op latere leeftijd? Daar ontstaan nu bij oudere meiden soms lastige situaties als het gaat om het vinden van een plek, bijvoorbeeld passend bij ambitie en motivatie. Daardoor zouden speelsters af kunnen haken en voor het voetbal verloren kunnen gaan. En dat is zonde. Daarom heeft dit onze volle aandacht.

De ervaren trainers per leeftijdsgroep maken daar een belangrijk deel van uit maar ook de teammanagers die deze meiden begeleiden. Belangrijk is om te weten dat we spreken over en werken met ferme trainers. Goede omgangsvormen, geduld, humor, enthousiasme en relativeringsvermogen zijn eigenschappen en kwaliteiten die voor alle kaderleden gelden.

Zwembaden

Zwemmend redden

De cursus is een korte inleiding in het zwemmend redden. Geleerd worden; het redden van je drenkeling en het in veiligheid brengen van jezelf. Onderdelen hiervan zijn; vervoersgrepen (het vervoeren van een drenkeling in het water), bevrijdingsgrepen (om jezelf te kunnen bevrijden als een drenkeling je zo vast pakt dat je zelf niets meer kan doen), omgaan met reddingsmiddelen zoals een reddingsklos, -boei, -haak, -bal, -zak, -tuigje en –lijn, torpedoboei of rescuecan. Verder wordt er flink aan je eigen zwemvaardigheid gewerkt.

De kennismakingscursus bestaat uit 10 lessen in het zwembad (van ongeveer 35 minuten) op de woensdagavond.

De sportkennismakingscursus wordt aangeboden voor kinderen vanaf 6 jaar (minimaal een A diploma) tot en met 18 jaar. De kennismakingscursus is van 18.50 tot 19.30uur

De cursus start ieder jaar in september en in januari.

Sport

Skeeleren in Weteringpark

Voor zowel de jeugd als recreatieve volwassenen verzorgt de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) skeelertrainingen op de mooie skeelerbaan in het Weteringpark te Leiderdorp. Kijk voor mogelijkheden op www.ijssportleiderdorp.nl of stuur een mail naar techcom@ijssportleiderdorp.nl voor vragen.

Sportverenigingen

Gymnastiek op woensdag voor kinderen van

Kom je 2x bij ons mee sporten bij onze gymles?

De les is elke woensdag van 16.00-17.00 uur in de Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk. We zouden het leuk vinden als jij komt mee sporten bij onze les!!

Sport

Freerun voor kinderen met een beperking

Deze freerun les is bedoeld voor kinderen met een beperking (autisme, lichamelijke beperking, etc.)

Kom je 2 lessen mee sporten? Freerun is een sport waarbij je op verschillende manieren over toestellen in de gymzaal kan gaan.

De les wordt gegeven door deskundige leiding. De maximale groepsgrootte is 12 sporters. Er is een lidmaatschap aan verbonden, de kosten komen uit op €6,00 per lesuur.

Deze lesgroep is gestart op vrijdag 5 november 2021.

Wil je ook aansluiten? Meld je aan via freerun@meerburgzoeterwoude.nl

Sport

Recreatie turnen

Op woensdag worden er in de gymzaal van de Hoftuyn recreatieve turnlessen gegeven aan meisjes uit groep 3/4/5 (15.00 - 16.00 ) en groep 6/7/8 (16.00 - 17.00). Via onze website www.gymsportleiden.nl kun je 2 gratis proeflessen aanvragen. Op onze website kun je ook lessen voor jongens, acro, ritmische gym, freerunnen, springen, dans en gymfit vinden.

Sportverenigingen

Badmintonclub de Spotvogels

Kom kijken, doe mee en proef de sfeer!

Badmintonclub de Spotvogels is een vereniging waar ontspannen sporten in plezierige sfeer voorop staat. We spelen vooral recreatief maar ook de competitiespeler kan bij ons terecht.

Wil je graag kijken of badminton iets voor jou is, of bij De Spotvogels komen sfeerproeven?

Je bent van harte welkom!

Je kunt 2 keer gratis en vrijblijvend meespelen, zodat je een goed beeld krijgt van de club en de mogelijkheden, waarna je kunt beslissen of je lid wilt worden. Hiernaast is het is ook mogelijk om een proeflidmaatschap van 6 weken af te sluiten. Kijk voor meer informatie op onze website. Vragen kan je mailen naar info@spotvogels.nl

Proef met strippenkaart

Dit seizoen zijn we van start gegaan met een proef met een strippenkaart voor senioren. Ken je iemand of ben je iemand die geen lid wilt worden, omdat elke week badmintonnen niet lukt of omdat je naast je huidige sport óók wil badmintonnen of omdat een lidmaatschap van twee verenigingen te duur is of om een hele andere reden, maak dan vanaf nu gebruik van de strippenkaart van BC de Spotvogels. De digitale kaart heeft 10 strippen en kost 55 euro. Je mag maximaal twee strippenkaarten per seizoen kopen. Lees hier alle voorwaarden en vraag de strippenkaart aan.

Dansscholen

DC Dance Leiderdorp

DC Dance is er voor iedereen.

Bij ons kun en mag jij zijn wie je bent, in al jouw glorie.

DC Dance biedt een veilige omgeving om jouw muzikale kant te ontwikkelen door middel van dans, zang en acteer lessen.

Alle leeftijden volgen les bij DC Dance, Jong en oud, groot en klein, ervaren of onervaren. Iedereen is welkom bij DC Dance, wij zijn dan ook een echte family.

Ons lesaanbod is groots: Van klassiek ballet en modern contemporary tot hip hop en afro. Voor ieder wat wils. We hebben ook een breed aanbod workout-lessen voor volwassenen. O.a. Yoga/pilates en barre workout, clubdance en commercial. Ons aanbod is opgedeeld in de volgende groepen:

1. DC Dance for Little Kids age 1,5-6 years

2. DC Dance for Kids & Teens age 7-15 years

3. DC Dance for students age 16 years and up

4. DC Dance for Adults age 18 years and up

5. DC Dance Academy age 7 and up

Onze enthousiaste, gediplomeerde docenten beschikken over een flinke dosis ervaring en hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de dans- en theaterwereld. Ook is onze centrale ligging in Katwijk en Leiden ideaal!

www.dc-dance.nl

Sportverenigingen

Handballen bij Saturnus Leiden

Handbal is een sport met veel beweging, snelheid een actie: alle spelers (behalve de keeper) aanvallen én verdedigen. Het veld bestaat uit twee speelhelften met aan weerszijden een doel. Het doel is afgeschermd door een halve cirkel waar alleen de keeper mag komen. De bedoeling van het spel is simpelweg meer doelpunten te scoren dan de tegenstander! Kom je een keertje proeftrainen?

Saturnus Leiden is een handbalvereniging waar prestatie (bij de senioren) en gezelligheid hand in hand gaan.

Jeugd

Saturnus Leiden heeft in diverse jeugdcategorieën zowel jongens als meisjes teams. Naast de wedstrijden worden er tal van leuke en leerzame evenementen georganiseerd voor de jeugd zoals spelmiddagen, jeugd clinics, jeugdkamp, de taptoe e.d. Ook zoeken wij nieuwe jeugdleden voor onze groeiende jeugdteams. Meer weten? Lees hier verder!

Senioren

Naast de meer prestatiegerichte senioren selectieteams zijn er zowel bij de dames als de heren teams die minder prestatiegericht handbal spelen. Zowel de dames als de heren spelen zowel de veld- als de zaalcompetitie. Ook worden jaarlijks gezellige clubactiviteiten georganiseerd. Meer weten? Lees hier verder!

Kennismaken

Zowel jeugd als senioren kunnen eerst een aantal proeftrainingen volgen om alvast de sfeer, en ook de ambitie, binnen de club te proeven. Meld je aan om een keertje te geheel vrijblijvend te komen proeftrainen!

Yoga

Starten met Yoga

Yoga Basics is een les met veel aandacht voor de basis van de verschillende yoga houdingen. Je krijgt elke week een gevarieerde les met elementen uit Hatha, Vinyasa, Power en Yin Yoga. Beginnende yogi’s kunnen op een rustig tempo kennismaken met de verschillende stijlen. Doordat je de tijd krijgt om goed de houding te ervaren en te verfijnen, leg je een stevige basis voor je yogabeoefening. De Yoga Basics lessen worden gegeven op donderdag avond van 19:45-21:00.

Prijs

€50,00
Beweging

Buikdans

Prijs

€8,00
Sport

Samen Vitaal - tijdbestedingsprogramma

Een niet geïndiceerd tijdbestedingsprogramma voor 55+ers met een beperking en/of eenzaamheidsklachten. Voor mensen die gebaat zijn bij contact en de preventieve werking van sport- en beweegactiviteiten.

Start: 22 september 2021

Locatie: Clubhuis v.v. RCL, Bloemerd 2, Leiderdorp

Tijd: 09.00-13.00 uur

Kosten: 4 euro incl. koffie/thee en lunch

Aanmelden: Aandacht voor senioren | Incluzio Leiderdorp

Duur/conditiesport

eGym: computergestuurde fitness

2x per week 30 minuten op ons eGym circuit. De speciale apparaten en de trainer helpen u een optimaal, efficiënte training te doen in een korte tijd.

Duur/conditiesport

50 plus sport lessen

Lekker bewegen met leeftijdgenoten en na afloop gezellig samen koffie drinken

Duur/conditiesport

Small group personal training

In een klein groepje 2x per week 30 minuten personal training gericht op het halen van uw persoonlijke doel. Periodieke evaluatie.

Duur/conditiesport

Kick boksen

Een zeer goede training voor de conditie

Sport

Pilates/ground control

Groepsles gericht op het versterken van de buik en rug (core). Zeer geschikt voor mensen met rugklachten.

Dansscholen

Dansschool Rode Sneakerz

DE dansschool van Leiderdorp en omgeving en de cultuurclub van het jaar in de provincie Zuid-Holland volgens NOC*NSF!!!

Rode Sneakerz is een dansschool voor iedereen van jong tot oud met ervaring of zonder ervaring voor iedereen is hier wat wils! Van ballet hiphop en modern maar ook steps aerobic’s en BRN voor de volwassenen en nog zo veel meer. Onze crews zijn er voor de dansers die net een stapje meer willen met dansen en mee gaan naar wedstrijden door het hele land. Twee van onze crews ( Tha Radicalz & The kickz ) zijn afgelopen seizon zelfs Nederlands kampioen geworden!

De dansschool is enorm gezellig en geeft je echt dat huiskamer gevoel, je wilt hier gewoon niet meer weg ;-).

Wij zijn ook altijd enorm actief en betrokken in het dorp en hopen dat wij volgend seizoen weer als van ouds veel optredens mogen geven en gave dingen mogen organiseren in Leiderdorp en omstreken. Je bent altijd welkom voor een gratis proefles, loop lekker bij ons binnen wanneer jij dit maar wilt! Tot snel?!

Sport

Freerunning lessen in Leiderdorp!

Freerunning is een sport waarbij er niks in de weg staat! Je verplaatst je van A naar B met allerlei trucjes, net als van dak naar dak en salto’s van de hoogste plaatsen.

Natuurlijk klinkt dit leuk en spannend, maar eerst moet er goed geoefend worden. Dit is wat we in de zaal doen. In een sporthal kun je zelf een parcours en obstakels bedenken en deze uitzetten.

In de zaal wordt ook vaak een bepaalde route uitgezet waarbij creativiteit van de kinderen wordt gevraagd. Daarnaast wordt er gekeken hoe je deze route kunt uitvoeren op verschillende manieren. In de zaal staat het oefenen centraal. Er zullen dus veel trucjes worden geoefend, die later weer terug kunnen komen in een parcours.

Sporthal de Hoftuyn

15.30-16.30 uur, sporters vanaf 8 jaar

16.30-17.30 uur, sporters vanaf 10 jaar

Kom 2 lessen gratis meedoen!

Meld je aan via: freerun@meerburgzoeterwoude.nl

Sport

Gymnastiek in Zoeterwoude Rijndijk!

Gymnastiek- jeugd

De lessen gymnastiek beginnen met een warming-up, meestal in de vorm van een leuk spel of een praatje. Daarna komen er diverse toestellen aan bod zoals, ringen, touwen, brug gelijk/ongelijk, balk, kast, mat. Stap voor stap worden de techniek en de oefeningen aangeleerd. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau bewegen. De leiding prikkelt de kinderen steeds om hun grenzen proberen te verleggen. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op andere sporten. De kinderen maken kennis met verschillende balspelen zoals hockey, volleybal, basketbal en badminton. Naast de normale sport lessen vinden er ook bijzondere lessen plaats zoals een vriendjes- vriendinnetjes dag.

Kom 2 lessen gratis meedoen!

Woensdag 16.00-17.00 uur Eendenkooi

Voor sporters vanaf groep 3

Sport

Jazz dance in Zoeterwoude Rijndijk

Jazzdans is oorspronkelijk een Amerikaans fenomeen, dat ontstond in een smeltkroes van culturen. In het begin van de twintigste eeuw werd de jazzdans echt populair en deed het zijn invloed gelden op muziek, dans, film en theater. Net als de vele ontwikkelingen die binnen de jazzmuziek aan de gang waren, is de jazzdans onderhevig geweest aan diverse invloeden van buitenaf. Jazzdans is namelijk nog niet zo lang de naam voor de jazz, zoals die bij de vereniging kan worden beoefend. Vroeger heette de jazzdansafdeling van een vereniging ‘jazzgymnastiek’. De naam zegt het al, het zag er nogal ‘gymnastiekerig’ uit. De jazzdans die op dit moment bij de vereniging aangeboden wordt, kan zich tegenwoordig meten met de jazz zoals die ook bij ballet- en/of dansscholen gegeven wordt.

Minidance

De eerste lessen dans kunnen al vanaf 3,5 jaar gevolgd worden. De meisjes en jongens leren danspasjes, samen dansen en vooral ook plezier met dansen. Van Nijntje tot K3, maar ook andere kinderliedjes komen langs. Deze wekelijkse 45 minuten legt de basis voor heel veel jaren dansplezier. Als uw kind graag danst, kom dan gerust eens een les kijken!

Kinderjazz

Deze categorie bestaat in Zoeterwoude Rijndijk uit twee groepen (Z-1 en Z-2), ingedeeld op basis van leeftijd en “ervaring”. In deze les maken kinderen spelenderwijs kennis met dans. De lesstof sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen. Er wordt aandacht besteed aan dansexpressie en spierbeheersing.

Ook eenvoudige technieken worden aan de kinderen aangeleerd. De kinderen leren meerdere dansen die ze opvoeren tijdens een demogyjada en tijdens de eindshow. Bij alle jazzdans staat het plezier van dansen voorop!

Mini-dance

Elke woensdag 16.45-17.30 uur Eendenkooi Zoeterwoude

Kinderjazz-1

Maandag 17.30-18.30 uur Eendenkooi Zoeterwoude

Kinderjazz-2

Maandag 18.30-19.30 uur Eendenkooi Zoeterwoude

Kom 2 lessen gratis meedoen!

Beweging

Nijntje Gymnastiek Zoeterwoude Rijndijk

Ouder en kindgym, peutergym en kindergym

Bij alle kinderen ligt de nadruk op verschillende bewegingsvormen. Er wordt spelenderwijs aan de motoriek gewerkt door te springen, balanceren, rollen, klimmen, klauteren en rennen. Ook leren de kinderen samenwerken in tweetallen en in groepsverband. Als ze wat ouder worden ervaren de kinderen hoe leuk het is om samen met andere kinderen bewegingsspelletjes te doen. Ongemerkt ontwikkelt de motoriek zich spelenderwijs.

Tijdens al deze lessen wordt er aan het Nijntje beweeg diploma gewerkt. Elk kind zal een diploma halen, hier in zijn verschillende niveaus. zo heb je Nijntje beweeg diploma 1 en Nijntje beweeg diploma 2.

Elke zaterdagochtend in de Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk.

ouder en kind gym 09.00-09.30 uur / 09.30-10.00 uur

peutergym 10.00-10.45 uur

kindergym 11.00-12.00 uur

Kom 2 lessen gratis meedoen!

Zoom