Meidenvoetbal bij RKVV Meerburg

Sport

Het is belangrijk om als RKVV Meerburg te laten zien waar we voor staan. Intern voor de eigen leden maar ook extern voor de buurt, gemeente en sponsoren. Een veilige sportomgeving voor meiden en vrouwen in de regio

Plezier is de basis van alles. Wie bij RKVV Meerburg voetbalt wil het natuurlijk graag naar de zin hebben. Daarin verschillen jongens en meiden niet. Neem het jeugdvoetbal, de basis van onze sport. Gemengd voetbal zien wij daarin als het vertrekpunt voor alle kinderen. Op dit moment voetbalt in de leeftijdscategorieën Onder 8 tot en met Onder 12 ongeveer 25 procent van de meiden in een gemengde ‘jeugd-competitie’. De andere 75% speelt in een volledige meidencompetitie. Ons streven is dat gemengd voetbal het startpunt voor álle kinderen is.

Door jongens en meiden samen te laten spelen, ontwikkelen ze zich sneller, vinden ze een betere plek in het team en hebben ze meer plezier. Als ze de leeftijd van 13 jaar bereiken dan nemen we ze op in het meiden en vrouwenvoetbal binnen de vereniging. Ben je echt talentvol en speel je bij de jongens in een selectie elftal dan blijf je met jongens voetballen.

Tot het moment dat je met meiden wil gaan voetballen of dat je gescout wordt door een eredivisie vereniging of de KNVB. Vanaf de jongste jeugd wordt gestart met gemengd voetbal, want dit is voor kinderen, trainers en ouders heel normaal. Met als bijkomend voordeel dat het de integratie van meiden en vrouwen in het gehele voetballandschap van de verenging bevordert.

En op latere leeftijd? Daar ontstaan nu bij oudere meiden soms lastige situaties als het gaat om het vinden van een plek, bijvoorbeeld passend bij ambitie en motivatie. Daardoor zouden speelsters af kunnen haken en voor het voetbal verloren kunnen gaan. En dat is zonde. Daarom heeft dit onze volle aandacht.

De ervaren trainers per leeftijdsgroep maken daar een belangrijk deel van uit maar ook de teammanagers die deze meiden begeleiden. Belangrijk is om te weten dat we spreken over en werken met ferme trainers. Goede omgangsvormen, geduld, humor, enthousiasme en relativeringsvermogen zijn eigenschappen en kwaliteiten die voor alle kaderleden gelden.

Wie

Kinderen

Waar

Hans Ecklplein
Zoeterwoude

Over ons


RKVV MEERBURG

Contact

Marcel van Dalen
Contactpersoon

Neem contact op met Marcel:

-8