Zwembaden

Zwemmend redden

De cursus is een korte inleiding in het zwemmend redden. Geleerd worden; het redden van je drenkeling en het in veiligheid brengen van jezelf. Onderdelen hiervan zijn; vervoersgrepen (het vervoeren van een drenkeling in het water), bevrijdingsgrepen (om jezelf te kunnen bevrijden als een drenkeling je zo vast pakt dat je zelf niets meer kan doen), omgaan met reddingsmiddelen zoals een reddingsklos, -boei, -haak, -bal, -zak, -tuigje en –lijn, torpedoboei of rescuecan. Verder wordt er flink aan je eigen zwemvaardigheid gewerkt.

De kennismakingscursus bestaat uit 10 lessen in het zwembad (van ongeveer 35 minuten) op de woensdagavond.

De sportkennismakingscursus wordt aangeboden voor kinderen vanaf 6 jaar (minimaal een A diploma) tot en met 18 jaar. De kennismakingscursus is van 18.50 tot 19.30uur

De cursus start ieder jaar in september en in januari.

Prijs

€30.00
Sport

Nijntje Beweegdiploma in Leiderdorp

Het Nijntje Beweegdiploma in het kort:

In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee series beweeglessen voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het Nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend.

Wat leer je?

In de lessen komen de tien basisvormen van bewegen aan bod: balanceren, kruipen, rollen en draaien, rennen en gaan, schommelen en zwaaien, klimmen en klauteren, springen, samen spelen en stoeien, balvaardigheid en bewegen op muziek.

*Voor meer informatie kunt u terecht op onze website:  www.meerburgzoeterwoude.nl

 *Voor aanmelding kunt een email sturen naar:  info@meerburgzoeterwoude.nl

Aanmelden voor 28 januari 2022 = geen inschrijfkosten betalen van €7,50

 

 

Sport

Schaatsen in Leidse IJshal

Met name voor volwassen recreanten hebben wij nog plek op zaterdag 11:30-12:30 uur om de schaatstechniek bij te schaven onder leiding van ervaren trainers. Trainingen vinden plaats in de Leidse IJshal. Ook zijn er nog enkele plaatsen voor kinderen en jeugd.

Dansen

Jazz dance voor jonge dansers

Vind jij het leuk om met anderen te dansen op muziek? Kom de maand november kijken/meedoen bij onze jazz dance lessen!

Sportverenigingen

Gymnastiek op woensdag voor kinderen van

Kom je 2x bij ons mee sporten bij onze gymles?

De les is elke woensdag van 16.00-17.00 uur in de Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk. We zouden het leuk vinden als jij komt mee sporten bij onze les!!

Sport

Freerun voor kinderen met een beperking

Deze freerun les is bedoeld voor kinderen met een beperking (autisme, lichamelijke beperking, etc.)

Kom je 2 lessen mee sporten? Freerun is een sport waarbij je op verschillende manieren over toestellen in de gymzaal kan gaan.

De les wordt gegeven door deskundige leiding. De maximale groepsgrootte is 12 sporters. Er is een lidmaatschap aan verbonden, de kosten komen uit op €6,00 per lesuur.

De lessen starten op vrijdag 5 november 2021.

Interesse? Meld je aan via freerun@meerburgzoeterwoude.nl

Sport

Nijntje Pleintje

Op 5 november starten wij een Nijntje Pleintje pilot-2 in Leiderdorp. Kom je ook 7 lessen gratis meedoen? Geef je op via: info@meerburgzoeterwoude.nl

Sport

Recreatie turnen

Op woensdag worden er in de gymzaal van de Hoftuyn recreatieve turnlessen gegeven aan meisjes uit groep 3/4/5 (15.00 - 16.00 ) en groep 6/7/8 (16.00 - 17.00). Via onze website www.gymsportleiden.nl kun je 2 gratis proeflessen aanvragen. Op onze website kun je ook lessen voor jongens, acro, ritmische gym, freerunnen, springen, dans en gymfit vinden.

Sportverenigingen

Badmintonclub de Spotvogels

Badmintonclub de Spotvogels is een vereniging waar ontspannen sporten in plezierige sfeer voorop staat. We spelen vooral recreatief maar ook de competitiespeler kan bij ons terecht.

Wil je graag kijken of badminton iets voor jou is, of bij De Spotvogels komen sfeerproeven?

Je bent van harte welkom!

Je kunt 2 keer gratis en vrijblijvend meespelen, zodat je een goed beeld krijgt van de club en de mogelijkheden, waarna je kunt beslissen of je lid wilt worden. Hiernaast is het is ook mogelijk om een proeflidmaatschap van 6 weken af te sluiten. Kijk voor meer informatie op onze website. Vragen kan je mailen naar info@spotvogels.nl

Dansscholen

DC Dance Leiderdorp

DC Dance is er voor iedereen.

Bij ons kun en mag jij zijn wie je bent, in al jouw glorie.

DC Dance biedt een veilige omgeving om jouw muzikale kant te ontwikkelen door middel van dans, zang en acteer lessen.

Alle leeftijden volgen les bij DC Dance, Jong en oud, groot en klein, ervaren of onervaren. Iedereen is welkom bij DC Dance, wij zijn dan ook een echte family.

Ons lesaanbod is groots: Van klassiek ballet en modern contemporary tot hip hop en afro. Voor ieder wat wils. We hebben ook een breed aanbod workout-lessen voor volwassenen. O.a. Yoga/pilates en barre workout, clubdance en commercial. Ons aanbod is opgedeeld in de volgende groepen:

1. DC Dance for Little Kids age 1,5-6 years

2. DC Dance for Kids & Teens age 7-15 years

3. DC Dance for students age 16 years and up

4. DC Dance for Adults age 18 years and up

5. DC Dance Academy age 7 and up

Onze enthousiaste, gediplomeerde docenten beschikken over een flinke dosis ervaring en hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de dans- en theaterwereld. Ook is onze centrale ligging in Katwijk en Leiden ideaal!

www.dc-dance.nl

Beweging

Nijntje Gymnastiek; Taalontwikkeling

Nijntje gymnastiek voor kinderen die door middel van bewegen hun taaklontwikkeling verder ontwikkelen.

We zijn vrijdag 3 september gestart met deze pilot en er zijn nog plekken over!

Meld je aan via gymleiding@meerburgzoeterwoude.nl

Sportverenigingen

Handballen bij Saturnus Leiden

Handbal is een sport met veel beweging, snelheid een actie: alle spelers (behalve de keeper) aanvallen én verdedigen. Het veld bestaat uit twee speelhelften met aan weerszijden een doel. Het doel is afgeschermd door een halve cirkel waar alleen de keeper mag komen. De bedoeling van het spel is simpelweg meer doelpunten te scoren dan de tegenstander! Kom je een keertje proeftrainen?

Saturnus Leiden is een handbalvereniging waar prestatie (bij de senioren) en gezelligheid hand in hand gaan.

Jeugd

Saturnus Leiden heeft in diverse jeugdcategorieën zowel jongens als meisjes teams. Naast de wedstrijden worden er tal van leuke en leerzame evenementen georganiseerd voor de jeugd zoals spelmiddagen, jeugd clinics, jeugdkamp, de taptoe e.d. Ook zoeken wij nieuwe jeugdleden voor onze groeiende jeugdteams. Meer weten? Lees hier verder!

Senioren

Naast de meer prestatiegerichte senioren selectieteams zijn er zowel bij de dames als de heren teams die minder prestatiegericht handbal spelen. Zowel de dames als de heren spelen zowel de veld- als de zaalcompetitie. Ook worden jaarlijks gezellige clubactiviteiten georganiseerd. Meer weten? Lees hier verder!

Kennismaken

Zowel jeugd als senioren kunnen eerst een aantal proeftrainingen volgen om alvast de sfeer, en ook de ambitie, binnen de club te proeven. Meld je aan om een keertje te geheel vrijblijvend te komen proeftrainen!

Zoom